מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה בעקבות נטילת כדוריםמאי17/02/2015
שלום לכם,
אני מיואשת, מותשת ולא יודעת מה לעשות כבר, אני נוטלת כדורים לטיפול בחרדה כ7 שנים, בהתחלה בראשית הדרך הרופא נתן לי פריזמה ולאחר שנתיים העלתי משקל רב ולכן ניגשתי שוב לרופא שהחליף לי את הכדור לויפאקסxr, שעליו תליתי תקוות שאר במשקל או שלפחות לא אעלה במשקל, ושוב גם עם הקיפאון העלתי במשקל בצורה נוראית, אני מנסה דיאטות ולא מצליחה, אני מיואשת אני שוקלת מעל מאה קילו ולא מבינה מה השתבש כל מה שבא לי זה לבכות, אני לא מצליחה לעשות כלום עם זה, פניתי שוב לרופא והוא החליף לי את הכדור ל ixel ואמר שהוא כדור שלא יגרום להשמנה, רציתי לדעת האם זה נכון והאם יש סיכוי שאני בכלל אצליח לרדת במשקל מתישהו או שזה אבוד? חשבתי לעשות ניתוח שרוול להקטנת הקיבה. בבקשה אני זקוקה לעזרתכם ותשובות, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק17/02/2015שלום מאי.
יכול להיות שהתרופה החדשה לא תגרום להשמנה, אבל אם כל התרופות הקודמות גרמו להשמנה, אז אני די סקפטי.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולא כתבת שום דבר על טיפול פסיכולוגי.
אפשר לנסות להתמקד בטיפול פסיכולוגי בחרדה, ויכול להיות שעם ההתקדמות בטיפול הפסיכולוגי לא יהיו צורך בתרופות המשמינות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הכדורים משמינים
א.ס17/02/2015צריך למצוא להם תחליף, כי זה גורם לנזקים לגוף אפילו יותר מהחרדה. את יכולה לקבוע בקופת חולים להתייעץ עם דיאטנית. לא כדאי לעשות כל מיני דיאטות מוזרות כמו דיאטת מלפפונים וכו', אלא תפריט שתוכלי לעמוד בו ולהתמיד ללא צורך להחליף כל פעם לדיאטה אחרת. צריך להוריד בתפריט (לא לגמרי) כמות של סוכרים, שומנים ופחממות. כמו כן, חשוב להתמיד גם בפעילות גופנית. הכי טוב לגשת לדיאטנית ולעשות דיאטה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי שלום
מנוסה17/02/2015לא רשמת:
האם החרדה חלפה עקב הטיפולים?
מהי בדיוק האבחנה הרפואית שלך?
כעיקרון יש פתרון תרופתי וצריך להמשיך ולחפש ולא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מאי22/02/2015היי, כן הכדורים מאד מאד עוזרים לי ואין לי בעיית חרדה איתם בכלל, רק כשניסיתי להפסיק עם הכדורים הכל חזר לי ושוב התחלת לקחת אבל סך הכל אני מאד מרוצה ניסיתי לפני שיחות וזה לא בשבילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי שלום
מנוסה22/02/2015איקסל פחות משמינה, אם בכלל. ייתכן אף הפחתת תיאבון. ראי מה רשם לך הרופא. לדעתי תרופה מצוינת בעיקר לנשים וגם נתקלתי פעם במישהי שהתרופה סייעה לה (אצל גברים עשויה לגרום לכאב באשכים ולכן פחות מתאימה).
לאחר תקופת הסתגלות לתרופה תוכלי לסגל הרגלי תזונה מאוזנת ופעילות גופנית וכך תוכלי להפחית במשקל (למרות שמגיב אחד לשאלתך מעט סקפטי, כך לדבריו).
באיחולי החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רונן18/02/2015מתי אפסקת את הויפאקס? ובאיזה מניון היית משתמשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה בעקבות נטילת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2015תיאורתי איקסל יעיל יותר מאפקסור הפחתת תיאבון, ממריץ גם במינון נמוך.
בהחלט שילוב טיפול פסיכולוגי, במיוחד CBT , יכול להיות מאוד יעיל ולאפשר הפסקת טיפול לעתים.
דגש על דיאטה ופעילות גופנית.
לצערי אין קיצורי דרך , להוריד במשקל = פחות קלוריות + יותר פעילות גופנית.
אך איקסל בהחלט אופציה טובה במצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)