שאלה לד"ר דוידאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר דוידאור
    ל
    25/01/2015

שלום,
    שמתי לב שהמלצתך במקרים של הפרעה סכיזואפקטיבית היא שילוב של מייצב מצב רוח עם תרופה אנטי-פסיכוטית.
    האם ניתן להסיק מכך שבכל הסובלים מהפרעה זו, המרכיב האפקטיבי הוא דו-קוטבי?
    האם יש מקום לטיפול גם בנוגדי דיכאון?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• מנסיון אישי --כן.

שמוליק
    26/01/2015

שלום מיכל.

ד"ר דוידאור ישמח לענות.

אני יכול לומר מנסיון אישי, שאובחנתי בסכיזו-אפקטיב, ובגלל "דיכאון פוסט פסיכוטי" קיבלתי גם תרופות נוגדות דיכאון.

אני רוצה להעיר, שההרגשה האישית שלי הייתה שמה שהוסבר כ"דיכאון פוסט פסיכוטי", היה למעשה דיכאון שבא בגלל תיפקוד לקוי, והתיפקוד הלקוי היה תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.

כדאי להשקיע מחשבה ולבחון מה המקור לדיכאון, והאם תרופות נוגדות דיכאון הן בדיוק הפיתרון הטוב והנכון.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

נועה
    30/01/2015

שמוליק יקר
    הנסיון האישי שלך לא ככ' יכול לעזור מאחר וזו אינה שאלת חקר על אדם אחד בלבד , אני יודעת ומנסיון אישי בשלב פוסט פסיכוטי ובכלל ללא תרופות היה תוצאה של הפסקת חצי שנה ולאחר מכן מתוך יאוש התחילו תרופות ששמונה חדשים לא עזרו מכל הסוגים והרופאים שיערו שדאון מסכיזו אפקטיב לא תמיד מגיב לתרופות דיכאון ולצערי כי רב גם לא ידוע איך פסק אולי בגלל תמיכה סביבתית יחד עם תרופות היום המצב אינו מלבב למרות רמסיה שלא הייתי קוראת לה שלימה, יש אולי ציקלותימיה שיוצרת חרדות עצבנות לחץ וחוסר סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

שמוליק
    31/01/2015

שלום נועה.

אני ממש לא ניסיתי לעשות הכללה. אני כתבתי שצריך לבדוק יותר לעומק מה המקור של הדיכאון, ולאחר איבחון המקור של הדיכאון, אז ניתן לחשוב האם תרופות אנטי-דיכאוניות הן הפיתרון הטוב ביותר.

צריך להתאים פיתרון באופן אידבידואלי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

נוגדי דיכאון בשימוש מוגבל וממוקד, במצב דיכאון קשה וממושך, תוך כדי מתן "כיסוי" טוב של נוגדי פסיכוזה ומייצבי מצב רוח, בגלל הסיכון להתחלת מצב מאני - פסיכוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו