מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשמוליקמנוסה17/02/2015
שמוליק שלום,
לדעתי אסור לך להמשיך ולרשום תגובות בפורום הזה.
ברור שכוונותיך טובות ואתה רוצה לסייע לאנשים, אבל התגובות שלך גורמות נזק יותר ממועילות והן עלולות לסכן חיים של בני אדם.
אנשים הסובלים ממצב נפשי ברמה קלה-בינונית ומעלה לרוב אינם יכולים להיעזר בטיפול פסיכולוגי. זה פשוט לא עובד. בשלב הראשוני חייבים להיעזר בתרופות ורק לאחר שיפור ניתן לשלב פסיכותרפיה מסוג כלשהו, לצד התרופות.
ייתכן מאוד שגם אותך התרופות ייצבו ובהמשך הטיפול הפסיכולוגי נתן את שלו ואתה מייחס את כל ההחלמה שלך לפסיכולוגיה בעוד שהתרופות הן אלו שלמעשה הבריאו אותך או נתנו את הדחיפה הראשונית לתחילת תהליך ההחלמה. מה דעתך?
ייתכן שאתה מקרה סטטיסטי של 1 מתוך 100 או 1000, שיצא ממצב נפשי ללא תרופות מסיבות מסוימות .
ייתכן שאילו היית נוטל תרופות היית מקצר את תקופת הסבל שלך או/ו מתפקד טוב יותר במהלכה.
לעתים אתה אמנם ממליץ לשלב תרופות עם שיחות, אבל אתה עושה זאת מתוך עמדה בסיסית שלילית נגד התרופות ולמעשה מרחיק את החולה מהטיפול הנכון והמדעי.
אתה גם מתעלם מכך, שאנשים רבים מאוד נעזרים בתרופות לתקופה של שנה-שנתיים ולאחר מכן מסתיים הטיפול ואין צורך בכדורים, בהוראת הרופא.
אנשים שנכנסים לפה הם פעמים רבות חולים ומיואשים וכושר השיפוט שלהם לא במיטבו והם עלולים להיאחז בהמלצות שלך ולבחור בדרך השגויה.
אני חדש פה וכבר רשמתי לך את זה קודם בקצרה אבל נראה שאתה לא מבין את העניין, וזה שאתה לא מבין מה כתבתי לך וממשיך בשלך אומר משהו והמבין יבין.
אין לך מספיק ידע והבנה בתחום של בריאות הנפש בשביל להמליץ לאנשים באופן שאתה עושה ולכן עליך לחדול מכך.
אני מתפלא מ א ו ד על זה שמנהלי הפורום מאפשרים לך להתבטא באופן שאתה עושה ומעניין יהיה לשמוע את תגובתם להודעה הזו.
אין בכוונתי לפגוע בך אלא לסייע לאחרים ולמנוע נזקים.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק18/02/2015שלום רב.
אני ממש לא מבין מניין את רוצה להאציל לעצמך סמכות לאסור עליי לכתוב תגובות בפורום. אני מצטער, אבל זה נוגד את חופש העיקרון של חופש הביטוי.
יכול להחיות שהתרופות ייצבו אותי, אבל ההשפעה הזו הייתה נצרכת אולי רק לזמן קצר מאוד, ואחר כך הנזק היה מרובה על התועלת.
אני ממש לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו הייתי ממשיך עם התרופות אחרי האישפוז שהיה לי בגיל 18; מה שהיה קורה זה שהייתי ממשיך להיות זומבי. אולי זה היה מונע את האישפוז שהיה בגיל 29, אך היו לי 11 שנים של סבל נוראי. אולי בסוף הייתי מאבד את העשתונות ומתאבד...
ישנן מספר נקודות שכדאי להבהיר אותן: הרבה פעמים מנסים לומר שתופעות הלוואי של התרופות הן למעשה תסמינים שליליים של המחלה. אמנם ישנם דברים כאלה שחולים שכלל אינם נוטלים תרופות סובלים מכך, כך שלא ניתן להאשים את התרופות. מאידך, להסתיר את האפשרות שהסבל בא מהתרופות - זה מערער את האמון במערכת. צריך לומר את כל האמת!
אינני יודע מאין הבאת את המושג "הטיפול הנכון והמדעי". אין דבר כזה. ישנן סטטיסטיקות, אך נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי במקום טיפול תרופתי בעיקר כלפי מי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות, וכמובן, אני תמיד אומר שצריך להתייעץ עם הרופא המטפל; הפסקת הטיפול מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל הוא צעד שאם בכלל צריך לעשות, אז צריך לדעת שהוא מסוכן, ויש לנקוט בכל אמצעי הזהירות כדי שלא תהיה החמרה או שאם תהיה, אז לבלום אותה בהקדם, וגם זה רק במקרים מאוד קיצוניים של סבל.
מה הרופאים חושבים עליי?
חפשי תגובה של ד"ר דוידאור "מי אתה שמוליק - תגובה" מיום 8.9.14 וראי מה ד"ר דוידאור חושב עליי.
ושוב פעם, מי שהתרופות עושות לו טוב - לבריאות. אין לי עניין להמליץ על טיפול פסיכולוגי במקום טיפול תרופתי למי שמרגיש טוב עם התרופות. בוודאי שבמצבים פסיכוטיים - צריך תרופות.
באותה מידה, אינני מעוניין לסתום פיות או לרדת על מי שחושב אחרת או שהיה לו נסיון טוב עם התרופות. להיפך, ישנו בחור שקוראים לו אלי שהוא משתתף קבוע בפורום. הוא התנסה בסמים, ויצא מזה. הוא לגמרי בעד טיפול תרופתי שעוזר לו. תדבקי ותראי שגם אם ישנן חילוקי דעות - כתבתי עליו שהוא מקור להשראה למי שצריך להתמודד עם גמילה מסמים - משהו שלא יימצא אצל אף מטפל שלא התנסה בסמים.
אני מעריך גם אותך וגם את הנסיון הטוב שהיה לך עם התרופות, ואף פעם לא תקפתי אותך באופן אישי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק
אני18/02/2015כל הכבוד הגבת בצורה ענינית למרות שאדון או גברת "מנוסה" תקף/ה אותך אישית.
זה רק מראה היכן אתה והיכן הוא מי שבטוח בעצמו לא חש צורך לרדת על אחרים ולהוכיח את עליונותו על ידי כך.
אחרי הכל כושר ניסוח ויכולת ביטוי הם לא הכל.
בהצלחה ותדבק בעמדתך
(למרות שאני גם בעד תרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צודקת.
שים18/02/2015העצות של שמוליק הן יחסית טובות והן לא יכולות לגרום נזק.
אני עברתי תקופה מאוד קשה ו פחידה שרוב האנשים היו מתאבדים..
הכדורים שלקחתי להורדת החרדה המטורפת החריפו את המצב יותר מאשר עזרו.
יצאתי מזה בכוחות שלי. עם הרצון לחיות עוד קצת. .ומוטיבציה(שלא נראתה בכלל באותו הזמן).
לא לוקח אף כדור והאמת שאני גם דיי נגד כדורים פסיכאטריים ממחקר אישי.
בכל אופן. .העצות של שמוליק לא יכולות להזיק זה מה שבטוח.
נ. ב:יש מקרים שצריך לקחת כדורים אך זה בחירה בידו של האדם.
ואם האדם הוזה אז ואין לו insight למצב אני לא ממש יודע מה הייתי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים
אני18/02/2015אני אמרתי ששמוליק בסדר בסך הכל לבן אדם יש בחירה וכל אחד יכול להמליץ על מה שבחר. שמוליק לא כופה על אף אחד לנהוג כמוהו. זה נתון לשיקול דעת הקורא.
"מנוסה" לעומת זאת שולל דעות של אחרים על מנת לאשר את שלו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה שלי הייתה למנוסה.
שים18/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק
א.ס19/02/2015כדורים פסיכיאטרים הם לא פתרון. רק פרנסה לפסיכיאטרים. אני לא חושבת שאתה מטעה, כל אחד יכול להקשיב לדיעה שלך או לא להתייחס. אתה מאוד מעודד, ומראה שאפשר להגיע להצלחה גם ללא כדורים. תקופה של חמש שנים ללא כדורים מראה שאפשר להסתדר גם בלי. תמשיך עם התגובות שלך כי זה באמת עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2015יש להבהיר,
1.מטרת הפורום זה ליעץ בלבד, לשם קבלת דיעה נספת , בשום פנים לא תמליף לרופא מטפל.
2. היעוץ של הרופאים כאן, מהווה תגובה שיטחית ובשום פנים לא תחליף לרופא מטפל אשר מכיר ויש ברשותו מידע נוסף, אשר חשוב למתן יעוץ מקצועי.
3. מטופלים אשר תחת טיפול תרופתי, בשום פנים לא מומלץ להפסיק טיפול ללא בדיקה של רופא מכיר.
4. כל יעוץ של חברי הפורום, יש לקחת בזהירות, ובשום פנים לא ליישם המלצה ללא מעורבות רופא, בשום מצב.
5. לפעמים המלצות חברי הפורום יעילים,לא פחות מרופא, אך באם מישהו חש בילבול, עליו לבקש תשובה מרופא בלבד.
6. בשום מצב , אסור לחבר הפורום ( בדר'כ גם רופא ) לא ליעץ על הפסקת טיפול, כמובן שתמיד לגיטימי לברר מול רופא מטפל לגבי הפסקת טיפול בעתיד, בהחלט מומלץ לנסות להפסיק לפעמים טיפול, אך רק תחת מעקב והמלצת רופא שמכיר, מטפל, בגלל הסכנה הגדולה בהפסקה ללא פיקוח.
ברכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים טובים יותר רק במתן השראות
שמוליק19/02/2015שלום לכולם.
אני מסכים לגמרי עם מה ההבהרות של ד"ר דוידאור.
אני רק רוצה להוסיף שבנקודה אחת ישנו יתרון לחברי הפורום יותר מאשר לרופאים, והוא במתן השראה להתמודדות עם הקשיים הנפשיים.
חברי הפורום שמגיבים הם בדרך כלל אנשים שהתמודדו עם בעיות נפשיות ודרך הפורום תורמים מנסיונם האישי.
ישנו מכנה משותף לכולם והוא שהם התמודדו עם הקשיים, ולכן הם יכולים לתת השראה למטופלים אחרים לאזור כוחות ולהתעודד ולהאמין שגם הם יכולים להתמודד עם הקשיים שלהם ולנצח אותם.
בכך, יש להם יתרון על פני מטפלים, ומסיבה זו צריך להעריך ולכבד את כולם ואין זה משנה האם ההתמודדות שהתאימה להם הייתה רק עם תרופות, רק עם טיפולים פסיכולוגיים או אם היה שילוב בין השניים. יש מקום לכולם וצריך לכבד את כולם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק,
א.ס19/02/2015אתה יכול לרשום שוב את המייל שלך, יש לי כמה שאלות לא לפורום, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א.ס19/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזהרת טרול - סיינטולוג!
מנוסה19/02/2015עולה החשד, שאין באמת 'שמוליק כץ', אלא המדובר בדמות פיקטיבית ושתולה בפורום ע"י הסיינטולוגים, דמות שמטרתה להסית בדרך מתוחכמת נגד הרפואה בת ימינו.
אני קורא למנהלי הפורום למחוק מידית הודעות של זה המתקרא 'שמוליק' ולמבקרי הפורום -להתעלם מההודעות שלו.
ראו הוזהרתם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח לך תזדיין בתחת מנוסה.
שים20/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים, יתכן מאוד שגם אתה יכול ליהנות
מנוסה20/02/2015מטיפול תרופתי.
חבל ללכת שבי אחר הסיינטולוגים. זה לא מדע אלא סוג של כת.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק בחור יקר.
נתנאל לוריא23/02/2015אני לא מכיר אותך מנוסה, ולא מאמין לאף מילה שלך ואת מסע השמצות שך גכד שמוליק אני לא קונה, את שמוליק אני מכיר כבר למעלה משנתיים בחור יקר, עוזר לכולם מבר בנועם, כותב יפה ומנסה לסייע לשאולים,את חוץ מלכתוב כמה כדורים זה טוב לא עשית כלום, כל אחד שיבחר בדרך ושמוליק יד זכות והוא יכול להמשיך לכתוב כמה שהוא רוצה
מי שאול אותך בכלל?, מי מינה אותך למנהל? קיצור אל תייחסו עליה או עליו או למי שלא היה, ושמוליק אני איתך עזרת לי הרבה גם מלפני שנה שהיית בצב של דיכאון- קשה ומבולבל, וגם עכשיו אני חושב שצריך לתת לך את הכבוד המגיע לך אולי אתה לא תמיד צודק זה נכון, אבל אתה לפחות לא סותם פיות כמו שאמרת וזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)