מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה בדיכאוןקובי13/01/2015
שלום
אני נוטל שלושה ימים ויפאקס 75 שאני אמור לעלות ל150 עוד שישה ימים לטיפול בדיכאןן כרוני שלא עובר וההרגשה הכללית שלי הוחמרה יותר חרדות וקושי לתת שתן וכל היום מבלה במיטה למעלה מ24 שעות האם יש קשר לתרופה וככה זה בהתחלה או שזה הכל בראש שלי? אני באמת לא יודע מה לעשות ומרגיש שהעולם נחרב עליי ושאין לי סיבה לנשום. הרופאה אמרה שעליי להמשיך בכל זאת לקחת.
האם נצפית החמרה בימים הראשונים בדרך כלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/01/2015אם מדובר בתופעות לוואי הנ''ל, חובה לפנות מיידית לרופא, לבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הבנתי השפעה של ויפאקס
רונן27/01/2015זה רק עוד שבועיים אז תן לזה היזדמנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שזה מהתרופות
דוד27/01/2015אתה תקבל הרעלת סרוטונין בסוף זה לא דבר טוב,תפסיק עם זה כמה שיותר מהר אם אכפת לך מהחיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעלת סרטונין
שמוליק28/01/2015שלום דוד.
אכן, הסיבות העיקריות לדיכאון הן אינן פיסיולוגיות, וממילא ההשפעה של התרופות די מוגבלת, גם אילו לא היו להן תופעות לוואי.
בשיחה של ד"ר דיודאור ב 28.12.2014 הוא התייחס לתחזית קשה לפיה הדיכאון הולך להיות מכה רצינית בתקופה הקרובה. הסיבה העיקרית לכך היא הסתגרות חברתית. הקימה הטכנולוגית שגורמת לבידודים חברתיים היא הולכת להיות הגורם המשמעותי ביותר לכך.
אין ספק בכך שאנשים טובים ואיכפתיים כמוך, הם אלה שמספקים קשרים חברתיים טובים ונכונים, ובכך יש איזה סיכוי להתמודד עם האתגר הזה.
רוח הדברים היא טובה, אבל באופן ענייני, לא יכול להיות דבר כזה הרעלת סרטונין.
סרטונין הוא מוליך עיצבי (נוירוטרנסמיטר). הוא חומר שבאמצעותו עובר מידע מתא עצב אחד לתא עצב אחר. הוא חומר המופרש מתא עצב אחד לסינפסה (המרווח בין שני תאי עצב), ואמור להיקשר לקולטן בתא בעצב הבא על מנת להעביר את המידע הלאה.
המוח הוא איבר מאוד מוגן, התרופות אינן יכולות להעביר למוח סרטונין, הפעולה של התרופות היא עקיפה.
מעכבי ספיגה חוזרת סרטונין, (SSRI) גורמים לכך שהסרטונין יישאר יותר זמן בסינפסה. התא שהפריש את הסרטונין לוקח אותו בחזרה אליו אחרי זמן מסויים. התרופה גורמת לעיכוב הספיגה החוזרת, וכך הסרטונין נשאר יותר זמן בסינפסה, וכך יש סיכוי גדול יותר שהוא יגיע לקולטן בתא העצב הבא.
תרופות כאלה אינן אמורות לגרום להרעלת סרטונין כי יש גבול לכמות הסרטונין שמיוצר במח.
לצורך העניין, הסם L.S.D. גורם להפרשת בלתי מבוקרת של סרטונין מתאי עצב לסינפסה, וזה מה שנותן הרגשה מרוממת, אך אחרי זמן קצר, המלאי של הסרטונין אוזל, ואז מרגישים דיכאון קשה עד שההשפעה של הסם חולפת ועד שהמוח מייצר מחדש סרטונין.
מקווה שהדברים מספיק ברורים.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכוון לאקסטזי וסרוטונין
דוד01/02/2015אל אס די זה השפעה אחרת,השפעה של אל אס די זה השפעה פסיכודלית של הזיות ושינוי בתפיסת המציאות וכו.., לפעמים מגיעים מזה לפסיכוזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)