אפשרויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשרויות
    חן
    19/12/2014

שלום,
    אני מטופלת כבר 12 שנים והאבחון שלי זה הפרעה סכיזואפקטיבית. אני מטופלת אצל רופא פרטי - מגיעה לשיחה פעם בחודש בערך.
    הייתי מאושפזת לפני שנה בערך אחרי שכדור לקחתי אז, סרוקוואל, הפסיק להשפיע עליי. בבית חולים נתנו לי ספריס וכבר כמעט שנה שאני לוקחת את זה. הבעיה היא שהכדור עושה לי הרגשה כאילו אני מסוממת. אני מרגישה מנותקת, הראש שלי ריק. אין לי רצון לחיי חברה, אין לי רצון לקחת חלק בחיים מסביבי. אני כמעט ולא מדברת ואין לי מוטיבציה לעבוד. אני גם עליתי במשקל באשפוז ואני לא מצליחה לרזות, וידוע לי שכדורים פסיכיאטריים הרבה פעמים גורמים לעלייה במשקל.
    הרבה שנים לקחתי סרוקוואל כי הצלחתי לשמור על משקל תקין איתו וגם היו לי חיים תוססים יותר - עבדתי, והיו לי חיי חברה. הראש שלי היה ערני יותר.
    עכשיו בגלל שאני כל כך מנותקת יש לי מחשבות אובדניות כי אני מתביישת בעצמי וההרגשה הכללית היא לא טובה. אין לי כוונה או תוכנית לפגוע בעצמי אבל אין לי רצון לחיות בכלל.
    האם יש כדורים נוספים שיתנו לי לחיות חיים כמו שחייתי עם הסרוקוואל? אני לא יכולה לחזור לסרוקוואל כי לפני שנה הוא הפסיק להשפיע עליי ואני לא רוצה לקחת סיכון לאשפוז נוסף. לפני הרבה שנים נתנו לי ריספרדל והרגשתי איום ונורא. עם הספריס אני מרגישה כלואה בתוך הגוף של עצמי. איזה עוד כדורים חדישים יש שיתנו לי לחיות נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפשרויות

הוספת תגובה

• כבר נמאס לשמוע את המילה כדורים אה?

שחר
    20/12/2014

לא יודע מה איתך אבל שמעתי על איזה כדור שאם משהו או מישהו יבלע אותו כל הבעיות של בני האדם ייעלמו.

יכולה לנחש איזה?חח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי חן

שוני
    20/12/2014

יש עוד הרבה כדורים , אל תתיאשי , אני גם מתמודד , סבלתי הרבה מאד עם זה בבית החולים עם זה השמנה כדורים שונים , עד שהתייצבתי על סוליאן 600 מיליגרם 200 כפול שלוש פעמים ביום ...אל תתיאשי תחפשי בעצמך נקודות טובות יש עוד הרבה כדורים שיכולים לעזור לך הרופאים ימליצו לך בטוח ....בטוח יש לך איזה נקודה טובה שאת יכולה להסתכל עליה כי לכול אדם יש גם נקודות טובות ..אני יודע שזה קשה כי עולים במשקל ולא מרגישים טוב בלי חיי חברה אבל תנסי בכול זאת למרות הקושי להאמין שיהיו עוד ימים טובים אשר תרגישי בהם טוב יהיו עוד ימים טובים לא תישארי ככה כל החיים אל תדאגי , אני גם ניסיתי רספרידל , זיפרקסיה , סרקוואל , גואודון עד שמצאו לי את הסוליאן שלא גורם להשמנה ....תאמיני שגם לך ימצאו כדור מתאים , עצם העובדה שפנית לפורום לקבל עזרה זה אומר הכול תחשבי על זה פנית לקבל עזרה עם כל הקושי אשר תיארת , תהיה חזקה ואני בטוח שיעזרו לך לכדור המתאים בשבילך עם פחות תופעות לוואי וללא השמנה עלייה במשקל , מקווה שעודדתי אותך קצת כי גם אני הייתי במקום נמוך מאד עם הרבה סבל סבל סבל וברוך השם אני מרגיש יותר טוב רק שנמצאים בנקודה הנמוכה מרוב הסבל לא מאמינים שהמצב יכול להשתפר אבל תאמיני שכן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה למקרה שלך

שמוליק
    20/12/2014

שלום חן.

ברור לי שישנן דעות חלוקות לכאן ולכאן, ואני בטוח שכל המגיבים תיארו נכון את ניסיון החיים האישי שלהם - וכל אחד המליץ על מה שהתאים לו, ואני בטוח שלכולם כוונות טובות.

אני מכבד ומעריך את כל אחד מהמגיבים :-)

אני אכתוב שלי היה נסיון לא טוב עם התרופות ובמיוחד עם האנטי-פסיכוטיות. הייתה לי עייפות קשה וקשיי תיפקוד נוראיים וממש רציתי לסיים את החיים, אם כי לא היו לי תוכניות או נסיונות אובדניים. הטיפול ניתן בעיקבות אישפוז כפוי (וגם אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב).

בסופו של דבר הפסקתי את הטיפול התרופתי, וזה מה שהחזיר לי את הורוד ללחיים.

חשוב לי להדגיש שזה מה שהתאים לי, ואין לראות בכך המלצה סוחפת וגורפת. אני מקבל את דבריו של שוני שמצא תרופה מתאימה והוא מרגיש טוב.

נראה לי שבמקרה שלך שאת מרגישה כל כך רע - אולי זה גם מה שאת צריכה לעשות, אבל חשוב להדגיש שזה עלול להיות מסוכן והתסמינים עלולים לחזור, וכדאי לנקוט באמצעי הזהירות המפורטים:

להודיע על כך לרופא המטפל, ולומר לו כי אם תהיה החמרה במצב - תחזרי אליו על מנת לחזור לטיפול תרופתי.

להמשיך את הטיפול הפסיכולוגי, ליידע את המטפל, ולבקש ממנו להיות ער באופן מיוחד במקרה של החמרה במצב.

ועוד משהו חשוב - לא לראות בכל המלצה סוחפת וגורפת כלפי אחרים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרויות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/12/2014

מצטער לשמוע.
    יש צורך לישקול שינו תרופתי..
    בהפרעה סכיזואפקטיבית, בדר'כ כלל שילוב של מייצבי מצב רוח + נוגדי פסיכוזה מאוד יעילים,
    מה עושים?

1. בחירת מייצב מצב רוח ( טגרטול, דפאלפט, טופאמקס, לאמיקטל.. לפי בדיקות דם והערכה קלינית נוספת).
    2. לשנות טיפול נוגד פסיכוזה , מומלץ לישקול : סרדולקט או אביליפי.

בהצלחה ובשום פנים המצב הנ''ל לא מקובל ולא צריך להמשיך כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תשובה מעודדת הרופא רשם לך

אלי
    27/12/2014

תתעקשי ותספרי על הכל לרופא שלך על איך את מרגישה ותעשו שינוי.
    אני ממש מקווה שתצלחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו