שאלה בקשר לתרופות אנטי דיכאוניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לתרופות אנטי דיכאוניות
    עמית
    21/12/2014

האם ההשפעה שלהם דומה להרגשה של אחרי ריצה של כמה קילומטרים נגיד? אחרי ספורט מאומץ אני מרגיש שעולה לי הריכוז,פחות מחשבות טורדניות שמציקות כל היום,האם תרופה אנטי דיכאונית תביא אותי למצב כזה? אני במצב היום שאני לא יכול לתפקד ביכלל שום דבר,האם כאדי לנסות ומה חוץ מזה ההיתרונות והחסרונות של התרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    21/12/2014

שלום עמית.

מן ההגינות אציין שאינני רופא.

תרופות אנטי-דיכאונית הן מעכבות ספיגה של סרטונין. סרטונין הוא מוליך עיצבי (נוירוטרנסמיטר) שמשוחרר בכמויות גדולות יחסית כששמחים. ע"י עיכוב הספיגה, המוליך העיצבי נמצא זמן יותר במרווח הסינפטי (מרווח בין שני תאי עצב), וע"י עיכוב הספיגה החוזרת בעצב שממנו הוא השתחרר, זה נותן יותר זמן למוליך להיצמד לקולטן בתא העצב המקבל.

אם פעילות גופנית גורמת לך תענוג (אני מניח שישנם אנשים שבשבילם זה סבל), אז יכול להיות אפקט דומה לאפקט של תרופות נוגדות דיכאון.

ישנו מחקר מיתאמי המראה על קורולציה גבוהה בין שמחה לכמות הסרטונין, אך אין בכל כדי להעיד על קשר של סיבה ותוצאה.

כיון שמחסור בסרטונין אינו הגורם היחידי לדיכאון, וישנם גם גורמים פסיכולוגיים, ממליצים לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו