צריך חוות דעת שנייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך חוות דעת שנייה
    אורי
    10/01/2015

שלום, אני לוקח ציפרלקס 30 גר' וולבוטרין 300 גר' ואביליפי 15 גר' לתקופה של 4 חודשים בלי שום השפעה. הפסיכיאטר שלי לא רוצה לשנות כלום וטוען שעם טיפול פסיכולוגי והמשך הטיפול התרופתי המצב בסופו של דבר ישתפר. האם צריך לשנות את הטיפול התרופתי ואני תקוע עם פסיכאטר שלא מודה בכישלון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך חוות דעת שנייה

הוספת תגובה

• צריך חוות דעת שנייה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/01/2015

שלום רב,
    קודם כל חשוב לציין שבכל מקרה של טיפול תרפתי פסיכיאטרי ההחלטה על הטיפול אמורה להתבסס על מגוון רחב של גורמים (בדיקה, אבחנה, תגובה לטיפול תרופתי בעבר וכד') ולכן לא ניתן להתייחס לשאלתך באופן ספציפי. באופן כללי, חלק מהמטופלים שמקבלים טיפול תרופתי פסיכיאטרי אינם מגיבים באופן מלא או מספק לטיפול זה, כאשר אצל חלק מהם שינוי התכשיר עשויה לשפר תוצאות, אך חלק אחר עדיין לא יגיבו. במקרים אלו עדיין ניתן להמשיך ולנסות טיפול בתרופות נוספות אך בחלק גדול מהמקרים אלו, הסיכוי לשיפור משמעותי נוסף עם החלפת התכשיר בדרך כלל נמוך יחסית ולכן מומלץ לשקול טיפול הלא תרופתיים כגון טיפולים פסיכולוגיים ושיקומיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אורי
    11/01/2015

שלום דק אירנה. לקחתי בעבר סימבלטה עד מינון של 120 גר'. כשלקחתי 60 גר' סימבלטה זה השפיע למשך שבוע וחצי ואחר כך לא עזר יותר בכלל. לקחתי ויאפקס אפקסור עד מינון של 225 גר' ולא השפיע בכלל, לקחתי פרפנאן 8 גר' ולא השפיע בכלל. אין לי עדיין אבחנה הייתי במרכז אשפוז יום למשך 5 חודשים ואמרו לי שם שיקח עוד הרבה זמן לאבחנה. מדברים בעיקר על חרדות, חרדה חברתית ודיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר גם חוות דעת מד"ר דוידאור

אורי
    13/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר גם חוות דעת מד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/01/2015

היי אורי..
    ראשית מאוד חשוב להגדיר מטרות טיפול...
    חשוב להשתמש בתכונות הביולוגיות של התרופות..

השילוב הנ''ל בעייתי מבחינתי.

וולבוטרין מעלה דופאמין ונוראדרנלין ( הגברת חרדה, אי שקט וכו..)
    אביליפי , דור 3 , עובד במנגנון של שיווי משקל כימי. על קולטן הדופאמין . ז'א
    אם חסר דופאמין , מסוגל להגביר את פעילות הדופאמין על הקולטן
    אם יש עודף ( כמו בהשפעה של וולבוטרין) מן הסתם יחסום ויפחית דופאמין.
    מה שתאורטית יכול להפריע להשפעה הטובה של וולבוטרין.
    לכן, השילוב בניהם לא מומלץ.

ציפרלקס- נוגד חרדה ודיכאון, במינונים גבוהים, יכול לפגוע בתפקוד ההורמונלי, מה שיכול להחמיר את המצב הנפשי וגופני.

אני הייתי ממליץ:
    לברר מה מטרות הטיפול ולשם לכוון..
    להשתדל לא לשלב וולבוטרין עם אביליפי ( זאת על פי התיאור הקליני הנ'ל)
    או להפחית אביליפי ( תלוי במטרות הטיפול והאבחנה) , מינון נמוך של אביליפי , לפעמים הרבה יותר טוב ממינון גבוה.
    לשיקול לגבי מינון ציפרלקס..
    מאוד חשוב בדיקות דם מקיפות ולברר מה המצב הגופני ( בלוטת התריס, הורמונים, לחץ דם, אקג.. וויטאמינים וכו'.. )

מיותר לציין , שכל שינוי תרופתי רק תחת מעקב רופא.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לד"ר דוידאור

אורי
    13/01/2015

תודה רבה על ההתייחסות. השאלה שלי היא לגבי האם 4 חודשים זה מספיק כדי לבדוק את המינון הנוכחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/01/2015

בוודאי שכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר דוידאור

אורי
    14/01/2015

התחלתי עם התרופות הנוכחיות בכך שלקחתי מינון של 10 גר' ציפרלקס עם 5 גר' אביליפי וזה לא עזר במשך חשלושה שבועות, אז העלנו את זה ל20 גר' ציפרלקס, 10 גר' אביליפי ו150 גר' וולבוטרין וזה לא עזר במשך שלושה שבועות אז העלנו למצב הנוכחי שזה 30 ציפרלקס 15 אביליפי ו300 וולבוטרין שאני לוקח במשך חודשיים וחצי. האם זה עונה לך על המינונים שדיברת עליהם בהודעות הקודמות? והאם צריך לשנות לגמרי תרופות או האם בכלל צריך להפסיק כי אין סיבה להמשיך? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/01/2015

אני אישית לא הייתי ממליץ על שילוב הנ''ל, בעייתי מבחינתי.
    שוב, אני אומר בזהירות וייתכן שלרופא המטפל יש שיקולים קליניים שלא ידועים לי.
    אני אישית הייתי מעדיף שינוי תרופתי ומינונים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו