כשירות לאמהות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשירות לאמהות
    עדי
    24/04/2008

אנו זוג נשוי כ-3 וחצי שנים,במהלכם צעקתי לשמים הלוך ושוב על החיים האומללים שאני עובר. על כעסים חסרי פרופורציה ועל התקפי זעם מנותקים מהמציאות דכאונות וכו'.
    למזלי ובשלב מסויים הגענו לטיפול זוגי שהופרד לטיפול פרטני אצל מטפלת זוגית למשך כשנה וחצי. לפני כשלושה חודשים הובהר לי שאשתי סובלת מהפרעת אישיות גבולית ,לאחר שקראתי מאמרים בתחום, סוף סוף הרגשתי הקלה שיש הגדרה לתלונות שלי וזה לא תלונות מצוצות מהאצבע. לפני כחצי שנה נולד לנו ילד ובמקביל להולדתו ולאחר סבל ארוך שלי ואני מניח שגם שלה ,התחלתי לחשוש מגידול הילד 'בחיקה'. ברצוני לשאול האם לאור הנסיון שלכם יש מקום לחשש כזה או שהוכח שבעלי הפרעת אישיות גבולית יכולים לגדל ילד במציאות חיובית ושמחה או שיש מקום ללחוץ אותה להגיע לטיפול אם לא עבורי לפחות עבור הילד.. יש לציין שהיא מתכחשת לכל האבחנה אך אני החי עימה ולאחר שקראתי את המאמרים ,אין לי צל של ספק שהבעיה הזו היא המושרשת בה . יש לציין שכרגע היא מתפקדת מדהים עם התינוק אך מה קורה כאשר התינוק הופך לילד ? יש לדעת שאי הליכתי מהבית זה בגלל התינוק,אני פשוט חושש מההתנהגות שלה בעוד מס שנים. אני בלופ אין סופי. לתגובתכם המהירה אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשירות לאמהות

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

הפרעת אישיות גבולית היא בעלת מאפיינים רבים ודרגות חומרה שונות. כמו כן הפרעת אישיות גבולית נמצאת בשכיחות גבוהה עם הפרעות במצב רוח. אין איזושהי הסתתכלות גורפת על מי שסובל מהפרעת אישיות גבולית ככשיר או לא כשיר לדבר מסויים. במקרה זה כל מקרה חייב להבדק לגופו. אנשים שסובלים מהפרעת אישיות זו יכולים להתקל בקשיים מסויימים במצבים מסויימים. כדאי לזהות את אותם מצבים ולהמנע מהם. טיפול פסיכותראפי עוזר להפרעת אישיות גבולית וגם יכול לשחרר אותך קצת מהאחריות.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשירות להורות

עדי
    28/04/2008

ראשית תודה דוקטור על התשובה.
    אבל השאלה שלי לא מדברת על חיי הרוגע אלא כמו שאני סבלתי וסובל מצעקות וכעסים בלתי פרופורציונלים למעשה שגם לא תמיד ברור אם בכלל קרה,האם כאשר בני יגדל יותר התפרצויות כאלו יכולות לקרות לו, ובלי בהכרח שהוא יבין מהיכן זה בא,ואז הנזק לדעתי קשה מנשוא? הרי אם אני סובל סבל עצום ברור שילד יקבל את זה בצורה קשה שבעתיים.. ובכלל האם אתה ממליץ/יודע על איזהשהוא טיפול שמתמקד בבעיה של הורים בעלי הפרעה, לילדים קטנים? כל הנושא חדש אצלנו וקיים בי איזשהוא חשש גדול שיש סיכוי רב להתפרצות על הילד ללא כל מעשה מצדיק מצידו.

תודה רבה על ההתייחסות ובכלל על הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו