כדורים+פסי - לא עוזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים+פסי - לא עוזרים
    מיטל
    01/01/2015

שלום,
    אני בת 26, מלאה , לא פעילה גופנית , מעשנת 4-5 סיגירות ליום במשך 3 שנים והפסקתי לפני כמה ימים.
    במרץ 2013 קבלתי התקף חרדה ומאז אני נושמת לא כמו בן אדם רגיל,אני צריכה לקחת נשימה עמוקה מידי פעם, היתי אצל כמה פסיכיאטריות, הראשונה נתנה לי מרשם של רסיטל 10 מ"ג והעלתה לי ל20 מ"ג אם אני זוכרת טוב ובמקביל לקחתי כדור sos של אלפרוקס, ואז באוגוסט אשתקד פסיכיאטרית אחרת החליפה לי לציפרלקס 10 מ"ג וטופלתי בזה עד מרץ השנה וזה גם לא עזר, ביוני פניתי לפסיכיאטרית שלישית שהיא הגדילה לי את המינון ל20 מ"ג ציפרלקס ועדיין אני לוקחת נשימה עמוקה מידי פעם לפעמים ממש קשה לי לנשום. בהתחלה עשו לי בדיקות גופניות ושללו הכל והגיעו למסקנה שזה נפשי. אשמח לעצה מה ניתן לעשות עוד כי זה נראה לי לא נורמלי מצב כזה.
    בייעוץ שלכם התחלתי ללכת לפסיכולוגית קלינית ,אני בפגישה ה-8 ואין בכלל שיפור , אני מבזבזת את הזמן והכסף שלי סתם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים+פסי - לא עוזרים

הוספת תגובה

• כנראה בעייה בדיאגנוסטיקה

שמוליק
    01/01/2015

שלום מיטל.

אינני רופא.

ישנו פתגם ידוע שאומר ידיעת המחלה - חצי הרפואה. אני מניח שיש כאן בעייה בדיאגנוסטיקה, ובגלל זה, אף טיפול אינו אמור לעזור...

לכן, נראה לי שהכי טוב זה שתסמכי על שיקול הדעת שלך.

אם בעיית הנשימה היא נפשית, אז זה אומר שעברת איזו חוויה קשה און לא נעימה או שישנה איזו התמודדות שאת אמורה להיות מודעת אליה.

הפסיכולוגית אמורה לתת איזו דיאגנוסטיקה על המצב שלך שעל סמך זה ישנה הצדקה לטיפול שאמור לפתור את בעיית הנשימה. את צריכה לשאול את עצמך האם את מקבלת את הדיאגנוסטיקה שלה; האם היא נראית לך הגיונית.

אם היא לא נתנה עדיין הסבר לאיזו בעייה נפשית יש לך שקשיי הנשימה הם הסימפטום שלה, אז הגיע הזמן לבקש הסבר; שמונה פגישות זה די והותר כדי שיהיה הסבר...

אם ההסבר נראה הגיוני, יכול להיות שהטיפול שהפסיכולוגית נקטה בו אינו מתאים, ואז צריך להחליט האם צריך לנסות אסטרטגיה אחרת של טיפול או שצריך להחליף מטפל.

את נראית בחורה חכמה ושאת יכולה לסמוך על שיקול הדעת שלך כדי לקבוע האמנם מדובר בבעייה נפשית.

יכול להיות גם שישנה בעייה פיסיולוגית שמסיבות כלשהן לא התגלתה; זה גם יכול להיות...

בכל אופן, לא להרים ידיים. להמשיך לחפש מזור לבעייה עד שתרגישי טוב.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואת גם תמשיכי לבזבז..

שים
    01/01/2015

זה מקרה קלאסי שעוברים מרופא לרופא כדור לכדור עד שמחליטים שהמפגרים האלה לא יודעים מה הם עושים ומחליטים לקרוא ספרים ולחקור באינטרנט לבד ויוצאים מזה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש מבין בבעיה מהסוג הזה

אלי
    01/01/2015

בכל מקרה אם הטיפול אצל הפסיכולוג לא יעיל תגידי לו את זה בפנים ותשקלו מה לעשות יחד.
    טיפול פסיכולוגי זה יקר מאוד ואם לא עוזר אז צריך לשנות אולי מטפל אולי שיטה..
    אולי 8 פגישות זה מעט.
    לא יודע מה הטיפול המומלץ לבעיה מהסוג הזה ראיתי מישהו שהיה מאושפז איתי במחלקה שלא היה נושם רגיל ומידי פעם היה נושם נשימה אחת ארוכה.
    שאלתי אותו למה הוא עושה ככה והוא ענה שהוא לא יודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:

בעל ניסיון
    02/01/2015

מיטל שלום,
    התיאור של הבעיה שלך מוכר לי אישית וממקרים נוספים.
    הפתרון הנו תוספת כדור נגד דיכאון בשם אדרונקס, ביחד עם הציפרלקס. הכדור הזה עוזר לציפרלקס לעבוד ויש בין 2 התרופות סינרגיה המביאה לריפוי של הדיכאון. המינונים של 2 התרופות ייקבעו על ידי הרופא. בנוסף, חשוב להוסיף את התרופה באופן הדרגתי ואיטי.
    אם תשאלי אותי, חבל לזרוק כסף על פסיכולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים+פסי - לא עוזרים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/01/2015

היי מיטל.
    הטיפול אמור להיות משולב , גופני , פסיכולוגי וסביבתי..

גופני:
    בירור מצב גופני - בדיקות דם
    תוספי מזון - וויטאמינים
    פעילות גופנית
    דיאטה נכונה ובריאה
    ועוד

פסיכולוגי :
    טיפול מומלץ CBT

סביבתי :
    שינוי עבודה, חברה, מיקום מגורים, ועוד.. על פי הצורך ..

הבסיס של חרדה : מרכיב קדום מהילדות, חשש קיומי, חוסר משמעות לחיים, אשמה , קונפליקטים פסיכולוגיים ועוד.. טיפול פסיכולוגי פסיכואנליטי - זה הטיפול היעיל, הבעיה שזה יכול לקחת שנים רבות.. ולא תמיד יעיל לכל אחד...
    בטיפולים שאני עושה, פסיכואנלטיים, לפעמים לאחר שנים, המטופל מגלה שהוא זקוק לחרדה ולא מוכן לוותר, כי החרדה תורמת מבחינה פסיכולוגית ואז העבודה יותר ממוקדת לתובנות ושינוי הצורך הנפשי לכיוונים יותר חיוביים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו