שאלה לאלה שלוקחים או לקחו אנטי פסיכ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאלה שלוקחים או לקחו אנטי פסיכ
    דוד
    19/12/2014

אנטי פסיכוטי,האם גם אתם מרגישים שזה מצמצם אותכם? כאילו כל ההוויה האישית מצטמצמת מאד? שניהיה חוסר ברגש,בדמיון,ביצירתיות,ביכלל כאילו הכל ניהיה מצומצם יותר אי אפשר להתרחב ולגדול ולהתפתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגמרי!

א.ב.
    19/12/2014

בדיוק ניסיתי לנהל על זה דיון ומחקו את כל ההודעות שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרגיש ככה מרגיש טוב מאוד

אלי
    19/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל,אפשר לנהל עכשיו דיון.

דוד
    19/12/2014

עוד כמה דברים זה שהאישיות פשוט משתתקת,נחלשת,אי אפשר להיות תקיף,"לצאת מהכלים" להתפרע,כמו כלא כימי למוח.

זה אשכרה כמו שמכניסים פושע לתוך תא עם סורגים והוא לא יכול לצאת משם,ככה עושים רק עם כימיה למוח שלנו.

אני נשבע שאני לא חולה סכיזופרניה ובחיים שלי לא היה לי משהו שקשור לזה,נתנו לי כדורים לחולי סכיזופרניה,והרסו לי תחיים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לגמרי איתך.

א.ב.
    19/12/2014

מבינה אותך ויורדת לסף דעתך.
    באמת חבל שהפסכיאטרים פה לא רוצים לנהל דיון עם אנשים כמונו.
    זה שאלות שלגיטימי לשאול ולגיטי לקבל עליהם מינימום התייחסות. כי תשובה עדיין אין להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי את מה שכתבת באתר

דוד
    19/12/2014

תאמת שאף פעם לא הייתי במצב פסיכוטי בחיים,אבל ממה שאני יכול לשער זה כמו להיכנס לסוג של טריפ?

הכעס שלי זה שאכלתי אותה עם כדורים פסיכיאטריים ואפילו לא הייתי שייך וקשור לסכיזופרניה ולא לפסיכוזה,ככה זה ששותקים ומסכימים עם כל אחד,בסוף אוכלים אותה,לקחתי כל מיני תרופות פסיכיאטריות,חלק מהם הפכו אותי ממש למפגר,והכל בלי שום תועלת והצדקה.

הרופאים חשבו שאני סכיזופרן,אז נתנו תרופות אנטי פסיכוטיות,ואני כולה חייל משוחרר שאיבד את עצמו קצת בחיים והתגלגלתי בכדור שלג שלא ידעתי שיגיע למצב כזה שאני יהפוך למוגבל שמתקשה בלתקשר שזקוק לקצבת נכות ולא יכול לתפקד בכוחות עצמו. ואני חייל משוחרר הכל עוד לפני,ככה הכימיה הרסה לי תמוח והפכה אותי למוגבל!

לא מתעסק יותר עם שום חומר כימי בחיים,היום שאני חולה אני אפילו לא לוקח כדור לכאב ראש,נותן לגוף להחלים גם אם זה יעלה לי בעוד יום של מחלה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דוד
    19/12/2014

בקיצור הכדורים האלה כאילו "סוגרים תערוצים" נכון שהם אמורים לחסום התפרצות של פסיכוזה,אבל על הדרך הם חוסמים תמוח של הבן אדם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד

א.ב.
    19/12/2014

כואב לי לשמוע שבחורים צעירים כמוך נקלעים למצבים כאלו.
    משהו ללא ספק חייב להישתנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש תקשיב.

שחר
    19/12/2014

לבן אדם "רגיל" כביכול דיי קשה יהיה להגיע למקום בו פסיכיאטר כלשהו יגיד לו שהוא סכיזופרן.המצב שלך כנראה היה דיי קשה אם בסוף הגעת למצב שנותנים לך אבחנה כזו והסכמת לקחת את הכדורים..

עכשיו מאוד יכול להיות שאין לך סכיזופרניה.
    פסיכיאטרים מתבלבלים כל הזמן.

מה שיותר צריך להפריע לך זה האם מה שהוביל אותך לפסיכיאטר מלכתחילה נפתר כבר?כי אתה נשמע לי דיי במצוקה.

אז ספור לנו תאמת איך הגעת בכלל לפסיכיאטר?מה הפריע לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי בהודעה כבר

דוד
    19/12/2014

שאחרי שסיימתי תצבא לא מצאתי את עצמי,לא כל כך הסתדרתי,שקעתי ביאוש חזק,רציתי לקבל איזה תמיכה,כיוון אפילו לא חשבתי בכיוון של פסיכיאטריה,אתה יודע אנחנו אנשים צעירים לא תמיד בנויים לחיים וצריכים מישהו שיעשה סדר ושלא ילחיץ עד שנתבסס ונדע פחות או יותר מה אנחנו ומי אנחנו ולאן פנינו מועדות.

והתחלתי להתגלגל מרופא לפסיכיאטר ולעוד והתחילו עם תרופות וככה נכנסתי למשהו שלא רציתי להכנס מחוסר ניסיון בחיים וזה שלא עמדתי מספיק על שלי.

בקשר לתרופות,אני אומר את דעתי האישית ולאו דווקא בקשר למקרה שלי,בעיקרון לדעתי משוגע אי אפשר להכניס אותו לכלא הוא לא בר שיפוט,וזה במקרים הקלאסים,אז מכניסים אותו לתוך כלא כימי של תרופות.

שתבינו שהפסיכיאטריה לא כאן בשביל לרפא או לעזור,היא גוף אכיפה שאמור לסרס ולהלחם באנשים משוגעים שאי אפשר לטפל בהם חוקית. ונלחמים בהם עם נשק כימי שזה התרופות. אז יש בטח עוד הרבה כמוני שרוצים עזרה,מי מאיתנו לא רוצה לקבל עזרה? ונכנסים למקום שאולי לא מתאים להם ויכול להרוס אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא ברור

שחר
    19/12/2014

איך הגעת לאבחנה של סכיזופרניה?

לפי מה שבחרת לשתף(אני אומר את זה כי זה ברור שאתה לא מספר הכל)אין מקום לאבחן אותך כסכיזופרן.

באת לפסיכיאטר כי אתה מייואש ולא מוצא את עצמך?והוא נתן לך אבחנה של סכיזופרן ונתן לך תרופות אנטי פסיכוטיות?לא נשמע מציאותי.

תספר את הסיפור במלואו ואל תחסיר פרטים ואפשר יהיה לדבר.

אם אתה נגד כדורים..אל תיקח..אם אתה חושב שנגרם לך נזק ושהאבחנה לא נכונה תתבע.אבל הכי חשוב שתרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יסביר לך

דוד
    19/12/2014

אף רופא או פסיכיאטר שהייתי אצלו לא מצא בעצם שום דבר,אז הציעו לי להתאשפז בשביל לנסות לגלות ממה אני סובל,זרמתי איתם,ואז באישפוז לא מצאו שום דבר חוץ מהפרעות חשיבה שיותר קשורות למחשבה טורדנית. ובשביל לסגור את התיק הכניסו אותי תחת אבחנה סכיזופרניה. ואז המשיכו עם ההגיון שלהם שאם זה סכיזופרניה אז צריך תרופה אנטי פסיכוטית.

למרות שביקשתי בלי תרופות בכלל מהתחלה כי ככה אני מעדיף. אבל שכנעו אותי לא באיומים במילים יפות שננסה ותמיד אפשר להפסיק ובסוף נתקעתי שנה עם כדור אנטי פסיכוטי ועוד כדור סתם בלי שום צורך ותועלת! הייתי מבולבל וחסר ניסיון ולא עמדתי על זכויותי וזה מה שקרה.

זה הכל בקיצור הכל טוב איתי בריא ושלם אם אתה רוצה להאמין תאמין אם לא לא רק תזהרו מכדורים פסיכיאטרים זה יכול להרוס לכם תמוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז יום או אשפוז אשפוז?

שחר
    19/12/2014

לא מכניסים בכזאת קלות לאשפוז.
    היית מסוכן לסביבה או לעצמך?

אני מסכים איתך שפסיכאטריה הינה מקצוע מתועב.
    אף אחד לא אוהב פסיכיאטרים ולא פסיכולוגים ויש סיבה לכך.

אבל אם אתה מרגיש טוב היום..זה מצויין.
    ואם אתה מרגיש שנעשה עוול כלפייך,תתבע.
    תטהר את השם שלך כי אני בטוח שזה מפריע לך.

אני יודע שיש לך כעס וטינה כלפיי הרופאים.
    הכעס הזה יאכל אותך אם לא תעשה משהו לגביו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, מאוד

חן
    19/12/2014

הכדורי האנטי פסיכוטי עושה אותי משותקת במוח לגמרי. אני כמעט ולא מדברת, הראש שלי פשוט ריק. אני מנותקת מהסביבה. לא מצליחה למצוא את המוטיבציה לעבוד או לעשות הרבה. לפני שלקחתי את הכדורים אהבתי מאוד לעבוד וביליתי הרבה ועכשיו אין לי חשק לכלום. כמו כלא. זה נורא, פשוט נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמח שאת מזדהה עם זה גם

דוד
    20/12/2014

כדור זה רצח,כדור של אקדח,כדור של פסיכיאטריה,המשוף לכולם זה הרג החיים של בן אדם. בגוף וברוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרט בנושא

א.ב.
    05/09/2015

אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
    אשמח אם תרצה להתראיין (גם בעילום שם)
    אפשר את המיילים שלך?.
    אפרט יותר על הרעיון של הסרט.

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף לדיון

שמוליק
    20/12/2014

שלום לכולם.

כפי שניתן לראות מהתגובות - כולם כאן מלבד אלי - רואים את עצמם פגועים מטיפול בתרופות פסיכיאטריות.

אני אישית עברתי ארבעה אישפוזים פסיכיאטריים רובם היו כפויים, והתרופות ובעיקר האנטי-פסיכוטיות עשו אותי זומבי. בגלל זה, כבר רציתי לסיים את החיים...

בסופו של דבר הפסקתי את הטיפול התרופתי, והצלחתי לחזור לעצמי תוך כחצי שנה.

אני פעיל בפורום כשלוש שנים.

זכורים לי עוד שני מקרים שבהם הייתה תלונה על נזקים מתרופות פסיכיאטריות שנמשכות גם אחרי הפסקת הטיפול.

לא עשיתי משהו מיוחד מעבר להפסקת הטיפול התרופתי שהחזיר אותי לתיפקוד טוב, ואין לי שום הסבר למה לעזאזל לאחרים זה לא קורה. זה ממש ממש כואב לי.

הדבר היחידי שאני יכול לשער, וזו השערה בלבד, היא שאולי הבעייה שבגללה הגעתם לטיפול פסיכיאטרי (שממש לא חייב לכלול תרופות ויכול להסתכם בטיפול פסיכולוגי בלבד) עדיין באה על סיפוקה, ויכול להיות שברגע שהיא תבוא על סיפוקה התיפקוד יחזור.

אם טעיתי בהשערה - אקח אחריות ואודה בכך.

אני מבקש להעלות שאלות חשובות: האם ישנו איזה חשש מצד היחס של החברה? האם ישנו חשש מהפליות כלשהן (מציאת עבודה, רשיון נהיגה, רשיון לנשק, וכיו"ב)? אם כן, אולי החשש הזה משפיע על המצב?

אני רוצה לומר שאני בטוח שמה שאלי כתב נכון. גם הוא משתתף פעיל בפורום זמן רב, ולו התרופות עזרו ותופעות הלוואי שלהן נסבלות. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות.

לדעתי, הרופאים צריכים להיות שקופים בעניין, ולומר כי יש לתרופות תופעות לוואי קשות שהן די שכיחות.

כמו כן, לומר שניתן גם להתמקד בטיפול הפסיכולוגי, וכל מטופל רשאי להחליט מה הדרך שמתאימה לו: רק טיפול פסיכולוגי, רק תרופות (יש מטופלים שזה מה שהם רוצים...), או שילוב של השניים.

בנוסף לכך, ישנה עוד תופעה שאינני רואה אותה בעין יפה. ההסבר לסבל מתופעות הלוואי הוא בדרך כלל "סימפטומים שליליים של המחלה". גם כאן, צריך לומר את כל האמת, שיכול להיות לכך הסבר אחר: תופעות לוואי של התרופות.

גם כאן, ישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית, וסובלים מקשיי תיפקוד, ולכן לא ניתן לשלוח אצבע מאשימה על התרופות, אבל צריך לדעת שזה לא ההסבר היחידי, וצריך לומר את כל האמת.

אני בהחלט שמח על העלאת הדיון.

כל טוב לכולם.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור שלך יפה ונכון

דוד
    20/12/2014

כמעט הכניעו אותך ושברו את רוחך,מה היה קורה אם לא הייתה עומד על להפסיק תטיפול,יכול להיות שעד היום היית איזה מסכן שגר בדיור מוגן ולא עושה עם עצמו כלום,או שבכלל מתאבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרט בנושא

א.ב.
    05/09/2015

שמוליק ודויד,

אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
    אשמח אם תרצו להיתראיין.
    אפשר את המיילים שלכם בבקשה.
    אפרט יותר על הרעיוו של הסרט.

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיע הזמן

א.ב.
    05/09/2015

הגיע הזמן לפתוח דיון, לשפוך קצת אור, להעלות מודעות ולהסיר, כמה שניתן, ערפל סביב העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע אני עובר תהליך אוטיסטי

דוד
    10/09/2015

אני לא יודע ממה זה נגרם אבל מיום ליום אני מאבד יכולות תקשורת ודיבור פשוט נהפך לאוטיסט כפשוטו אני ביקשתי המתת חסד בבלגיה או שוויץ אני מחכה לתשובה. כל המוח נהרס לי לגמרי זה לא רק בגלל כדורים פסיכיאטרים אני לא יודע מה יש לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OMG דוד

א.ב
    10/09/2015

ממש צר לי לשמוע.

זה מה שאני אומרת לעצמי במצבים קשים:

"If you're going through hell, keep going."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה החיים לא פשוטים

פליקס
    11/09/2015

כנראה תהליך ניווני של המוח אני מרגיש את זה אבל אף אחד סביבי לא מחלה שקטה והרסנית. שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי זה קרה

אנונימי
    11/09/2015

לפניי כשנתיים פלוס, היה לי מין מצב מאני-פסיכוטי, כמו שהפסיכיאטר שלי דאז אמר, כתוצאה ממינון גבוה של תרופה נוגדת דיכאון.. לאחר מכן לקחתי תרופה אנטי פסיכוטית בשם סוליאן ומאז נהיה לי רק רע, העלתי במשקל, הרגשתי כבוי, חסר אנרגיה, כול היום מחפש לשבת ולשכב, לא היה לי חשק לכלום, מחשבות כבויות.. באמת מגעיל.. מזל שאני בן אדם שחוקר מתעניין ואוהב לקרוא, ורק לאחר התעקשות עברתי לקחת למיקטל שיש לה הרבה פחות תופעות לוואי והיא לא "מכבה" אותך כמו האנטי פסיכוטיות.. יש אנשים שלדעתי מצבם חמור , שלא יכולים לתפקד ללא התרופה, שאם הם לא יקבלו אותה, הם יעשו יותר נזק מתועלת.. אבל בהחלט צריך לבחון לעומק לדעתי את לקיחת התרופה ולא להיות עם יד קלה על ההדק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו