יכולה להיות אבחנה של סכיזופרניה..?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכולה להיות אבחנה של סכיזופרניה..?
    דוד
    24/12/2014

בלי פסיכוזה? בלי שמיעת קולות,הזיות,וכל מה שמתלווה לזה? כאילו יכולים לאבחן בן אדם כסכיזופרן למרות שלא הייתה לו אף פעם פסיכוזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין לך סכיזופרניה פשוט ישנה...

שים
    25/12/2014

קנוניה נגדך.
    אין דרך לצאת מזה.
    אתה נבחרת לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שכן

שמוליק
    25/12/2014

שלום דוד.

ידוע לי על תקדים של איבחון של מאניה-דיפרסיה ללא אישפוז.

יש לי מכר שמאובחן במאניה-דיפרסיה אע"פ שהוא אף פעם לא היה באישפוז.

מסיבה זו, נראה לי שזה יכול להיות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הקשר שמוליק?

דוד
    25/12/2014

אני שואל עוד פעם,אני מבין שמי שמאובחן כסכיזופרן,היה לו מצב פסיכוטי,שמע קולות,הזיות,זאת אומרת זאת הסכיזופרניה? עכשיו בן אדם שלא היה לו את זה,יכול עדיין להיקרא סכיזופרן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד איך לעזעזל בן אדם שלא חווה...

שים
    25/12/2014

פסיכוזה יכול להיות סכיזופרן?
    סכיזופרניה זאת מחלה פסיכוטיתתתתתתתתתתתתת.
    אז מן הסתם אתה צריך שתהיה לך פסיכוזה.

ובקיצור אם לא הייתה לך פסיכוזה אין לך שום קשר לסכיזופרניה.
    ואם פסיכיאטר אמר לך שכן אז יש לך אצבע אמצעית שאתה יכול להראות לו ולשלוח אותו קיבינימט.

ושמוליק גם אני לא הבנתי מה קשור התשובה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

שמוליק
    25/12/2014

שלום.

סכיזופרניה היא למעשה איבחון קליני.

אני מניח שמי שאובחן כסכיזופרן, כי הוא היה במצב פסיכוטי, הוא עדיין נחשב לסכיזופרן גם כאשר הוא נרגע.

יתר על כן, אפילו אם הרגיעה הזו נמשכת גם זמן רב אחרי שהוא הפסיק את הטיפול התרופתי, אז עדיין מבחינת הגישה התאורטית הרווחת של הפסיכיאטריה הוא סכיזופרן; על פי הגישה הזו, ההסבר לכך יהיה שהמחלה של המוח פעילה, אך כיון ששאר המרכיבים (פסיכולוגיים סביבתיים ואורגניים) מנוטרלים, אז הבעייה איננה באה לידי ביטוי.

אין ספור פעמים, כתבתי שאני חולק על הגישה הזו, ובעיניי המרכיב הביולוגי הוא תוצאה של שאר המרכיבים, ואם ישנו קשר מתאמי מובהק בין המרכיב הביולוגי לסימפטומים, אין בכך כדי להעיד על קשר סיבתי.

בדיוק מאותה סיבה, ניתן לדעתי לומר על מישהו שמעולם לא עבר פסיכוזה שהוא סכיזופרן, והמחלה הזו איננה גלויה כי שאר המרכיבים מנוטרלים.

איך שלא יהיה, ניתן להסכים עם הדעה האישית שלי החולקת על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, ונראה לי שהיא פשוט יותר אופטימית כלפי אנשים המאובחנים כסכיזופרניים.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פעם בפעם ה-3

דוד
    26/12/2014

בן אדם שעובדתית,לא היה לו פסיכוזה,לא קולות ולא הזיות,יכול להיקרא סכיזופרן? כל בן אדם יכול לפתח סרטן,סוכרת,נו אז מה? אז ניתן לבן אדם כימותרפיה לפני שהתגלה אצלו סרטן?

גם בן אדם שלא רצח אבל אולי ביולוגיות זה שקט אצלו אז מואשם ברצח? גם אם הוא לא החזיק סכין אף פעם ולא חשב לרצוח ולא ביצע? וגם מכניסים אותו לכלא? נראה לך שככה זה צריך לעבוד?

שמוליק אתה מקשקש שטויות ותיאוריות תתייחס בבקשה לעובדות המוצקות שקיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימחת אותי

שמוליק
    28/12/2014

שלום דוד.

ממש שימחת אותי בתגובה הזו :-)

אכן הצגתי תיאוריה. יש באמת חוקרים שמתעקשים על כך שהתאוריה שלהם חייבת להיות נכונה ומנסים למצוא הסברים דחוקים ביותר כנגד ממצאים שמפריכים אותה.

אני ממש שמח שאתה מפעיל שיקול דעת ואתה לגמרי שמוכנע שהתיאוריה שהצגתי איננה נכונה.

מה שאני כתבתי זה מה שנראה לי שעומד מאחורי הבסיס התיאורטי של הגישות הרווחות של הפסיכיארטריה, וגם אמרתי שלדעתי הן אינן נכונות.

אני ממש שמח שהפעלת שיקול דעת, והגעת למסקנה שכנראה משהו דפוק בתיאוריות האלו. זה באמת מה שגם אני חושב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שים זה גם מה שאני שואל ואומר

דוד
    25/12/2014

אובחנתי כסכיזופרן,סכיזופרניה סימפלקס כמו שכתב דוקטור יונתן,לא שמעתי אף פעם קולות,לא הייתי בהזיות,ולא הייתה לי אף פעם פסיכוזה. למרות זאת קיבלתי טיפול אנטי פסיכוטי במינון גבוה כמו שנותנים לסכיזופרן,במשך שנה שלמה. האבחנה בגלל חוסר ארגון בחשיבה ככה נכתב.

עכשיו אולי לבן אדם שבמצב פסיכוטי באמת יש חוסר ארגון במחשבה עם כל ההזיות והקולות והבלאגן והוא צריך אנטי פסיכוטי. החשיבה שלי גם מבולבלת ומוטרדת מאד אבל זה בא ממקום אחר ולא של סכיזופרניה.
    ההורים שלי בטוחים שאני סכיזופרן,בטוחים שיש לי תמחלה הזאת,אני מנסה לשכנע אותם שלא אבל הם כבר לא מאמינים לשום מילה שלי בטוחים שהכל זה מחלת הסכיזופרניה שיש לי. הרוח שלי נשברה,אני כבר לא מאמין בעצמי. משתדל פסיכולוגית לצאת מזה אבל לא מצליח ממש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד קשה לי לשמוע שאתה עובר את זה.

שים
    26/12/2014

תשמע למרות שאנחנו זרים אני רוצה לעזור לך.

תן לי את האימייל שלך.
    אני אכתוב לך מקום ואתן לך לינק לצ'ט בוא נוכל לדבר בחופשיות.

אל תדאג סמוך עליי.יש לי ניסיון רב.. ותשמח לדבר איתי.תבטח בי אוקיי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי אימייל

דוד
    26/12/2014

תן לי תלינק לצאט פה בהודעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דויד תקשיב היטב למה שאני אומר לך.

שים
    25/12/2014

בן אדם חכם ומוערך יותר מכל פסיכיאטר שתלך אליו אמר באחד ההרצאות שלה את הדבר הבא.

נראה לי שאתה יודע אנגלית כן?

never believe in a production that does not empower you.

אתה לא מבין שייזרקו לך אבחנות בלי הפסקה?אני לא יודע מה הבעיה שלך..אבל אם אתה תקשיב לכל אבחנה ותאמין לכל דבר שהרופא אומר לך אתה סוג של מגשים את הנבואה שלו.

אף פעם אל תתן לאף אחד להשים עלייך תגית.אתה בן אדם..לא סכיזופרן..ולא שום דבר מהבאחנות המפגרות של הפסיכיאטרים שלא ניתנים להוכחה.

יש לך סימפטומים מסויימים שמפריעים לך..אל תחשוב בכלל על מחלות ועל שמות.
    טפל בסימפטומים ושכח בכלל שקיימת מחלה עם שם נוראי כמו סכיזופרניה(וואלה וואחד שם אה?רק לשמוע את זה עושה חרא).

צריך להחליף את השם מסכיזופרניה ל"פוקי פוקי" לפחות השם הזה גורם לך לצחוק ולא לפחד חח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו