מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יש לי לעזאזל?בן29/01/2015
שלום אני בן 26, לפני כשנה בערך עברתי התקף פאניקה שהוביל לתקופה של כמה חודשים שכללה חרדת צפייה מההתקף הבא, מחשבות טורדניות, ודמיונות שווא ודיכאון. בהמלצת רופא המשפחה התחלתי ליטול ציפרלקס ולהפגש עם פסיכולוגית באופן קבוע, הטיפולים עזרו ולאחר כמה חודשים חזרתי להיות אדם שמח מבעבר! בשלושה חודשים האחרונים אני חווה מתוקה שלא עוברת, זה לא התקפי חרדה אלא מחשבות שווא ודמיונות מוזרים.. זה התחיל ממשמרת לילה שבה היה לי הרבה זמן לחשוב.. וחשבתי לעצמי אולי כל הקרובים לי שונאים אותי ורוצים את רעתי? המחשבה הזאת הובילה למחשבה נוספת על כך שבעצם אני לבד בעולם...ומה יהיה עליי? כמובן שזה לא גרם לי להתרחק מהסביבה או לחוש פחד מאנשים קרובים אליי.. אלא רק המחשבה הבעירה בי חרדה איומה.. לאחר שהיא חלפה החל לאחרונה מצב אחר שבוא אותן מחשבות שווא הפכו לדמיונות ויזואליים מעצבנים כמו למשל שאני יכול לשבת באוטו ולפתע מגיחות אליי דמויות מוזרות שרוצות לתקוף אותי.. או למשל כשאני צופה בטלוויזיה באנשים או מביט באנשים במציאות אני מדמיין המון שפניהם מתעוותות והם הופכים ליצורים מוזרים ומפחידים...חשוב לי לציין שזה לא משהו מוחשי אותו אני רואה אלא הם דמיונות שאני רואה בעיניי רוחי ולא במציאות, אך העניין יוצא משליטה מה שגורם לי להכנס שוב פעם ללופ של חרדה ודיכאון... חשוב לי לציין שהדבר אינו מכניס אותי לפרנויה שבגללה לא אצא את ביתי או לא אתערב חברתית...אך זה כן פוגע לי במידה רבה מההנאה של הדברים הנעימים בחיים. אשמח לכיוון או לחוות דעת.. האם אני סכיזופרן? האם אלו רק חרדות? או סי די? אני די עובד עצות... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה ספרת את זה למטפל שלך?
נתנאל לוריא31/01/2015שלום לך.
אני ממליץ לך לספר למטפל שלך את מה שאתה חווה, זה באמת נשמע מאוד מפחיד.
אני באמת מציע לך לדבר על זה המטפל שלך או עם בן אדם קרוב, האם זה באמת כאלו הזיות? אתה באמת רואה דמויות? או שאתה כאלו מדמיין בראש וקופץ לך פתאום כל מיני-תמנות של יצורים -מפחדים או תמונות מזוויעות? כי גם לי זה לפעמים קורה אבל אף פעם לא ממש ראיתי בצורה מחושית ובאמת כאלו זה ממש אמתי, ממליץ באמת לספר הכל למטפל שלך נשמע לא קל בכלל, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לך
אני31/01/2015אם אתה מודע לזה שזה דמיונות כמו שכתבת אז זה לא פסיכוטי וככל הנראה לו סכיזופרניה זה כן יכול להיות משהו מה OCD אני לא רופא אז קח את זה בערבון מוגבל. מה שברור שזה לא פסיכוטי כי אתה יודע שזה דמיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתמודד ולא לפחד
שמוליק31/01/2015שלום לכולם.
קורב לוודאי שלא מודבר בסכיזופרניה; בסכיזופרניה מחשבות השווא נראות מציאותיות.
על כל פנים - צריך לאזור אומץ ולא לפחד להתמודד.
לי היו כמה התקפים פסיכוטיים. אמון במטפל (שבא אחרי קשיים רבים שאולי היו יכולים להיות נמנעים) הוא הגורם החשוב ביותר. וניתן לנצח את המחלה.
שיהיה רק טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו סוג של חרדה עם מחשבות
דוד01/02/2015פולשניות\קופצניות, זה שיש לך דמיון זה מצויין וכלי חשוב מאד לחיים. המצב שלך מעולה, אל תמהר אם ביכלל לקחת תרופות שלא יהרסו לך את הדמיון המפותח שיש לך. ניתן על ידי תזונה נכונה להקל על הרבה דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואולי לציפרלקס יש חלק גדול בזה
דוד01/02/2015אולי ההצפה של הסרוטונין מהכדור מעוררת את זה. זה קורה בדרך כלל בחלומות מוזרים למי שלוקח כדורים שמציפים בסרוטונין כי זה מה שהכימיקל הזה עושה בכמות גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לי לעזאזל? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/02/2015השאלה , האם אתה מבין שזה לא הגיוני ?
רק דימיון ? האם המחשבות שלך או מבחוץ ?
בכל מקרה מומלץ בדיקה פסיכיאטרית, להתרשמות אבחנתית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)