מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה כנה ואמיתיתרונן23/02/2015
אני מבקש לדעת מה הם הנזקים לטווח הקצר ולטווח הארוך של שימוש בנוגדי דיכאון אבקש תשובות כנות לא מתחמקות על פי מחקרים ניסיון אישי או כל מקור מידע אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק23/02/2015שלום רונן.
הנסיון האישי שלי בתרופות נוגדות דיכאון היה בכך שקיבלתי אותם בעיקבות דיכאון פוסט פסיכוטי.
מבלי לנסות לקרוא תיגר על המושג הזה "דיכאון פוסט פסיכוטי", מצד ההרגשה האישית שלי, הרגשתי שהדיכאו הזה היה בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות שעשו אותי "זומבי". אבל אני אדגיש ואומר, שאי אפשר לומר באופן סוחף וגורף שהמושג הזה "דיכאון פוסט פסיכוטי" הוא שקר, מבלי לבדוק בצורה יסודית יותר אצל מטופלים נוספים.
אחרי שהפסקתי את הטיפול בתרופות האנטי-פסיכוטיות המשכתי לקחת ויאפקס במינון של 225 מ"ג ליום. עד שהפסקתי לגמרי בהוראה של הרופאה.
יכול להיות שהייתה השמנה ופגיעה בתיפקוד המיני, אך אין לכך וודאות; יכול להיות שזה נבע משרידים של התרופות האנטי-פסיכוטיות שעדיין נשארו בגוף.
אחרי שהפסקתי התרופות לא הותירו שום רושם.
אינני יודע עד כמה המידע הזה עזר לך, אבל אם כן, אז סבבה :-)
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה מצוות הפורום הרדום...
רונן24/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כנה ואמיתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015כל עוד יש מעקב רפואי מסודר, לאורך הטיפול, אין סכנה לנזק בלתי הפיך, ככל שידוע עד כה. טווח קצר, ניתן לקרוא, זה חולף במהלך מס. שבועות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסות
רונן24/02/2015שאלה נוספת .כאשר במשך נגיד שנה חולה לוקח טיפול תרופתי במינון מסוים ויש יציבות במצב האם כדאי לשקול את הפחתת המינון ולטפל במינון נמוך רק כדי לשמר את המצב או שיש סבירות שהפחתת המינון תגרום לחזרת התסמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן שלום
מנוסה24/02/2015ראשית, נוגדי דיכאון אינם גורמים לנזק למוח. ההפך הוא הנכון: התרופות גורמת לזרימת דם תקינה לאזורים במוח עם פעילות לקויה/נמוכה (עקב המחלה) ומביאה בכך לריפוי של אותם אזורים, פשוטו כמשמעו.
לגבי משך הזמן של נטילת התרופה: הרבה פעמים טיפול פסיכיאטרי מסודר בנוגדי דיכאון מתנהל כך: מגיעים בהדרגה למינונים הגבוהים של התרופה, ובהמשך עולה הצורך לרדת במינון עד למינונים מינימליים (מינון אחזקתי/פרופילקטי). הרופא המטפל יודע מתי להוריד במינון, יש סימנים די ברורים לכך. ישנם חולים שיפסיקו לחלוטין את התרופה, בהוראת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה יפה!
שמוליק24/02/2015אני רק רוצה להוסיף שגם טיפולים פסיכולוגיים יכולים לעזור.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב אין ערך לטיפול פסיכולוגי לבד
מנוסה25/02/2015בדיכאון המוגדר בינוני ומעלה התרופות הן הטיפול עיקרי,
הטיפול הפסיכולוגי תומך ועוזר ולא להתפתות לנסות אותו לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוסה אתה בסדר
רונן25/02/2015מנוסה תודה אתה בהחלט עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)