השמנה בעקבות נטילת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה בעקבות נטילת כדורים
    מאי
    17/02/2015

שלום לכם,
    אני מיואשת, מותשת ולא יודעת מה לעשות כבר, אני נוטלת כדורים לטיפול בחרדה כ7 שנים, בהתחלה בראשית הדרך הרופא נתן לי פריזמה ולאחר שנתיים העלתי משקל רב ולכן ניגשתי שוב לרופא שהחליף לי את הכדור לויפאקסxr, שעליו תליתי תקוות שאר במשקל או שלפחות לא אעלה במשקל, ושוב גם עם הקיפאון העלתי במשקל בצורה נוראית, אני מנסה דיאטות ולא מצליחה, אני מיואשת אני שוקלת מעל מאה קילו ולא מבינה מה השתבש כל מה שבא לי זה לבכות, אני לא מצליחה לעשות כלום עם זה, פניתי שוב לרופא והוא החליף לי את הכדור ל ixel ואמר שהוא כדור שלא יגרום להשמנה, רציתי לדעת האם זה נכון והאם יש סיכוי שאני בכלל אצליח לרדת במשקל מתישהו או שזה אבוד? חשבתי לעשות ניתוח שרוול להקטנת הקיבה. בבקשה אני זקוקה לעזרתכם ותשובות, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    17/02/2015

שלום מאי.

יכול להיות שהתרופה החדשה לא תגרום להשמנה, אבל אם כל התרופות הקודמות גרמו להשמנה, אז אני די סקפטי.

גישתם העיקבית של הרופאים בפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולא כתבת שום דבר על טיפול פסיכולוגי.

אפשר לנסות להתמקד בטיפול פסיכולוגי בחרדה, ויכול להיות שעם ההתקדמות בטיפול הפסיכולוגי לא יהיו צורך בתרופות המשמינות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הכדורים משמינים

א.ס
    17/02/2015

צריך למצוא להם תחליף, כי זה גורם לנזקים לגוף אפילו יותר מהחרדה. את יכולה לקבוע בקופת חולים להתייעץ עם דיאטנית. לא כדאי לעשות כל מיני דיאטות מוזרות כמו דיאטת מלפפונים וכו', אלא תפריט שתוכלי לעמוד בו ולהתמיד ללא צורך להחליף כל פעם לדיאטה אחרת. צריך להוריד בתפריט (לא לגמרי) כמות של סוכרים, שומנים ופחממות. כמו כן, חשוב להתמיד גם בפעילות גופנית. הכי טוב לגשת לדיאטנית ולעשות דיאטה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי שלום

מנוסה
    17/02/2015

לא רשמת:
    האם החרדה חלפה עקב הטיפולים?
    מהי בדיוק האבחנה הרפואית שלך?

כעיקרון יש פתרון תרופתי וצריך להמשיך ולחפש ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מאי
    22/02/2015

היי, כן הכדורים מאד מאד עוזרים לי ואין לי בעיית חרדה איתם בכלל, רק כשניסיתי להפסיק עם הכדורים הכל חזר לי ושוב התחלת לקחת אבל סך הכל אני מאד מרוצה ניסיתי לפני שיחות וזה לא בשבילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי שלום

מנוסה
    22/02/2015

איקסל פחות משמינה, אם בכלל. ייתכן אף הפחתת תיאבון. ראי מה רשם לך הרופא. לדעתי תרופה מצוינת בעיקר לנשים וגם נתקלתי פעם במישהי שהתרופה סייעה לה (אצל גברים עשויה לגרום לכאב באשכים ולכן פחות מתאימה).
    לאחר תקופת הסתגלות לתרופה תוכלי לסגל הרגלי תזונה מאוזנת ופעילות גופנית וכך תוכלי להפחית במשקל (למרות שמגיב אחד לשאלתך מעט סקפטי, כך לדבריו).
    באיחולי החלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רונן
    18/02/2015

מתי אפסקת את הויפאקס? ובאיזה מניון היית משתמשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בעקבות נטילת כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

תיאורתי איקסל יעיל יותר מאפקסור הפחתת תיאבון, ממריץ גם במינון נמוך.
    בהחלט שילוב טיפול פסיכולוגי, במיוחד CBT , יכול להיות מאוד יעיל ולאפשר הפסקת טיפול לעתים.
    דגש על דיאטה ופעילות גופנית.
    לצערי אין קיצורי דרך , להוריד במשקל = פחות קלוריות + יותר פעילות גופנית.
    אך איקסל בהחלט אופציה טובה במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו