תרופות ssri ממש נוראיות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות ssri ממש נוראיות!
    דוד
    01/02/2015

ניסיתי כבר כמה וכמה תרופות מקבוצות ssri snri לטיפול בחרדות ודיכאון. למרות שנתתי לגוף מספר חודשים לנסות להסתגל לכל תרופה., היו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות. חלק מהתרופות גרמו לי לחולשה ועייפות לאורך כל שעות היממה, וחלק גרמו לי לשלשולים מספר פעמים ביום והזעה מוגברת.
    בקיצור לתרופות האלו יש תופעות לוואי כל כך קשות שהחלטתי להפסיק להשתמש בהם. אני מקווה שעוד כמה שנים ימציאו תרופות חדשות בלי תופעות לוואי כל כך קשות!
    מעניין אותי לדעת כמה אנשים מבחינה סטטיסטית מפסקים ליטול את התרופות האלו רק בגלל תופעות הלוואי שלהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ssri ממש נוראיות!

הוספת תגובה

• מי שיכול לא לוקח

א.ס
    01/02/2015

מי שהמשפחה שלו מכרה אותו לפסיכיאטרים לוקח, הפסיכיאטרים יודעים לכפות על בן אדם טיפול, גם באופן עקיף דרך המשפחה. הם מנחים את המשפחה לעקוב אחרי החולה שיקח את הכדורים גם אם זה בניגוד לרצונו. הפסיכיאטרים אינם רופאים ולא מכבדים את גופו של המטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה מאוד...

שמוליק
    01/02/2015

שלום.

אכן, הרבה מטופלים, במיוחד סכיזופרניים, סובלים מתופעות הלוואי, מפסיקים את הטיפול התרופתי, המצב שלהם מתדרדר והם חוזרים שוב פעם לאישפוז כפוי.

הרופאים אומרים את זה, ולא אנסה להתכחש לעובדות. אבל המסקנה שהם צריכים לקחת תרופות ולסבול מתופעות הלוואי שלהן, ושזה עדיף מאשר להתאשפז שוב - עם המסקנה הזו אינני מסכים.

צריך לומר את האמת, שניתן בהרבה מאוד מהמקרים להחזיר אותם למוטב ע"י טיפול פסיכולוגי.

יכול להיות שעיקר הבעייה היא במשרד הבריאות; לו היה מספיק תקציב לטיפולים פסיכולוגיים - אולי הדברים היו נראים אחרת.

כנראה שמעדיפים את התרופות משיקולים סוציו-פוליטיים. חבל שאף אחד אינו רוצה לעשות חשבון ולו כלכלי כמה המדיניות הזו עולה למשלם המיסים...

יכול להיות שגם משלם המיסים מעדיף שה"פסיכים" האלה יסבלו, רק כשאחד מקרובי משפחתו מגיע לשם, אז פתאום מתחיל לאנשים להיות איכפת.

דוד, וא.ס. - המשיכו! אני איתכם!

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספות

בעל ניסיון
    02/02/2015

לדוד שלום,
    נסה להוסיף תרופה הפועלת אל אדרנלין, כמו וולבוטרין או אדרונקס. זה מקל על תופעות לואי של העלאת סרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ssri ממש נוראיות! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/02/2015

בדר'כ תופעות הלוואי זמניות.
    בקרב אנשים רגישים, יש צורך במינונים קטנים, להקפיד ליטול לאחר אוכל.
    במקרה מסויימים יש צורך לשלב מספר תרופות או לשנות לתרופה ממשפחה של תרופות שונות ( כגון אדרונקס, וולבוטרין, וכו''...תלוי בתסמונת הקלינית )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו