ספיזוכרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיזוכרניה
    סמדר
    02/01/2015

שלום לכולם אני נשואה שלוש שנים בעלי חולה ספיזוכרניה ידעתי את זה לפני החתונה אני מאוד אוהבת אותו ועדיין יש לי רגשות אליו . הבעיה היא שיש לו התקפים לפעמים הוא בעל מקסים ואוהב אבל פתאום יש לו התפרצויות עליי מקלל ולא שולט בפה שלו . כל דבר הוא מספר לאמא שלו גם אם אני יתחנן בפנך לא לספר הוא יספר . הוא מקבל פעם בחודש זריקה . ועכשיו התחיל בנוסף גם כדור אני יודעת שאם הגיל זה רק בבית ומחמיר . קשה לי מאוד אם ההתפרצויות שלו . לפני כמה ימים כשהיתי בעבודה היתה לו התפרצות הוא רוקן את כל הדברים בבית והלך לאמא שלו . למחרת הוא התקשר שהוא מתנצל ושולח כל מיני אס אם אס כמה הוא אוהב אותי . אני חושבת להפרד אבל הלב לא נותן בבקשה כמה שיותר תגובות אני פשוט עובדת עיצות יש לציין שאיו לנו כרגע ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספיזוכרניה

הוספת תגובה

• מה הוא מקלל, מה הוא אומר?

א.ס
    02/01/2015

לא בטוח שהקללות קשורות למחלה כלשהי. לא כל התנהגות שייכת למחלה. אם הוא מטופל בכפייה גם יכול להביא להתפרצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיזוכרניה

סמדר
    02/01/2015

הוא אומר תסתמי תשתקי מטומטמת כלבה אבל רק שהוא בקריז . שהוא רגוע הוא לא מפסיק להגיד לי כמה הוא אוהב אותי . הוא קבל את המחלה בגיל 16 . והיא מאושפז בגיל הזה מאז לא היו לו אשפוזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיזוכרניה

סמדר
    02/01/2015

יש את לו זה הוא מטופל אצל פסיכיאטר אבל הוא לא מקפיד לקחת טיפול בזמן . וגם הבנתי שאם הגיל זה יותר מחמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הוא לא מקפיד

א.ס
    02/01/2015

יכול להיות שהוא לא ממש רוצה את הטיפול הנוכחי, זה יכול להביא להתפרצויות. הקללות הן לא במקום, אבל אי אפשר לדעת אם הן קשורות למחלה או לא, בכל מקרה בכל זוגיות יש ריבים עם מילים לא במקום, תלוי כמובן גם בתדירות של המריבות והקללות. רק את יכולה לדעת מה טוב לך ומה לא, והחלטה סופית היא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכסופרניה

סמדר
    02/01/2015

זה לא רק קללות כמו שציינתי גם התפרצויות וכעסים . אבל הוא לא בן אדם אלים חלילה . אמא שלו גם הרבה מתערבת לנו בזוגיות . כל הזמן רוצה שאני ישלם ויוציא כספים . היא אומרת לו אל תיקח אותה באוטו אם. היא לא שמה לך כסף לדלק . הוא לקח אותי למסעדה היא שואלת אותו אם החזרתי לו את הכסף של המסעדה . מה אפשר לעשות אם חמה כזאת . ועוד היא מאשימה אותי שהרסתי לבן שלה את החיים ורוצה לתבוע אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם נשואים אז

א.ס
    03/01/2015

לא צריך לעשות חשבון לדברים קטנים מי שילם ומי לא, יש הסכם ממון אבל לא מדובר על הוצאות יוםיום אלא סכומים גדולים, דירה וכו', אם אין לכם הסכם היא לא יכולה להחליט מה את משלמת ומה לא. על מה אמא שלו יכולה לתבוע אותך? את צריכה להסתדר איתו ולא אם אמא שלו. לא מפרקים זוגיות בגלל אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

סמדר
    03/01/2015

אתה צודק אבל היא אישה מאוד רעה . והוא כל דבר משתף אותה והיא לא תגיד אני לא מעוניינת לשמוע היא תכין מזה מטעמים . יש לו חצי דירה שלו וחצי של אח שלו הם החתימו אותי לפני החתונה שלו מגיע לי כלום מהדירה . אבל זה לא מה שמפריע לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יודעת יותר טוב מה לעשות

א.ס
    03/01/2015

כי לאחרים חסר רקע. האם ההתפרצות היא תגובה למשהו שאמרת לו או למריבה, או שזו התפרצות שלא קשורה לכלום. מה הוא מספר לאמא שלו? חסר לשמוע את הצד שלו וככה סתם להחליט אם כדאי להפרד או לא. אם לך לא טוב שאמא שלו מנהלת לו את הקשר, אז גם לו לא יהיה טוב אם אנשים שהוא לא מכיר ינהלו את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    03/01/2015

שלום סמדר.

מתוך התרשמות מאוד כללית מהדיון, נראה לי שיש כאן שני עניינים מרכזיים:

האחד הוא ההתערבות של החמות. בעייני ההורים אמורים להתערב מה שפחות בזוגיות של הילדים שלהם. לפי מה שאת מתארת היא ממש דוחפת את האף בכל עניין, וגם בעניינים קטנים מאוד. ככה קשה מאוד לנהל זוגיות. את צריכה להעריך עד כמה ניתן לתקן את העניין הזה.

בנוסף לכך, צריכה להיות הערכה טובה יותר עד כמה זה נשלט; כלומר מה יחסי הכוחות בין המרכיב הביולוגי למרכיב הפסיכולוגי ועד כמה ניתן לטפל ביעילות בעניין.

אם בעלך יכול לשלוט על עצמו, או לפחות לדאוג לטיפול שלא יביא אותו למצבים של אי שליטה, והוא אינו מוכן לעשות זאת, הוא צריך להבין שיש לכך מחיר והוא עלול להישאר לבד, ויהיה לו מאוד קשה למצוא זוגיות עם מישהי אחרת.

אין תשובה נכונה וחד משמעית לשאלה האם להיפרד או לא. את צריכה להחליט בעצמך, ונראה לי שזה הכי חושב שתחליטי בעצמך כי רק את יכולה להעריך נכון את המציאות; ולתת לגורמים את המשקל הנכון.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזו

אני
    04/01/2015

ואל תשכחי בעניין הילדים את הנושר של הגנטיקה... זה גם חשוב. חוץ מזה אם אתם נשואים מה זה משנה מי משלם על מה? אין לכם חשבון משותף? את לא עובדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכסופרניה

סמדר
    05/01/2015

אני כן עובדת בעבודה מסודרת . הוא חוץ מקבל ביטוח לאומי . מאוד קשה לו להתמיד בעבודה כל עבודה שהוא עובד מפטרים אותו פחות מחודש . בגלל שהוא לא יודע לשמור על הפה שלו . בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו