מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופתי ממוקדip21/01/2015
אני בת 40, סובלת מחרדת טיסות קשה. במסגרת העבודה שלי - אני טסה כל חודשיים בערך. יש בי משהו שמסרב לוותר ואני מכריחה את עצמי להתמודד עם הפחד. בעבר לקחתי בטיסות קסאנקס (לא עזר), כיום אני לוקחת קלונקס (עוזר, אך לא בצורה מאוד משמעותית). המינון אותו אני לוקחת: 0.5 מ"ג, לוקחת מנה נוספת אחרי 4 שעות באם הטיסה ארוכה מכך..
אני עומדת בפני טיסה (נוספת..) ארוכה ומלווה בהמון חרדות. שאלתי: האם ניתן להגדיל את המינון? האם ניתן לקחת מההתחלה 2 כדורים (1 מ"ג)?
האם לדעתכם וואבן ישפיע טוב יותר?
נפגשתי בנושא פעמיים עם פסיכיאטר אך לא קיבלתי תשובה מפורטת לשאלתי.
מעבר לכך - חייה חיים נורמטיבים ונטולי חרדות. התרופה היא לשימוש ספציפי בטיסות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אבל מניסיוני יש כאלה
אלי21/01/2015שמקבלים קלונקס 2 מ"ג.
אני אישית לקחתי 2 כדורים של 0.5 מ"ג וזה עזר.
מה שקורה שזה מעייף.
אם את דיילת אוויר וטסה לנו כל יום אז השימוש בקלונקס עבורך אסור אבל פעם בשלושה חודשים ( פעם ב.. ) לא נורא מניסיוני לקחת 2 במכה קלונקס.
אני חושב שוואבן חלש יותר מקלונקס.
אני לא רופא ולא יודע איזה סיכונים ובמה זה כרוך בטח לא על מצבך הרפואי מניסיון שלי זה עבד טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אשמח לדעת הרופאים
ip22/01/2015אך תודה אלי על המידע, אני חושבת שאנסה לפני הטיסה, כדי לראות שלא מפתחת תגובה לא רצויה.
אשמח לדעת האם יש איזשהי התוויה נגד לקיחת 2 כדורים/ האם ניתן לקחת כדור נוסף מודקם יותר מ 4 שעות הפרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף IP
אלי23/01/2015אם תלכי לרופא משפחה שלך ותגידי שיש לך טיסה ואת חוששת ממנה ורוצה לטיסה קלונקס הוא ירשום לך את זה.
לא צריך פסיכיאטר בשביל זה רופא משפחה יכול לתת לך ולהסביר לך הכל.
הלכתי לרופא משפחה אמרתי לו יש לי ראיון עבודה קשה אני בלחץ רוצה קלונקס רשם לי קופסא של 30 אמר שיהיה לך למקרה חירום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי ממוקד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2015יש לזכור שתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ( וואבן, קלונקס, וואליום וכו..) , בעלי תופעות לוואי, סכנה בריאותית כאשר משלבים עם אלכוהול ועוד.
יש להיוועץ עם רופא מטפל, יש לישקול זאת בזהירות, במיוחד עם יש מחלות נלוות, רגישויות ועוד.. חוסר תזוזה לדוגמה בטיסה, עלולה להיות מסוכנת ולגרום לקרישי דם ועוד.. לגבי וואבן, יש לבדוק לפני הטיסה, בסוף שבוע, ללא סכנה לתופעות לוואי שורה תחתונה, מומלץ כמה שפחות ואם אפשר להימנע..
ממליץ לישקול CBT ולנסות לפתור את הבעיה ללא תרופות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - הערה
ip25/01/2015אחרי שנים של טיפולים פסיכולוגיים ונסיון להתגבר על החרדה הספציפית הזו - לא הצלחתי. זה רק גובר לצערי.
אמקד את השאלה יותר - יש סיכון בנטילת כדור לאחר שעתיים במקרה הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)