מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער בן 15.5לימור08/12/2014
שלום, בני בן ה-15.5 מטופל מזה כ-3 שנים אצל פסיכיאטרית עקב דיכאון, שלא דרך קופ"ח (אבל גם לא פרטי). הוא מטופל ברספרדל. נמסר לי שהחל מיולי 2015 כל שירותי בריאות הנפש עוברים לטיפול של קופות החולים. ההתלבטות שלי היא לגבי עתידו של בני, במידה והמידע עובר לתחום הציבורי - האם תהיה לו בעייה לקבל רישיון נהיגה? האם תהיה לו בעייה בצבא? וכו' וכו'. אשמח לתשובה. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפומה בבריאות הנפש
אני08/12/2014מה זאת אומרת עובר לקופת חולים? ואם אני מטופל במרפאה פסיכיאטרית בבית חולים? אני אצטרך לעזוב קשר טיפולי ולעבור לקופת חולים ששם כולם רואים רותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקוות לטוב
שמוליק08/12/2014שלום לימור.
ישנו פורום נוסף המיועד לילדים ונוער ועדיף לשאול שם.
על כל פנים, נראה לי שכדאי להרגיע...
אף גורם בצבא אינו אמור לדעת על משל"ב שהוא עבר או עובר טיפול פסיכאטרי. רק אם המועמד עבר אישפוז, אז יש סיכוי שהמידע יעבור לצבא.
רק אם המראיין מבחין במשהו "מוזר" אז שולחים לקב"ן. הטיפול אמור לשפר את המצב כך שהמראיין לא יבחין במשהו מוזר כי הטיפול אמור לפתור את הבעייה.
גם אם המראיין יבחין באיזו בעייה וישלח לקב"ן, אז הוא יוכל לומר שהוא נמצא בטיפול ויש להתחשב בחוות דעת של המטפל שמכיר את המועמד טוב יותר מאשר קב"ן שאמור לעשות בדיקה קצרה של כחצי שעה.
הטיפול אמור לעזור לבן להצליח להתגייס ואינו יכול להוות מכשול.
גם לגבי קבלת רשיון נהיגה, כדאי לשמוע את דעתו של הרופא המטפל. ואם נראה לרופא שהבן בלתי כשיר עדיין לנהיגה בשל מצבו - ברור שמטרת הטיפול לשפר את המצב ולהביא אותו למצב שבו הוא יהיה כשיר לנהיגה.
לא כל כך מהר מכריזים על מישהו שהוא בלתי כשיר לנהיגה בגלל בעייה נפשית; לי לא שללו את הרשיון, גם אחרי אישפוז כפוי.
בקיצור, אין מה להיכנס להיסטריה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם שמוליק ומבקשת להוסיף
סבתא09/12/2014במידה ויש בעיה העלולה לסכן את הנוהג או נהגים אחרים על הכביש, מוטב לא להסתיר אותה בבקשה לרישיון נהיגה, כנ"ל באשר לשירות הצבאי. אם מצבו הנפשי של המלש"ב הוא כזה שהשירות הצבאי עלול לגרום לו נזק, אין להסתיר אותו.
בכל מקרה הרופא המטפל בו הוא הסמכות לקבוע האם הנער בריא מספיק לנהוג ו/או להתגייס לצבא.
כל טוב
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 15.5
לימור10/12/2014תודה רבה! הרגעתם אותי קצת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)