מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אני מתמודדת איתו?ג'ינג'12/02/2015
בעלי בן 40+
עם ADHD , כל חייו היה בהיפר ותזזיתי.
הדבר היחיד שהרגיע אותו הוא גראס, שהוא עישן מדי פעם.
לפני כחודשיים חזר ממסיבת טראנס, שם כנראה לקח איזשהו משהו, וחזר קצת מחופף, עם מצבי רוח קיצוניים, חוסר שינה, אופוריה.
נוסף על הכל הוא חווה טראומה לפני כשבועיים, (כתוצאה מאיזה טפשות של אח שלו, עצרו את שניהם והוא בילה 5 ימים במעצר).
הוא יצא מהמעצר מחורפן עוד יותר
כתוצאה מזה הוא גם הפסיק לעשן גראס.
כל מי שפוגש אותו שואל אם הוא לוקח סמים ממריצים
הוא בהתקף דברת מטורף
רב עם כולם, לא נותן לאף אחד לדבר, וכל מי שמעיר שיש לו בעיה, הוא תוקף אותו, גם אנשים שהוא מאוד מעריך.
מצבי רוח שנעים בין אופוריה לבין אלימות מילולית, רב עם כולם, ובמיוחד איתי
מאז ומעולם היו בינינו יחסים מעולים, תמיד כולם קנאו בזוגיות שלנו, ופתאום אני מרגישה כמו אישה שמתעללים בה (מילולית).
יש לנו תור היום לאחד הפסיכיאטרים היקרים והידועים, למרות שאין לי אפשרות כלכלית לשלם את זה, אני התעקשתי ללכת על הכי טוב.
הוא מבין שיש לו בעיה, אך טוען שזה בגלל ההיפר והקשב והריכוז, וכי שנים ביקשתי ממנו להפסיק לעשן גראס, וזו התוצאה, עכשיו הוא הפסיק לעשן וזה מה שזה גורם לו
הוא מטיח בי כל הזמן האשמות, מאשים אותי בכל צרות העולם, אומר שהבטחתי הבטחות שלא קיימתי, שאני לא מנקה ולא עושה את מטלות הבית.
מאיים שיעזוב את הבית, מאיים בגירושים.
הוא מערים קשיים ללכת לפסיכיאטר, ואמר מראש שלא יסכים לקחת תרופות, והוא הולך רק כדי שהפסיכיאטר יגיד לי שאני לא בסדר.
קראתי ברשת וראיתי שזה הסימנים של מניה
אך ראיתי שהמניות מאופיינות בשינויי מצבי רוח בין אופוריה לדכאון, הוא לא חווה דכאון (אולי עדין לא?), אלא מצבי רוח של אופוריה מטורפת לבין עצבנות בלתי נשלטת.
אשמח לכל עזרה, אני די לבד במערכה, כי הוא פשוט מרחיק את כולם
איך לנהוג איתו?
איך לגרום לו להקשיב לפסיכיאטר היום? ולקחת תרופות אם זה מה שהאיש יציע?
בבקשה עזרתכם המהירה כי אני קורסת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי - לא פשוט...
שמוליק12/02/2015שלום רב.
מדובר בהתמודדות מאוד קשה ובעייתית וכל הכבוד שאת מסנה להתמודד.
צריך להציע לך על האיכפתיות על המצב של בעלך.
מניסיון אישי שלי שהייתי במצב דומה לזה בעלך נמצא בו, אני יכול להגיד שאנשים שנמצאים במצב כזה, אינם מעוניינים ללכת לטיפול כי הם נמצאים באשלייה שהם בסדר וכ-ו-ל-ם משוגעים.
אינני חושב שמשהו היה יכול למנוע את ההתדרדרות למצב שבו כבר לאהייתה ברירה והיה צריך לאשפז בכפייה.
לדעתי, צריך להתנחם שאישפוז זה לא סוף העולם ואפשר לצאת מזה.
לדעתי, עיקר הבעייה היא בכך שחוששים מסטיגמה שמודבקת על מי שהולך לטיפול, ולכן זה יהיה קשה לנסות בכח.
אם בעלך מוכן ללכל לטיפול בשיחות בלי תרופות - אז עדיף. אפשר ללכת לפסיכיאטר שבפועל מטפל גם בשיחות ולומר לו במפורש שלא מעוניינים בטיפול תרופתי.
אם הוא לא מוכן, אז מה שלדעתי אפשר לנסות, זה לומר שישנם קשיים שצריך להתמודד איתם וצריך מישהו שיעזור לו להתמודד עם הקשיים, והכי חשוב זה שהמישהו הזה יהיה אחד שהוא נותן בו אמון. זה הבסיס לכל טיפול. גם אם יש מישהו שהוא נותן בו אמון והוא בכלל לא איש מקצוע, הוא יוכל לעזור יותר מאשר איש המקצוע הטוב ביותר שלא נותנים בו אמון.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק תודה
ריץ'13/02/2015היינו אתמול אצל הפסיכיאטר.
אחד הטובים והיקרים בארץ
תכלס, הוא לא חידש לי כלום.
הוא אמר שזה יכול לעבור לבד תוך שבועיים שלושה, ושאולי זה כתוצאה מהפסקת עישון הגראס והטראומה שהוא חווה, וייתכן שזה מניה דיפרסיה, וזה יהפוך לדיפרסיה.
יש לו גם ADHD מטורף, אבל את זה ידענו מקודם גם.
בינתיים הוא רשם תרופות שבעלי כמובן מסרב לקחת ולשמוע על זה.
אני זורמת איתו, כי אין לי ברירה, אי אפשר להכריח מישהו לקחת תרופות
אבל חשבתי להפנות אותו לדיקור סיני.
יש לנו חבר טוב, שהוא מדקר בחסד, בעלי כבר התחיל אצלו טיפול, כאשר חזר מהמסיבה והיה הפוך, וזה קצת עזר, אך הוא הפסיק ללכת אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי14/02/2015מאוד כדאי למצוא דרך שבה הוא יקח את התרופות שהרופא רשם לו
ייתכן שהוא בפסיכוזה רק מסמים וזה יעבור כתוצאה מהתרופות
אם הוא לא יקח תרופות זה יכול לא לעבור.
צריך להעזר בכל גורם אפשרי הורים משפחה חברים..
במקומך הייתי לוקח אותו לאישפוז בבית חולים גם אם זה אומר שזה כפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז זה לא פתרון
א.ס14/02/2015במערכת הציבורית אין טיפול טוב. זה לא בית חולים זה בית התעללות. לא צריך לעזור בכח לבן אדם שלא רוצה טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אס
אלי14/02/2015הייתי מאושפז לקחו אותי לשם בדרכי נועם ובעורמה.
לא הבנתי שאני צריך אישפוז בכלל ולא הסכמתי להישאר שם
האישפוז הציל את חיי מחיים של פסיכוזה קשה
הייתי שם חצי שנה חתמתי הסכמה אחים שלי שיכנעו אותי להישאר ולחתום
זה נכון שזה לא מקום אידאלי וחולים מציקים אחד לשני ובאופן כללי מקום מדכא מאוד ולא סימפטי עם מראות קשים ואלימות אפילו.
יחד עם כל זה המקום הזה מציל לאנשים את החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לחלק מהאנשים מתאים אישפוז כפוי
א.ס14/02/2015אבל האם אלו שלא רוצים אשפוז כפוי צריכים לסבול אותו כי לחלק מהאנשים זה עוזר? גם אשפוז מרצון זו תרמית. פעם אחת אמר לי פסיכיאטר שאו שאני אחתום על מסמך אשפוז מרצון או שהוא יכניס אותי למחלקה סגורה משם יהיה קשה לי לצאת. ופעם אחרת החתימו אותי בחדר על אשפוז, לא נתנו לי לצאת משם עד שלא חתמתי על אשפוז מרצון ואז אחרי שחתמתי הכניסו אותי למחלקה סגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיקר הבעייה היא במה שקורה אחר כך
שמוליק14/02/2015שלום.
לדעתי, אישפוז כפוי (גם אני עברתי את זה) היא חוויה מאוד לא נעימה, אבל במצב של מסוכנות - אין ברירה אחרת.
בעיניי, עיקר הבעייה היא במה שקורה אחרי שאדם חוזר לעצמו.
כל מטופל אמור להחליט בעצמו האם הוא מעדיף רק תרופות, רק טיפול פסיכולוגי או שילוב של השניים.
חייבים להסביר למטופל על תופעות הסיכונים בהפסקת הטיפול התרופתי, אך באותה מידה צריך גם להצביע על תופעות לוואי אפשריוית, ולא לנסות לטייח אותן ולומר בוודאות שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה.
ברגע שלא אומרים את כל האמת על תופעות הלוואי של התרופות - מטופלים מאבדים את האמון במערכת, וזו סכנה גדולה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלותכם מסכנים וחבל לראות את זה..
שים14/02/2015אין מה לעשות בואו נודה באמת.
בית חולים ולא משנה במה הוא מתמחה אמור לעזור ולעולם לא לגרום נזק.
המציאות אולם מראה לגמריי אחרת כשבמחקרים סטטיסטיים נראה שרשלנות רפואית היא אחד הגורמים המובילים במוות בני אדם.
כן כן..אולם כאן הרשלנות הינה טעות.
בבתי חולים רגילים זה נדיר לשמוע על מקרה התעללות,אונס,יחס מגעיל,כפייה וכו'.
בבית חולים רגיל הכל עוד יחסית נורמלי.
אבל בית חולים פסיכיאטרי אשר באיזשהו אופן אמור להיות מקום יותר רגוע,אכפתי,אוהב עושה לגמריי ההפך ורק מחמיר את מצבו של האדם ברוב המקרים.
בבית חולים פסיכיאטרי אין אנרגיות טובות,אין אווירה טובה,אין יחס אוהב,אין כלום חוץ ממשמעת ותרופות ויחס לאדם כאובייקט וזהו.
אני באמת משתתף בצערכם שהייתם צריכים לעבור אשפוז בבית חולים שכזה.
אני לא יודע איך זה שם באמת כי לא הייתי מאושפז אבל בואו נגיד שיצא לי לראות מה הולך שם קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני מצבים של מסוכנות
א.ס15/02/2015אם מישהו מסוכן לאחרים מקומו בכלא, ואם הוא רוצה טיפול שיקח שם ולא בבית חולים. אם מישהו מסוכן לעצמו, לא אמורים לקשור אותו ולהזריק לו חומרים בניגוד לרצונו, זה לא טיפול זו אלימות. ואין טעם להשתמש במערכת הציבורית גם במצב של מסוכנות כי היא לא נותנת פתרון מתאים. הרבה פעמים היד קלה על ההדק, מספיק נסיון התאבדות אחד שיגרור אחריו אשפוזים אפילו אם אין מסוכנות מיידית. מספיק שבן משפחה יגיד עליך כל מיני דברים ויציין שהיה לך נסיון התאבדות, זה מבחינתם מצדיק כליאה ואלימות, ולחץ משפחתי לעקוב אחרי המטופל ולהפוך את חייו לסיוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבני את עצמך
שמוליק16/02/2015שלום א.ס.
את באמת עברת משהו לא פשוט, ואני איתך ומחזק את ידייך.
זה טוב להוציא את התיסכול כאן בפורום, ואני זוכר שפעם מישהו ניסה לפגוע בך שלא בצדק, והערתי לו על כך.
עם זאת, צריך גם לעסוק בבנייה האישית בנוסף לחפירה בעבר. זה טוב שהחלטת להתנתק מהמשפחה שלך שחונקת אותך ורוצה להדביק עלייך סטיגמה.
תודה לא-ל, כבר הרבה זמן שלא היה לך אישפוז. המצב ימשיך להשתפר עד שתתפטרי מהתרופות שמעיקות עלייך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי שלי אני איתך
א14/02/2015רק טיפול פסיכיאטרי יעזור לו, בכל אופן אני מחזקת את ידייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מתמודדת איתו? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/02/2015חובה בדיקה פסיכיאטרית וטיפול בהקדם, אכן התיאור מתאים למצב מאניפורמי, היכול להיות מסוכן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים תודה לכולם
ג'ינג'16/02/2015נראה שיש רגיעה במצב
הוא הבין שהוא היה במצב לא נורמאלי
וביומיים האחרונים אנחנו זוכים קבל חזרה את הבעל/אבא והבן שאנחנו כל כך אוהבים
אמנם ההיפראקטיביות עדיין שם, אבל זה היה שם תמיד בתדרים מאוד גבוהים (אפילו לראות אותו זז זה מעייף).
טיפלנו בו בהמון חום ואהבה, קבלה, קצת טבע ורוגע
ובעיקר להיות שם בשבילו.
ייתכן וזה היה באמת איזה משבר בעקבות טראומה שעבר, שהגבירה לו את ההיפריות
כי, כפי שרשמתי, מה שראינו מול עינינו זה לא בן אדם שונה מבדרך כלל, אלא קיצוני מאוד
כאילו מישהו הגביר שם את השלטר במוח.
תחזיקו לי אצבעות שזה אכן המצב, עדיין לא שחררתי לגמרי את האוויר בראות, ומחכה ליראות מה יילד יום,
בינתיים חמסה חמסה, יש כבר יומיים רגועים , הוא מצליח לשמוע גם את האחרים וגם לקבל ביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)