טיפול ב OCD עם אנאפרניל ותופעות לוו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב OCD עם אנאפרניל ותופעות לוו
    ליאור
    03/02/2015

שלום ד"ר,
    אני בן 25, מטופל כבר כמעט שנתיים עם אנאפרניל ל- OCD. כרגע אני לוקח מינון של 150 מ"ג כל יום.
    לפני שהתחלתי עם התרופה הייתי אוכל כל מה שרציתי(שוקולדים, חטיפים,עוגות וכו) מבלי להשמין, היה לי חילוף חומרים מהיר . מאז שהתחלתי עם התרופה אני מרגיש שחילוף החומרים שלי השתנה, אני לא הולך לשירותים בתדירות שהייתי פעם ואני גם משמין.
    האם חלק מתופעות הלוואי של אנאפרניל כוללות שינוי בחילוף החומרים או גורם לעצירות? במידה וכן, כאשר אפסיק עם התרופה החילוף חומרים יחזור להיות כמו שהיה פעם או שהגוף שלי ילמד את השינוי עקב צריכת התרופה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש הרבה כדורים פסיכיאטרים -

א.ס
    03/02/2015

שגורמים לעלייה במשקל. אם אתה מעוניין לקחת כדורים ללא עלייה במשקל, דבר ראשון תבקש מהפסיכיאטר כדור שאינו משמין, ותעשה חיפוש באינטרנט כדי לבדוק האם משמין או לא, כדי לאמת זאת. לא ברור למה מותר להם לרשום כדורים שגורמים לתופעת לוואי של עלייה במשקל, שזה גורם נזקים אחרים מעבר למחלה. כאשר מפסיקים את הכדור, המצב חוזר לקדמותו. זה גם קצת בעייתי לבדוק מה גורם לעלייה במשקל כשאוכלים כל מה שאתה רוצה ולא עושים פעילות גופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/02/2015

שלום ליאור.

אינני רופא.

עד כמה שידוע לי התרופות אינן פוגעות במטבוליזם. הן גורמות לתיאבון מוגבר, ולכן גורמות לאכילת יתר שהיא גורמת להשמנה.

יכול להיות שאכילת היתר נובעת גם מסיבות פסיכולוגיות. הרבה פעמים אכילה היא אקט מנחם...

אני מניח שהרופאים יגידו שצריך לשמור על תזונה נכונה ופעילות גופנית. עם תרופות שפוגעות בתיפקוד - קשה מאוד לעשות פעילות גופנית...

יכול להיות שתימצא תרופה שלא תגרום לך להשמנה; לא ניתן להסתמך במאת האחוזים על המידע על התרופה פועלת בצורה שונה על מטופלים שונים.

על כל פנים, ניתן לטפל ב O.C.D. גם באמצעים פסיכולוגיים שיכולים להיות הרבה יותר יעילים מתרופות. אם אותי הצליחו להוציא מסכיזו-אפקטיב באמצעות פסיכותרפיה, אז כנראה שזה אפשרי עבור O.C.D. שנחשבת להפרעה "קלה" יותר.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב OCD עם אנאפרניל ותופעות לוו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/02/2015

ייתכנו חלק מהתופעות הנ''ל.
    חובה מעקב גופני, בדיקות דם כולל אקג.
    באם יהיה שינו תרופתי, סביר להניח שרוב תופעות הלוואי ייפחתו או יעלמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ד"ר

ליאור
    16/02/2015

בלקיחה של התרופה כמה שנים הגוף לא יכול ללמוד את זה ולהגיב ככה גם ללא התרופה?
    פשוט אם יש שיבוש בחילוף חומרים לכמה שנים, זה משהו שיכול להיעלם עם הפסקה בתרופה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ד"ר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

תיאורתית לא אמור להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו