מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסגרת טיפולית בשיטת ה - dbtסבתא04/12/2014
כזכור, מאובחנת כסובלת מהפרעת אישיות גבולית, הפרעת חרדה עם דיכאון משני, הפרעת אכילה ונפגעת טראומה מתמשכת. מטופלת בלוסטרל, כדור אחד ליום, וכעת הפסיכיאטרית הוסיפה לי lamotrigine. לפני למעלה משנה סיימתי שנתיים של תוכנית dbt בבית החולים זיו בצפת, זה המקסימום שהמדינה נותנת. כשסיימתי את התוכנית נאמר לי שעלי להיות במסגרת מסודרת של פסיכותרפיה אחת לשבוע ופיקוח פסיכיאטר בתדירות גבוהה.....מסיבות הקשורות להפרעה (אישיות גבולות) החלטתי שאני בריאה ושאין לי צורך, ואין לי זמן וכיו"ב תירוצים שהם כסות לחוסר אחריות אישית וחוסר מודעות למחלה.......וכעת אני למעשה ללא מעקב מסודר. אני מטופלת פרטי ע"י פסיכיאטרית ובשל העלות הגבוהה הוחלט שאני מגיעה אליה על פי הצורך (שלי). בשל הרעה במצבי הגעתי למסקנה שמה שהמליצו לי בתום התוכנית זה מה שאני באמת זקוקה לו: מסגרת הדוקה ככל האפשר הכוללת גם פסיכותרפיה שבועית ומעקב פסיכיאטר אחת לחודש-חודשיים עד אריכות ימי. שבלעדי מסגרת כזו שתעזור לי בניהול עצמי, אני לא מצליחה לדאוג לעצמי. היכן באיזור הצפון אני יכולה למצוא מסגרת ציבורית כזו שיש בה מומחים המטפלים בשיטת ה dbt? או פרטית? אני גרה בכרמיאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה
תום06/12/2014מה האפקט אחרי טיפול שנתיים ב-DBT?
האם אין שופור באיכות החיים? האם הסימפטומימים של ההפרעה עדיין קיימים?
לי אמרו שאחרי שנה בטיפול טוב אתה יכול להחלים לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לעולם החלמה מלאה
סבתא07/12/2014הצפיה להחלמה מלאה היא לא מציאותית. עם זאת התוכנית מעניקה מידה רבה יותר של עצמאות למתמודד לטפל בעצמו. ההתמודדות עם הכאב הרבה יותר יעילה ולכן הסבל פוחת. רכשתי כלים המאפשרים לי לצאת ממשבר הרבה יותר מהר ויותר בקלות......יכולת לראות את המורכבות שבבני אדם ובמצבים (בכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות), הרחבת טווח הפרשנויות למצבים בעיקר להתנהגויות הזולת (אם הבן לא מתקשר זה לא בהכרח בגלל שנמאס לו ממני, לפעמים זה בגלל שהוא עסוק, אם הוא מאחר להגיע זה לא אומר שחלילה נהרג בתאונת דרכים) והרחבת טווח התגובות האפשריות והיכולת לבחור ביניהן את התגובה שתשמש אותי הכי טוב להשגת מטרתי - אסרטיביות......עם זאת כל אחד לגופו. במקרה שלי מאחר וכנראה משך המחלה והעדר הטיפול בה לאורך שנים הפך אותה לכרונית (כנראה שיש כבר נזק אורגני) אין מנוס מטיפול תרופתי עד אריכות ימי ובהעדר תמיכה משפחתית (אני גרושה, יש לי ילדים מאוד מסורים וגם חברות טובות, עם זאת לא כל אחד מבין את הבעיה ואני לא רוצה ליפול עליהם בסערת רגשות) אני גם זקוקה לפסיכותרפיה שבועית כדי לפרוק שם כאב ולהתייעץ לגבי סיטואציות יום יומיות.
ממליצה בלב שלם על התכנית. היום יש לי כלים לוויסות רגשי להרגעה עצמית, לשיפור היחסים הבינאישיים, מוטיבציה לדאוג לעצמי ולהגן על עצמי, ומספיק מודעות לערעור היציבות הרגשית הדורשת פניה דחופה.
בקיצור, תוכנית ה - dbt העניקה לה במידה רבה רבים מאותם כישורי חיים שלא הוקנו לי בהצלחה ע"י הורי בילדות המוקדמת. כך אני רואה את התכנית ואת תרומתה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא לשאוף למקסימום?
שמוליק07/12/2014שלום נאוה.
יש מטופלים שמחלימים לגמרי. גם אם מדובר במיעוט, זה לא כל כך משנה. השאיפה צריכה להיות החלמה מלאה, ואין בכך סתירה להשגת יעדים פחות מרחיקי לכת.
אני מאחל לך הצלחה רבה באסטרטגיית הטיפול שהחלטת לאמץ, ושיהיה רק טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאוף למקסימום כן, אבל לא לזנוח את
סבתא08/12/2014הטיפול כל עת שאנחנו מרגישים ש"החלמנו".
בעיקר בהפרעת אישיות גבולית, שמה שמאפיין את החולים בה הוא שינויים במצבי רוח עד למצב של אופוריה, והעדר התמדה.
מה שהועיל לי יותר מכל זו דווקא ההשלמה עם כך שמדובר במחלה כרונית, ושעם טיפול נכון שמטרתו לתחזק יציבות רגשית, אפשר לתפקד באופן מלא ולזכות באיכות חיים. אני משווה את מחלתי לשל בני הסובל ממחלה אוטואימונית. רמיסיה היא לא החלמה. במקרה שלו גם כשהוא מרגיש בריא, עליו להקפיד על תזונה מתאימה וטיפול תרופתי שתכליתו החלשת המערכת החיסונית כדי למנוע דלקת. וזה לכל החיים. אני באופן אישי זקוקה לדרבון להיות במסגרת טיפולית.
יתכן שיש מקרים קלים משלי בהם יש החלמה. אולי כאשר מדובר באנשים צעירים המטפלים בהפרעה טיפול שורש מיד עם התגלותה, בטרם גרמה נזקים אורגניים.
יש רופא בפורום? אולי הוא ייטיב לענות על השאלה: האם יש החלמה מלאה מהפרעת אישיות גבולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)