לפני פניה לפסיכיאטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני פניה לפסיכיאטר
    תומר
    27/01/2015

שלום רב,
    בן 33, עד היום לא הייתי אצל פסיכאטר.
    רקע קצר: סובל שנים מדכאון, הייתי אומר ברמה בינונית (לא רואה שחור, אלא רוב הזמן אפור). בנוסף סובל ממתח וראש שעובד כל הזמן במחשבות. כל הנ"ל פוגע מאד בתפקוד.
    יש לציין שהנ"ל הוא בעיקר כתוצאה מבעיות רפואיות וההשלכות שלהם על החיים ואיך ששינו את חיי. הנני נכה צה"ל. מרגיש שעם הזמן הנפש תפסה עצמאות ובעיה בפני עצמה (כלומר, לא רק כתוצאה מהכאבים אלא מכל ההשלכות על החיים).

בעבר לקחתי את התרופות הבאות: ציפרלקס עד 15 מ"ג, סימבלטה 30-60, ציפרמיל 20.
    כל אחת מהן, נאמר לתקופה של שנה וחצי +-.

הבעיה: כל התרופות עזרו למצב רוח ברמה סבירה, אך פגעו בחשק ובעיקר גרמו לשפיכה מעוכבת מאד. בלי תרופות אין בעיה.
    זוהי תופעת לוואי שאני לא מוכן לחיות איתה (לא יעזור לפרט כאן למה).

שאלותיי: האם יהיה לפסיכיאטר מה להציע לי והאם יש עוד אופציות חוץ מתרופות? (בנוסף לפסיכולוג).
    הרבה תודה מראש, מתנצל על האורך, אך מרגיש שיעזור לי ייעוץ קל לפני פניה לפסיכיאטר.
    תומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני פניה לפסיכיאטר

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    27/01/2015

שלום תומר.

השאלה האם טיפול תרופתי טוב או לא היא השאלה אידבידואלית; לכל מטופל היחס בין התועלת לתופעות הלוואי שונה.

אם החלטת שאתה מעדיף בלי טיפול תרופתי - צריך לכבד את החלטתך.

פסיכיאטר יכול אולי למצוא תרופה מתאימה, אך אני מניח שאינך מעוניין בתרופות.

מה שלדעתי פסיכיאטר יכול לעשות, זה לבדוק את כל המרכיבים, כולל תזונה והרגלים אחרים שיכולים להשפיע על המצב הנפשי, ואולי גם לתת הערכה נכונה יותר על הבעיות הרפואיות האחרות. פסיכיאטר הוא קודם כל רופא.
    השאלה היא עד כמה להערכתך המשקל של הגורמים האלה, והם מבחינתך בדיקה כזו מצדיקה את הטירחה.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

תומר
    28/01/2015

מוכן לקחת תרופות רק שלא תהיה פגיעה בתפקוד מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מטופל מגיב אחרת

שמוליק
    28/01/2015

שלום תומר.

פגיעה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות נוגדות דיכאון, אך כנראה שיש מטופלים שאצלם התיפקוד המיני אינו נפגע. גם אצל מטופלים שיש פגיעה רמת הפגיעה משתנית. כמובן, שגם כל תרופוה פועלת באופן שונה.

מה שלא תחליט - זה בסדר גמור.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני פניה לפסיכיאטר - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/01/2015

שלום רב,
    לדעתי התייעצות עם הפסיכיאטר במקרה שלך יש משמעות רבה: זה יאשפר להבין יותר טוב את המצב איתו אתה מתמודד ולחשוב על אופציות טיפוליות שיכולות להתאים באופן ספציפי יותר לקשיים שלך.
    מבחינה תרופתית למשל ניתן לבחור בתרופה שלא גורמת לפגיעה בתפקוד המיני וכך גם לחשוב על סוג נוסף / אחר של טיפול פסיכולוגי שיהיה יותר רלוונטי לבעיות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו