מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איסוף לא מוסבר המשתלט על המחשבותליטל12/02/2015
שלום וברכה,
בשנתיים האחרונות יש לי דחף לאסוף דברים מהרחוב.
בגדים שאנשים זרקו, וגם ניירות.
אינני מבינה מאיין הגיע הדחף הזה.
היו פעמים שהרגשתי חום וכאב ראש מעצם חוסר יכולתי לאסוף זאת בגלל שאנשים הולכים וחוזרים ועלולים לראות אותי. הייתי נשארת שם עד אותו זמן שאוכל ומבזבזת המון זמן
על מנת לעשות זאת כשלא רואים אותי.
הדבר גורם לי סבל רב.
וגם בחנויות יש לי "התמגנטות" לדברים מסויימים שגורם לי לעשות חישוב איך להשיגם בכסף.
עליי לציין שבמהלך חיי, כילדה ,כתלמידת תיכון וכתלמידת אוניברסיטה ----- לא --- נתקלתי---מעולם---- בדחף --- מסוג --- זה ! מעולם לא חשבתי להרים משהו מהרחוב .
מעולם לא חשבתי לאסוף דברים שאחרים זרקו
ומדוע המחשבות האלו ביום בהיר משתלטות עליי??
מעולם לא הרגשתי אובססיה כזו
היה לי קשה להפרד מבגדים אישיים שלי
אבל לא חפשתי מעולם
אוצרות מחוץ לבית
אנא סיוע והכוונה, מניין יכולה לנבוע בעיה שכזו ??ואיך אפשר לצאת ממנה למעגל החייים שהייתי רגילה אליו קודם ???
בברכה
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לפנות למטפל פסיכואליסט
שמוליק12/02/2015שלום ליטל.
אם חשוב לך לדעת מאין זה בא, על מנת לטפל בבעייה - אז צריך מטפל בשיטה הפסיכודינמית.
בשיטה זו מנסים לחקור את הלא מודע. מדובר בטיפול ארוך, ובהתחלה לפחות, המטפל ינסה לבקש ממך להעלות רעיונות על מנת לחקור את העיין, וייתכן שלא תהיינה תוצאות כבר בטיפול הראשון (פרט אולי מעבר ליחס אמפתי שהוא חשוב בלי שום קשר לשיטת הטיפול).
ישנן אסטרטגיות טיפול אחרות שהמטרה שלהן היא להחליש את הדחפים מבלי לנסות להבין מאין הם באים, כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (C.B.T.), אך אם חשוב לך להבין מאין בא הדחף, אז השיטה הפסיכודינמית אמורה להיות מתאימה יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף לא מוסבר המשתלט על המחשבות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/02/2015היי
ראשית מומלץ בדיקה פסיכיאטרית מסודרת וכן לישקול CT מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מחלוקת
שמוליק12/02/2015שלום.
מה שד"ר דוידאור כתב זה נכון לגבי תקיפה של הבעייה מההיבטים ביולוגיים.
מה שאיני כתבתי זו תקיפה של הבעייה מההיבטים הפסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)