הפחתת מינון זיפרקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת מינון זיפרקסיה
    גלעד
    22/01/2015

שלום אבי בן 71 ,נמצא ברימסיה של 15 שנה מסכיזופרניה פארנואידית.

הוא לוקח 10 מ"ג זיפרקסיה - 25 מ"ג קלופיקסול.רסיטל 40 מ"ג ולוריואן 2 מ"ג.

הוא גם סובל מסכרת שיתכן שנגרמה /התחזקה מהזיפרקסיה אותה לוקח כבר 15 שנה לפחות.
    שאלתי ,האם אפשר להפחית את הזיפרקסיה ל 5 מ"ג ובמקביל לעלות מינון הקלופיקסול?

תודה מראש גלעד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת מינון זיפרקסיה

הוספת תגובה

• כנראה שזה אפשרי

שמוליק
    22/01/2015

שלום גלעד.

אינני רופא.

על פי מה שידוע לי, נראה שזה אפשרי להוריד את המינון של הזיפרקסה ולבעלות את המינון של הקלופיקסול, מבחינת הטיפול בסכיזופרניה. עם זאת, תמיד יש הפתעות ולא אחלוק על הרופאים אם הם יגידו משהו אחר.

נראה לי שצריך להתייחס לשאלה האם המהלך הזה אמור להביא להקלה הרצוייה, וגם לבדוק האם ישנן סכנות שעלולות לקרות כתוצאה מכך, ובהתאם לזה להחליט.

נראה שיהיה ניתן לקבל תשובה מדוייקת יותר מהרופא המטפל המכיר את אבא שלך טוב יותר.

בכל אופן, זה טוב שפנית לפורום. דעה נוספת איננה יכולה להזיק. אני בטוח שהרופאים ישמחו לענות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת מינון זיפרקסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/01/2015

השאלה מה המטרה ?
    אני הייתי מעדיף , אם ניתן, תרופה אחת- חדשה, במקום שניהם..
    שוב, זה מאוד תלוי, מה השיקולים הקלינים, מה המצב כעת , האם היה ניסיון במייצבי מצב רוח? ועוד..
    שיקול תועלת מול סיכון, של רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו