ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    ניר
    21/02/2015

בני בן ה19 מקבל את התרופה, האם התרופה יכולה לגרום לסכיזופרניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• חד משמעית לא

מנוסה
    21/02/2015

תרופות נוגדות דיכאון אינן גורמות לסכיזופרניה וגם לא למחלות נפשיות אחרות. אלו תרופות מצוינות לדיכאון והפרעות נוספות ונחשבות בטוחות מאוד לשימוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כי

אופיר
    21/02/2015

מניסיון וע"פ פסיכיאטר תרופה אנטי דכאונית שלקחתי (רסיטל) יכולה לגרום למצב של מאניה לחולי מאניה דפרסיה ואם מדובר בהפרעה סכיזואפקטיבית אז גם למחשבות פסיכוטיות.
    שווה לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בסוכן סמוי של תעשיית התרופות

דודי
    22/02/2015

היי אופיר.

מנוסה הוא סוכן סמוי של תעשיית התרופות, ולכן הוא מדבר ככה.
    מתוך סקרנות קראתי את התגובות שלו, ובמיוחד את הויכוח שלו עם שמוליק.

מבלי לנקוט עמדה, הוא רוצה שכל מי שמעדיף טיפול פסיכולוגי על פני טיפול בשיחות, ומפריע לתעשיית התרופות שלו לגרוף הון, אז אסור לו להשתתף בפורום.

אולי גם הפסיכיאטור שאחי הלך אליו שאמר שה CBT חשוב יותר גם כן סיינטולוג.

אולי גם ד"ר דוידאור שכתב באתר שלו שטיפול בשיחות הוא הפיתרון לטווח הארוך גם כן סיננטולוג.

עזוב אותו. אל תייחס אליו.

דודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שהוא סוכן סמוי...

שמוליק
    22/02/2015

שלום דודי.

אע"פ שמנוסה תקף אותי קשות, אינני חושב שהוא סוכן סמוי של חברות התרופות. אני מניח שהוא בחור טוב שיש לו נסיון של התמודדות עם קשיים נפשיים, והתרופות הועילו לו.

הוא בסך הכל עדיין לא הגיע למקום שמבין שאי אפשר להסיק מהמקרה שלו לגבי הכלל, ונדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ושצריך לכבד את שאר חברי הפורום שלא היה להם נסיון טוב עם הטיפול התרופתי, ואי אפשר לומר שכולם סיינטולוגים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק לי נראה שכן

נתנאל לוריא
    23/02/2015

או שהוא פשוט ממש מרוצה מהטיפול התרופתי שהוא כבר לא רואה את הדברים השלילים שיש בטיפול כזה זאת גם אפשרות, אבל מה שהולך פה זה ממש ניסיון לאמר אמירה חד משמעית שתרופות, זה הפתרון הטוב ביותר או היחד שמשפיע ובעני זה לא נכון, זה עניין של עבודה עצמית+ שיחות+ תרפות מתי שיש צורך זה דעתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסך הכל זה טוב שהוא פה

שמוליק
    23/02/2015

שלום נתנאל.

תודה רבה על הדברים הטובים שכתבת עליי :-)

כל עוד מנוסה תוקף את דעותיי בצורה עניינית ומכבדת, זה באמת טוב שהוא פה. ככה, אנשים שפונים לפורום מקבלים תמונה טובה יותר שכוללת גם דעה של מי שהיה לו נסיון טוב עם הטיפול התרופתי.

האמת, הוא מחייב אותי עכשיו להיות עוד יותר מדוייק וענייני; אחרת אני אחטוף ממנו...

זה טוב מאוד שהוא פה, והלוואי שהוא ימשיך כאן; לא צריך להיבהל מביקורת עניינית. ממש לא.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מתקיף וזה הבעיה.

נתנאל לוריא
    23/02/2015

הוא קרא לחסום אותך, אבל באמת כל הכבוד לך, על גדלות רוח נאראה באמת שאתה אדם שיודע לקבל ביקרות גם היא בעני אישית וללא מוצדקת, אבל אם אתה חושב שהכתיבה שלו פה,היא לטובה אין בעיה.

שהיה לך לילה טוב, ואני שוב מאוד אוהב לראות אותך כותב אז הייתי חייב להגיב
    ולומר את מה שאני מרגיש, זה הרגיש לי נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר אין לי בעיה שיכתוב אבל

נתנאל לוריא
    23/02/2015

לפי מה שאני הבנתי, הוא דווקא רוצה לסתום לך את הפה ושלא תגיב פה יותר או שתשנה את הגישה שלך, לגישה שהיא נראת לו נכונה אז בעני אדם כזה ממש לא כותב בצורה עיניינת, אלה לפי מה שראיתי הוא קרא לך סינטולוג ושאתה פוגע באנשים פה שזה כבר יותר בסדר,

אפשר להביע, דעה שאולי התשובות שלך מזיקות, אבל מה שהפריע לי שהוא אמר שצריך "לחסום אותך", או יותר נכון שלא תכתוב פה יותר ובגלל זה גם הגבתי.
    אין לי בעיה שיכתוב אבל שלא יסתום פיות לאנשים, זה שהוא כותב בשפה גבוהה ומתנסח יפה לא אומר כלום, יש הרבה שקרנים- ורמאים- שפעולים ככה בעזרת רטוריקה רז כבר לא מרשים אותי, זה דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הכיפק

שמוליק
    23/02/2015

שלום נתנאל.

שוב פעם תודה רבה על ההערכה שלך אליי. זה ממש משמח :-)

לדעתי, גם זה שהוא כתב שצריך לסתום לי את הפה, וגם זה שהוא כתב שאני צריך להימנע מלכתוב כאן תגובות, מדובר בדיעות לגיטימיות, שאני מניח שכל בר דעת לא יסכים איתן.

מה שבעיקר הפריע לי שזה שהוא כינה אותי ואת שאר המשתתפים בפורום שלא היה להם נסיון טוב עם התרופות "סיינטולוגים". זה כבר לא מכובד.

אבל מה לעשות, צריך להודות על האמת ולומר שכאשר אני התחלתי בפורום היו לי תגובות הרבה יותר אגרסיביות, וחלקן נמחקו בשל כך. היו לי ביטויים מאוד חריפים כגון "תרופות ארורות" וכיו"ב. אולי קשה לך לקבל את זה כי עם הזמן השתניתי, אבל זה אכן קרה; אם תחפור בהיסטוריה של הפורום תוכל לראות ולהזדעזע.

בסופו של דבר משתתפי הפורום והרופאים הצליחו לחנך אותי ליותר סובלנות, ולכן אני מניח שגם אותו הם יצליחו לחנך. כבר עכשיו הייתה לו מעין התנצלות על כך שהוא כינה אותי "סיינטולוג", ולכן יש את כל הסיבות לאופטימיות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין.

נתנאל לוריא
    24/02/2015

אני אישית גם לא בעד-תרופות כל כך מניסיון אישי, אבל - אם אין לך בעיה אז זה בסדר אני עדיין חושב שהתנהגות שלו לא נאותה, אבל כמו שאמרת כל אדם יעשה את השקולים שלו ויחלט למי להקשיב, אני האמת לא זוכר אותך שהייתה אגרסיבי אני חושב שאני פה שנתיים לא ברצף אבל לא זוכר באמת שלא,

האמת שגם אני הייתי מכנה את התרפות ככה ואפילו את הפסיכיאטרים אבל- אני לא מרגיש כזה צורך סך במיוחד פה, סך -הכל דר דוידאור הא בעני רופא טוב לעומת כל הדרעק שאני נתקלתי בהם, אז אולי יש תקווה לתחום הזה זה דעתי נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו