גאנות-ושיגעון והקשר הישר שלהם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גאנות-ושיגעון והקשר הישר שלהם
    נתנאל לוריא
    17/01/2015

גאונות ושגעון והקשר הישר בניהם

אני הייתי מודע לזה שיש קשר אדוק בין גאונות לשנות, גם לפני שנתקלתי במאמר זה.ואני יכול לגמרי להזדהות אם רגשותים של אותם גאונים -שונים כי אני בעצמי חווה חוויה דומה, כמובן בהקשר הזה של הבדידות והדחייה משאר החברה היות ואני לא כמו כולם., אני אשמח שתקראו את המאמר הזה לא כל כך ארוך אבל מעניין ותביעו את דעתכם
    עליו,אני אשמח לשמוע גם דעתם של הרופאים פ והידע שלהם בנושא הזה והאם הם מכרים, אנשים כאלו( לא מפורסמים) אלה מטופלים שלהם או שמעו אליהם, שלמרות הפרעה נפשית( שזה בכלל לא קשור ואפילו בעני מחזק תקשר לאנטגלנציה ויצרתיות). הם היו מחוננים או אפילו גאונים? יצא לכם לפגוש כאלו במהלך טיפול ? אני אשמח לשמוע את דעתכם, ושל שאר חברי הפורום , שהיה לכולם סוף שבוע נהדר בברכה נתנאל.

שהיה לכולם דיון נעים בברכה נתנאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני רואה שאין ממש עניין ..

נתנאל לוריא
    18/01/2015

דווקא חשבתי שזה יכול לעניין את חלק הקוראים ונדון על זה, אני מבין שלא ומקווה שאולי
    בסוף כן היה קצת תגובות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להגיב כשאתפנה

שמוליק
    19/01/2015

שלום נתנאל.

כשיהיה לי קצת יותר זמן לקרוא את הדברים בעיון, אשמח להגיב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה אני מחכה.

נתנאל לוריא
    19/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    19/01/2015

שלום.

המאמר מנסה להצביע על קשר מיתאמי חיובי בין גאונות לסבל נפשי, אך לא ניתן להסיק על קשר סיבתי. במילים אחרות, לא ניתן לומר שהחריגה מהנורמה היא סיבה לגאונות, ולא שגאונות היא הסיבה לבעיות נפשיות.

התמודדות עם בעיות נפשיות יכולה להילקח למקומות חיוביים. ראו לדוגמא את מופע הסטנד-אפ "סליחה על ההפרעה". אין לראות מכך שאיפה סוחפת וגורפת לצאת מהארון; כל מתמודד צריך להחליט מה מתאים לו: אם לשמור את הדברים בסוד, אם להוציא אותם החוצה, ואם להוציא אותם החוצה באופן סלקטיבי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הבנתי קצת אחרת

נתנאל לוריא
    19/01/2015

אני הבנתי שהוא טוען, שאנשים שהם גאונים הם כמעת תמיד או תמיד היו אם הפרעות נפשיו או שנות משאר החברה, הוא לא מצביע באופן ישר על אנטלגנציה גבוהה וגאונות ולמחלות נפש, אלה אומר שבפעול אלו שהיו גאוני אמת( אנשטיין, דה וינצי, ניטון, קרל מרקס ושאר הגאונים הגדולים בהיסטוריה)הם היו בעלי הפרעיות נשות או שנות בגלל שהם לא חשבו כמו כולם ובצורה נומרמטיבית, ולכן הם גאונים ובגלל זה דחו אותם זה נשמע לי הגיוני לגמרי שיש קשר בין זה הם (ספיציפית) גאונים לזה שהיו להם הםרעות נפשיות לי זה ברור, זה לא אומר בהכרח ובכלל שכל מי שיש לו הפרעה נפשית הוא היה גאון או שיש לו פונטזייל לכזה

,זה בעני רק מראה שכאלו שהם מילדה יפתחו מחלות כאלו הרבה יותר מאשר שאר האנשים אבל עדין הכמות שלהם בעולם קטנה, אני אשמח לשמוע מה תגובתו של לאור דוויד אור( שאני מאזין אדוק לתוכנית " רופא אורח" ואוהב לשמוע אותו ונראה לי שהוא דיבר על זה פעם?) חוץ מזה אני אשמח לראות תגובות של שאר הרואים ובכלל חברי הפורום זה נשמע לי מעניין ושיכול להתפתח פה דיון
    מעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר אני מסכים בקשר לזה

נתנאל לוריא
    19/01/2015

שא אפשר בדיוק להצביע על הסיבה המדיוקת לזה שגאונים היו בעלי נטייה יותר לשונות או אף להפרעות נפשיות, מקווה שבעתיד היה לנו יותר מידע על זה ונכול באמת להבין מה הם הקשרים המדויקים שגרומים לאדם להיות גאון ולשני אפילו הפך, בעני זה תחום מרתק אבל אין יותר מדי תשבות על זה ובטח שלא חד -משמעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחשיב את עצמי כגאון.

שים
    20/01/2015

אולם גאון שלא פותח עקב הבעיה הנפשית שלו.
    לולא הבעיה הנשית כבר הייתי ידוע במשהו בעולם.
    בטוח בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתח את עצמך, השלך את העבר

שמוליק
    20/01/2015

שלום שים.

זה נראה לי ממש מיותר לחזור ולומר שוב פעם שאני מעריך אותך מאוד, ואני בטוח שיש לי יכולות.

זה נכון שצריך מדי פעם להביט אל העבר, להצטער ולכאוב, אבל אל תתן לעבר למשוך אותך למטה. עבריין ועבר הם מאותו שורש ע.ב.ר. , ומן הסתם יש קשר בין הדברים.

הבט קדימה ומצה את היכולות שלך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה לא הבנת.

שים
    20/01/2015

אני לא תקוע בעבר.
    הבעיה שלי עדיין קיימת וכל עוד היא קיימת.
    אני לא יכול לפתח את עצמי כמו שצריך.
    היא חוסמת אותי.

אני כבר מכיר את כל היכולות שלי.
    לפי דעתי אני כל יכול.

אבל הבעיה פשוט חסמה את ההתפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו