שאלה בקשר לסכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לסכיזופרניה
    אלי
    25/01/2015

האם רמיסיה של 15 שנה מסכיזופרניה כאשר החולה נוטל תרופות לפי ההוראות זה דבר חריג?
    בדרך כלל כמה שנים נמשכת רמיסיה אם מקפידים על תרופות.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לסכיזופרניה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לסכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

רמיסיה חלקית - חלק מהסימנים והתלונות נעלמו
    רמיסיה מלאה 100% - העלמות הכל, חזרה למצב מאוזן וללא תלונות
    החלמה = לאחר שנתיים רצופות, ללא סימנים, תלונות ובמיוחד ללא תרופות

באם מדובר בהתקף ראשון - ניתן לשיקול להפסיק תחת מעקב רופא ( לאחר מינימום של שנה טיפול ויציבות נפשית )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצידי, שכולם יהיו "חריגים"!

שמוליק
    29/01/2015

שלום ד"ר דוידאור.

סטטיסטיקות הן רק סטטיסטיקות. הן משקפות את המציאות ואינן מנבאות אותה.

אני מאמין שמה שהיה איתי שלגמרי חורג מההערכות הסטטיסטיות, שאחרי ארבעה אישפוזים להגיע להחלמה מלאה, זה גם מפני שקיבלתי טיפול טוב.

יש כאן כמה גורמים: האחד הוא האמונה של המטופל. כדאי להיות אופטימי ולהאמין שניתן לנצח את המחלות האלו. גורם נוסף שהוא לגמרי אינו מבוטל הוא האמונה של המטפל. המטפלים צריכים להאמין בכוחו של הדיבור. ביכולת המופלאה לרפא ע"י טיפולים פסיכולוגיים.

אני ממש לא אומר שצריך להוריד מינונים או להפסיק טיפול תרופתי מבלי להפעיל שיקול דעת, אבל אני אומר שצריך להאמין בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים שניתן באמצעותם להביא את המטופלים למצב שבו הן יוכלו להסתדר בלי תרופות ובלי תופעות הלוואי הקשות שלהן.

סיפרת פעם שכבר היה לך מטופל שהתאשפז והחלים. אני מאחל לך שיהיו לך עוד הרבה כאלה...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצידי, שכולם יהיו "חריגים"! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

בהחלט אתה צודק
    מדובר בסטטיסטיקה
    ברור שיש מצבי קיצון , ויש מקרים שונים ..
    ברפואה אין 100% ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור אשמח אם תענה לי שוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/02/2015

קשה לי לענות ללא הכרות וללא מידע נוסף.
    אכן, לפעמים שינוי תרופתי מהווה סיכון תיאורתי להחמרה ואפילו אשפוז, לכן מומלץ מעקב מסודר, תדירות וכו''.. רק רופא מטפל שמכיר יכול לענות באופן מקצועי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו