מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלאת מינון ציפרלקס והפרעות בשינהאנונימית17/01/2015
בת 28, נוטלת ציפרלקס ופריזיום מזה כשנה.
עד לפני שבועיים שלושה נטלתי 10 מ"ג ציפרלקס (5מ"ג בבוקר ו-5 בצהריים) ו15 מ"ג פריזיום (5 מ"ג בוקר צהריים וערב). לפני שבועיים שלושה, לאחר שלא הייתי תחת מעקב פסיכיאטרי כחצי שנה, עקב מעבר דירה, נפגשתי עם פסיכיאטרית שהעלתה לי את מינון הציפרלקס ל20מ"ג פעם אחת בבוקר (במקום 5 בבוקר ו5 בצהריים).
אני סובלת כל פעם שאני ישנה (גם אם במהלך היום) מסיוטים, לעתים מדברת מתוך שינה, וקמה רק בקטע הפחות דרמטי של הסיוט, כשהראש שלי מאובן, עם כאבי שיניים עקב חריקתם במהלך השינה, ותחושת מאובנות וכאבים בכל הגוף ובפרט בראש. מזיעה מחום וסובלת מקור קיצוני, מתנשמת, חשה תחושת צמאון עז ותחושת רעב, ללא קשר לאם אכלתי או שתיתי מספיק לפני השינה וכמה זמן ישנתי.
אם זכרוני אינו מטעני, אז גם בתחילת הטיפול בציפרלקס, לפני כשנה, חוויתי חלומות מסוג זה, עם התעוררות קשה, באמצע הלילה, כשאני מזיעה מחום וסובלת מקור ומכל הנ"ל.
אני יודעת שחוויתי סיוטים כאלו גם קודם להעלאת המינון, אך אז זה היה בעיקר בשנת הלילה, ובצורה פחות קיצונית מזו, ופחות עקבית, ללא עניין ההזעה והקור.. הרעב והצמא.
כמו כן, אני חושבת שהעלאת המינון גרמה לי לתיאבון מוגבר מאוד ולהעלאה במשקל..
ואני בלאו הכי סובלת מעודף משקל (לא כתוצאה מאכילה מרובה כמו מחוסר פעילות גופנית, ומתקופה לפני כ12 שנים בה התנסיתי בתרופות שכשלו ממטרתן אך גרמו לי לעלייה קיצונית במשקל, שנשאר פחות או יותר כך).
סיבת הטיפול מורכבת, טראומות מרובות, חוסר בטחון עצמי, חוסר תפקוד ברמה החברתית והתעסוקתית, אובססיביות ותלותיות רבה.
צפוייה לי פגישה עם הפסיכיאטרית בחודש הבא לצורך המשך מעקב, אך רציתי לדעת האם התופעות הנ"ל הן אכן מהעלאת המינון של הציפרלקס, ואם יש מה לעשות בנוגע לזה לבנתיים. בפרט עניין החלומות מטריד אותי, עד כדי שאני חוששת לישון.
תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון ציפרלקס והפרעות בשינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/01/2015בהחלט סיכוי סביר שזה משני לשינוי התרופתי, אך כמובן יש לשלול גורמים אחרים, כגון מרכיב פסיכולוגי, סביבתי וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)