טיפול תרופתי - עצלות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי - עצלות?
    דודי
    22/02/2015

שבוע טוב.

אח שלי חרדתי. הוא מפחד ממקומות הומי-אדם.

שוחחנו עם פסיכיאטר שהמליץ לו לקחת ציפרלקס, אך הוא אמר שלטווח הארוך צריך טיפול CBT והתרופה היא פיתרון זמני בלבד.

אחרי שני טיפולים, אחי אמר שהתרופה עזרה לו, והוא לא מעוניין ב CBT.

הרופא המליץ שלא להתנגד לרצונו של אחי, אע"פ שהוא חושב שבמקרה הספציפי של אחי, ה CBT חשוב יותר.

אחי כבר שבעה חודשים לוקח צפירלקס, ונראה לי שהוא מעדיף את התרופה כפתרון קל לבעייה, ולכן הוא לא הולך ל CBT שדורש גם לפעול מחוץ לקליניקה.

האם זו עצלות, או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת?

דודי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי - עצלות?

הוספת תגובה

• היי דודי

אלי
    22/02/2015

להתמודד עם חרדות זה מאוד קשה זה מתיש את הגוף והנפש.
    התרופה מקטינה את התופעות הפיזיולוגיות של החרדה ועושה את הדברים נוחים יותר
    להסתכל מהצד ולהעיר למישהו אחר הערות זה הכי קל לחשוב שהוא עצלן בגלל שהוא לא רוצה להתמודד עם החרדות שלו בטיפול CBT שהוא טיפול מאוד קשה למטופל מבחינת חשיפה ומבחינה נפשית בכלל זאת טעות קשה,
    הרופא כמובן צודק אבל אם התרופות הועילו זאת נחמה אדירה יש הרבה אנשים שהתרופות לא עוזרות להם בכלל הם סובלים מתופעות לוואי ללא הטבה מנסים הרבה סוגים וכלום לא עוזר.
    לפחות אצל אחיך זה עוזר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי צודק בהחלט

שמוליק
    22/02/2015

שלום.

כמה מילים טובות על אלי:

משתתף קבוע בפורום. התמודד בהצלחה רבה עם גמילה מסמים. בחור עם לב זהב, שחולק את נסיונו האישי על מנת לעזור לאחרים, בעל ידע מרשים ונסיון חיים עשיר. בהחלט צריך להתייחס לדבריו ברצינות רבה.

כיון, שלי היה נסיון לא טוב עם טיפול תרופתי, יש לי נטייה מאוד חזקה להסכים עם עמדתך.

מטרת הטיפול התרופתי באופן מוצהר היא להקל על תסמינים ולא לרפא את המחלה, בעוד שטיפול C.B.T. אמור לרדת לשורשם של הדברים.

אבל ההשתתפות בפורום לימדה אותי שהדברים אינם כל כך פשוטים, ונדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

יש כאן בפורום מישהו שכל הזמן מאשים אותי שאני סיינטולוג, אך בנסיבות המקרה של אחיך שאינו סובל מתופעות לוואי, או שאם הסבל אינו כזה נוראי, אז עדיף טיפול סימפטומטי מאשר לסבול; רק במקרים שבהם מתלוננים על סבל מתופעות לוואי שכיחות, אני ממליץ לשקול טיפול פסיכולוגי שבטווח הארוך יכול לבטל את הצורך בתרופות.

יכול להיות שצריך לתת לדברים לזרום ולהתפתח ועם הזמן אחיך ירצה ללכת לטיפול C.B.T..

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הברכות הרבות שמוליק

אלי
    22/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי - עצלות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/02/2015

CBT דורש מוטיבציה ועבודה עצמית בבית, ללא זה, זה לא יעיל.
    לא כל אדם מתאים.
    שילוב CBT + SSRI = טיפול הטוב ביותר בחרדה באופן כללי.
    אך, רבים לא מתאימים לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו