נסיונות כושלים טיפול בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיונות כושלים טיפול בדיכאון
    קובי
    03/12/2014

אני בחור בן 27, סובל שהים רבות מדיכאון (ישן המון, כלום לא מעניין אותי, מתבודד, שותה) טופלתי שנים בתרופות והחלפתי כבר 4 תרופות, ללא הצלחה, אף פסיכיאטר לא באמת נתן מענה לבעיותיי, השאלה שלי, עכשיו חודשיים אחרי שהפסקתי את התרופה האחרונה חזר לי הדיכאון במלוא העוצמה, לא מתפקד לא רוצה לעשות כלום עצוב וחרד כל הזמן, לא מצליח להתרכז
    האם יש למה בכלל ללכת לפסיכיאטר חדש שוב? או שזה בזבוז כסף וזמן? האם יש טעם לחפש אחר מטפל שאולי בסוף יעזור לי? האחרון הרגשתי שרק רשם תרופה בלי להקשיב. יש למה או שעדיף לחזור לתרופה לבד עם הרופא משפחה או בכלל להבין שככה אחיה?

(אגב, נטלתי סימבלטה, מרוניל, סרנדה, ציפרלקס, לא ביחד)
    אשמח לייעוץ בבקשה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדאי לשלב גם טיפול פסיכולוגי

שמוליק
    03/12/2014

שלום קובי.

גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול פסיכולוגי (בדרך כלל בשיחות).

עם זאת, ישנם מטופלים שדווקא מעוניינים רק בתרופות - וזו זכותם.

נראה מהתגובה שלך שבה כתבת שהרופא האחרון שהיית אצלו אינו מקשיב ורק כותב תרופות - שאולי מה שאתה צריך זה מישהו שגם יקשיב, וזה חלק נכבד וחשוב בטיפול הפסיכולוגי - להקשיב למטופל.

אפשר ללכת לפסיכיאטר שמטפל בפועל גם בשיחות (הם חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות לפני שהם מקבלים רשיון רופא, אבל אף אחד אינו מכריח אותם לטפל בשיחות בפועל), ואפשר גם ללכת לפסיכולוג קליני או לעובד סוציאלי קליני. השיקול המרכזי צריך להיות ההרגשה הטובה והנוחה עם המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לפסיכולוג זה לא עזר

קובי
    03/12/2014

לא הרגשתי שהוא מחדש לי משהו או נותן לי פתרונות אמיתיים לבעיות שלי. הכל אצלו היה אולי ואולי, לא מצאתי בזה נחמה.

אבל לא נתת לי תשובה לשאלה, האם יש טעם לנסות עוד פסיכיאטר ואם זה יתן משהו לדעתך, זה המון כסף שלפעמים אתה חושב שאתה זורק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, אז עדיף לרופא משפחה

שמוליק
    03/12/2014

שלום קובי.

אני מתנצל, חשבתי שלא ניסית טיפול פסיכולוגי, כי לא כתבת על כך שום דבר.

אם במשך כל כך הרבה זמן ניסית הרבה תרופות ושום דבר לא עזר, ונראה לך שזה צריך להיות הכיוון, אז לדעתי עדיף ללכת לרופא המשפחה, ואם זה לא יעזור אז ללכת לפסיכיאטר דרך קופת החולים.

בסופו של דבר הטיפול התרופתי הוא בדרך כלל ניסוי וטעייה עד שמוצאים תרופה מתאימה, ולכן אין הבדל כל כך גדול בין פסיכיאטר פרטי לפסיכיאטר של קופת החולים.

אם אין לך כח ללכת לטיפול פסיכולוגי, נראה לי שאתה צריך להתנחם בכך שיש לך כוח לשטוח את מר ליבך בפורום.

יכול להיות שבסופו של דבר, אתה תעזור לעצמך; לדעתי, המטרה של טיפול פסיכולוגי היא לעורר את המטופל לעזור לעצמו, והעיקר הוא העבודה העצמאית של המטופל.

הרבה פעמים איש מקצוע אחר יכול לעזור. לדוגמא, היה פעם מישהו בפורום שכתב שהבן שלו חטף דיכאון קשה כי לא קיבלו אותו ללימודים בחו"ל שהוא מאוד רצה להתקבל. אני מניח שמישהו שיכול לתת לו כלים לשפר את ביצועיו במבחני הכניסה למוסדות ההם יכול לעזור הרבה יותר מפסיכולוג או פסיכיאטר.

אני מאחל לך שתרגיש טוב יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רופא המשפחה יכול לרשום תרופות

קובי
    03/12/2014

נגד דיכאון? רשמה לי רק רופאה ממש לפני שנים רבות ציפרלקס אבל מאז החלפתי רופא ותמיד באתי אליו עם הפניה מפסיכיאטר. האם הוא ירצה או יסכים לרשום לי תרופה חדשה? מותר לו?

תודה שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפחות לחלק מהתרופות - כן.

שמוליק
    03/12/2014

שלום קובי.

אינני יודע איפה בדיוק אילו תרופות מותר לרופא משפחה לרשום ואילו לא, וגם אילו שכן האם ישנה איזו הגבלה על המינון.

בכל אופן, אפשר ללכת לפסיכיאטר של קופת חולים. נראה לי שכדאי ללכת לרופא המשפחה (זה לא דורש יותר מדיי המתנה), ואם צריך, אז תבקש הפנייה לפסיכיאטר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

שמוליק
    03/12/2014

אני מניח, אע"פ שאין וודאות שזה נכון למקרה שלך, שדיכאון נגרם מכישלון להשיג מטרה מסויימת.

אם אתה יכול להציע על המטרה הזו - תוכל אולי להיעזר באנשי מקצוע אחרים שיוכלו לעזור לך להגיש את המטרה הזו, ויכול להיות שחלק מהעניין זה גם אפקטים פסיכולוגיים.

למשל, מי שרוצה להצליח בבגרות, מורה טוב יכול לעזור יותר מאנשי בריאות הנפש. הרבה פעמים חלק מהלימוד, הוא לתת אמון בתלמיד שהוא יכול ומסוגל, וזה למעשה אפקט פסיכולוגי חשוב.

באמת שיהיה רק טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש

קובי
    03/12/2014

אני סטודנט שנה ג לא מוצא עניין בלימודים כלל אבל עדיין מצליח לעבור. אני לא מוצא עניין בכלום אין מטרה אין רצון כלשהו אין חשק מיני אין רצון לאהבה. מוות בעודי בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב פעם שיערתי לא נכון

שמוליק
    04/12/2014

שלום קובי.

גם הפעם הייתה לי השערה לא נכונה.

סטודנטים הם חכמים :-). ניתן לנצל את החכמה כדי לצאת מהמצב שבו אתה שרוי. אני בטוח שבסופו של דבר אתה תצא מהמצב בכוחות עצמך.

לדעתי, התפקיד העיקרי של מטפל הוא לעודד את המטופל לפעול בעצמו. אולי לא תמיד אפשר לעשות את זה על ההתחלה, והרבה פעמים המטופל הוא תלותי יותר בהתחלה, אבל זו צריכה להיות השאיפה.

נראה לי שעצמם הפנייה לפורום היא סוג מסויים של התמודדות עם המצב. אם כתבת שאין לך כח לשיחות, אז לפחות לפנות לפורום יש לך כח, וזה גם משהו.

אני מאחל לך שתצליח להוציא את עצמך מהמצב הזה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גם עושה אדם שכוחות לשיחות אין לו

קובי
    03/12/2014

אפילו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    03/12/2014

ישנם המון סוגי טיפולים פסיכולוגיים . קוגנטיביים פרטניים ובקבוצה וכל מיני שיטות
    יש הרבה מאוד סוגים של תרופות . לא ניסית את כולם
    בנאדם שרוצה לעזור לעצמו באמת ורוצה להתמודד עם המציאות ולא לברוח עושה כל מה שאפשר לעשות
    זה קשה זה לא קל זה מייאש זה מתסכל דיכאון זה חרא דבר במיוחד אם כלום לא עוזר
    אפשר לישון מזה כל יום 20 שעות
    הכל שחור אין תקווה אני לא צריך לספר לך .
    אפשר לצאת מזה אחי זה תלוי רק בך לא בשום יצור בשר ודם אחר.
    תעשה כל מה שאפשר תילחם בזה תנסה טיפולים מסוגים שונים תרופות כל מה שאפשר רק.
    אני ממש מקווה שיהיו לך ימים טובים יותר זה תלוי רק בך גבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ברכה

קובי
    03/12/2014

כן הכל שחור וכבר אפסו כוחותיי אני לפעמים מתבייש גם לשאול לעזרה שוב ושוב....

תודה על המשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיונות כושלים טיפול בדיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

יש צורך בעזרה נפשית ( תרופתית, שיחות ולעתים תהליך שיקום סביבתי)
    למי תלך זה בחירה שלך, העיקר שתפנה לעזרה.
    ( יש אופציה לאישפוז יום - מאוד יעיל לפעמים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי פונים לאשפוז?

קובי
    04/12/2014

לבית חולים לבריאות הנפש בבאר יעקב למשל? דרך מיון? או למקום פרטי?
    (כי שם הפסיכיאטר סבר שאין לי מה לחפש באשפוז שרק יחרפן אותי יותר לפיו...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי פונים לאשפוז? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

יש להתיעץ עם רופא מטפל
    ניתן לפנות לחדר מיון( רופא משפחה הפניה או בלי )
    ניתן להתקשר לחדר מיון מבוקש ולברר..
    יש אפשרות להיות במעקב של מרפאת ברה''ן במקום מגורים
    יש להתקשר לבקש אינטק ( INTAKE )...

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו