צריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה
    אדוה
    18/01/2015

שנים אני סובלת מחרדות ואגורפוביה טופלתי בסרוקסט 20 מ״ל והמצב דיי השתפר אבל במשך השנים שהחליפו את בסרוקסט לתרופות גינריות ההשפעה התחילה לרדת
    היום כבר שלושה חודשים מטופלת בפריזמה 40 מ״ל ולא מרגישה התקדמות
    חוץ מיכולת לצאת די מהר מהתקף חרדה
    אבל עדיין מחשבות מציקות כל היום חוסר מטיבציה חוסר שימחת חיים, פחד ממחלות, פחד לצאת מהבית לבד
    הרופא ה״נחמד״ שלי אמר לי שבלי טיפול cbt כלום לא יעזור
    אבל אפילו לטיפול אני לא יכולה ללכת
    ואני יודעת שיש כדורים שיכולים לעזור כי בתחילת הטיפול בסרוקסט המצב היה טוב ויכולתי לתפקד פחות או יותר
    לא יודעת מה לעשות אין לי אף אחד בעולם שתומך/מבין
    יש לי ילדים קטנים שאני מגדלת לבד בכוחותי המועטים, חזרתי לגור אצל ההורים עקב החרדות

אני לבדדדד חייבת עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• להתעודד

שמוליק
    18/01/2015

שלום אדוה.

אינני רופא.

כדאי וצריך להתעודד. יש הרבה מטופלים שחוו חרדה ויצאו מזה.

בדרך כלל עיקר הטיפול בחרדה הוא באמצעות שיחות ו C.B.T. .

במצב שבו המטופל חושש לצאת מהבית, אז מנסים לתת תרופות שיאפשרו להתגבר על החרדה, על מנת שיהיה ניתן לתת את הטיפול הפסיכולוגי שהוא העיקר.

כנראה שאצלך, הטיפול התרופתי לא נתן את התוצאות הרצויות כדי שיהיה ניתן לצאת מהבית.

מה שנראה לי שניתן לעשות, זה או לנסות לבקש ביקור בית (אני מניח שזה יהיה יקר), או לנסות לקבל תמיכה באמצעים אינטרנטיים. המטרה שאליה הרופא התכוון שצריך לשאוף הוא למצב שבו תרגישי שאת יכולה לצאת מהבית לצורך המשך טיפול פסיכולוגי.

יכול להיות שישנם מקרים חריגים שבהם ימליצו על משהו אחר. הרופאים בוודאי אמורים לדעת מה עושים במקרים חריגים, ובוודאי שהם יודעים יותר ממני...

בכל אופן, קבלי עידוד. אין שום סיבה שלא יהיה בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

ניקול
    18/01/2015

אכן ביררתי לגבי טיפול דרך האינטרנט וזה דיי יקר סביבות ה400 ש״ח לפגישה וצריך פעם בשבוע אז זה יוצא 1600 וקשה לי לעמוד במחיר כזה
    מאוד מנסה לא להתייאש במיוחד בשביל הילדים שזקוקים לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה המחיר גם לפגישה בקליניקה

שמוליק
    19/01/2015

שלום.

גם בפגישה בקליניקה טווח המחירים נע בין 300 ש"ל ל 500 ש"ח לפגישה, כך שאין הרבה הבדל.

אם אין לך אפשרות לעמוד בהוצאה של 1600 ש"ח לחודש, לדעתי, כדאי להקטין את התדירות, ולא לוותר לגמרי.

איך שאני רואה את הדברים, תפקידו של המטפל הוא לעורר כוחות שקיימים במטופל על מנת שהמטופל יטפל בבעייה בעצמו בעזרת הכוחות שקיימים בו; המטפל אינו אמור ליצור משהו חדש במטופל שאינו קיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/01/2015

היי
    יש למצות את הפריזמה, אולי לישקול לעלות.
    מאוד חשוב פעילות גופנית, אפילו סביב הבית...
    אם ניתן לשבת בשמש , בצורה בטוחה.. מיגון וכו..
    אכן CBT יכול לעזור, אם יש קושי ביציאה מהבית, לנסות לעבוד
    עם ספר..

לזכור: נשים שאוכלות פחות בשר אדום, יותר דיכאון וחרדה, לישקול
    יעוץ דיאטנית...
    באם מצב מחמיר מומלץ בדיקה מקצועית, בקליניקה או ביקור בית..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אדווה

אלי
    20/01/2015

אני סובל מחרדה חברתית ( פוביה חברתית ) לא אגורפוביה אבל כל הפוביות זה אותה מתנה .
    לפוביות אין כמו טיפול קוגנטיבי זה הכי מתאים ומאוד מאוד כדאי לך להתאמץ ולעשות את זה.
    תישאלי את הרופאים שלך אם אפשר להעזר בקלונקס לצורך ביצוע מטלות ואימונים.
    אולי שווה להשתמש בתרופה מאשר להימנע בכלל.
    ברור שזאת תרופה ממכרת ולכן צריך ייעוץ עם רופא ובדיקה אבל אני כל פעם שיש לי משהו חשוב שגורם לי לחרדה אירוע כמו ראיון עבודה במקום להימנע לוקחים קלונקס ועושים למרות הפחד ( קלונקס יעיל מאוד לחרדות) .
    אסור להימנע או יותר נכון צריך להימנע מזה :)
    אפילו אם קשה לך לצאת מהבית היום לאט לאט בעזרת כוח רצון ועבודה קוגנטיבית נכונה אפשר להעלם פוביה לחלוטין הכל תלוי במטופל וברצון שלו להשקיע.

אני מכיר עורכי דין עם פוביה חברתית ולוליינים עם פחד גבהים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ניקול
    20/01/2015

איזה חמוד אתה אלי נתת לי הרבה אמונה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו