מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה פוגעניתדוד10/12/2014
ידיד המשפחה היה אצל רופא עיניים בכיר באחד מבתי החולים במרכז הארץ והרופא
ניסה לערוך לו בדיקה בעזרת מכשיר כלשהו שהפיץ קרן אור חזקה ועיניו נעצמו כי הוא סינוור ולכן הרופא רשם אבחנה שנקראת מילנגרינגיה כלומר ות שקרן ועוד ותמיד מחפש תשומת לב רפואית הידיד כאשר חבריו של הידיד ראו את המכתב הם נדהמו מהאבחנה של רופא העינ יים שלפתע נהיה חוקר משטרה פסיכולוג פסיכיאטר
מה דעתכם על הפרשה. הרופא שם עליו כתם לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
שמוליק10/12/2014שלום דוד.
לא ברור מה בדיוק קרה;
האם הרופא קבע את האיבחון בעצמו או שהוא הזמין פסיכיאטר והפסיכיאטר איבחן?
אם רופא העיניים איבחן, אז מה הוא עשה עם זה הלאה? האם בשל כך הוא ניסה לשלול ממנו את האפשרות להוציא רשיון נהיגה או רשיון לנשק?
איך בדיוק הוא "שם עליו כתם"?
מה שבטוח, אישפוז פסיכיאטרי כפוי, כפי שאני עברתי, הוא כתם גדול יותר (והוא לפחות היה מוצדק, ואין לי טענות ענייניות על כך).
גם אם הוא שם עליו כתם באיזה אופן (למשל הוא דיווח למשרד התחבורה ובגלל זה קבעו שהוא בלתי כשיר לנהיגה), אז ניתן להשתחרר מזה ע"י חוות דעת עדכנית של פסיכיאטר (ואולי די בחוות דעת של פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני).
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שמוליק
אני10/12/2014הוא מתכון שהרופא קבע שיש לאדם תסמונת מלינגרינג שזה דומה לתסמונת מינכהאוזן רק שונה במניעים.
ז"א במינכהוזן המניע הוא רצון לא מודע להיות חולה וכו'...
ואילו בתסמונת השנייה המניע הוא רווח משני כמו פיצויים וכו'...
אני חושב שמה שהוא התכוון בסטיגמה שונה ממה שאתה ענית לו, הוא התכוון שהדביקו לאדם תווית שהוא שקרן ומתחזה לחולה ואז כל רופא או בית חולים שהוא מגיע מסתכלים עליו בצורה עקומה משום שהוא מתחזה ולא מתייחסים ברצינות לתלונות שלו...
השאלה היא אם היא אפשר לשנות את האבחנה ז"א זה רופא עיניים איך הוא יכול לקבוע כזה דבר?
בכלל לאיזה תחום זה שייך? לפסיכיאטריה כמו מינכהאוזן? אם כן פסיכיאטר אמור לקבוע את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שמוליק11/12/2014שלום לך.
תודה על העזרה :-)
השאלה היא האם האיבחון הזה נכתב באיזה שהוא מקום רישמי שעל סמך זה מתייחסים אליו ככה?
האם בכלל ניתן להעביר את המידע הלאה? בדרך כלל ישנה סודיות רפואית, ולא ניתן להעביר את האיבחון הלאה סתם כך.
לצורך השוואה, אני מניח שאפילו אישפוז כפוי אינו מדווח באופן אוטמטי למשרד התחבורה, אא"כ הרופאים ראו לנכון לדווח על אי-כשירות.
באחד מסייכומי האישפוז שלי, נכתב כי לא דווח על אי כשירות לנהיגה, אך דווח על אי כשירות לנשיאת נשק, ואני בטוח שאת אי-הכשירות הזו ניתן לבטל ע"י חוות דעת עדכנית.
אינני יודע האם רופא שאינו פסיכיאטר רשאי לאבחן איבחון שכזה. אבל גם אם כן, ברור שניתן לבטל את האיבחון ע"י חוות דעת עדכנית של פסיכיאטר.
לגבי קבלת פיצויים, קשה לי להאמין שיהיה ניתן לעשות משהו. זה מאוד קשה להוכיח רשלנות רפואית. אינני מבין גדול במשפטים, ואם לאחר שהוא יצליח לבטל את האיבחון ע"י חוות דעת עדכנית הוא ירצה לתבוע פיצויים, כדאי להתייעץ עם עורך דין ישר, ולא עם אחד שיגיד שהוא יעשה את מירב המאמצים, וזה תלוי בשופט...
שיהיה רק טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)