מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלתידוד23/02/2015
שלום ד"ר דוידאור, אני כותב שוב כדי לוודא שתראה את ההודעה(
בהמשך להתכתבותנו:
אני:
היי,
התחלתי לקחת וולבטרין 150 מ"ג והפסקתי, כעיקרון
הכדור השפיע לטובה אבל הוא גם הביא לי המון חוסר שקט בגוף,
אז לבינתיים הפסקתי, אבל זה מה שפחות מטריד אותי.
רציתי לדעת מה קורה אם כדור עוזר לי ולאחר תקופה ארוכה אני
מפסיק לקחת אותו, האם כל התסמינים שהיו לי לפניי שלקחתי את הכדור חוזרים לעצמם, או האם האם השיפור ממשיך גם
לאחר הפסקתו? האם יכול להיות שכדור עכשיו יעזור לי וכעבור כשנה אני אפסיק לקחת אותו והמצב יחזור לקדמותו? ושאלה נוספת, אם כדור עוזר, האם יש טעם להפסיק איתו?
החשש שלי הוא מכיוון שנכון לעכשיו יש שיפור במצב, איטי אומנם אבל יש, ואני חושש שעם לקיחת הכדור המצב ישתפר ואפילו מאוד אבל ברגע שאני אפסיק איתו המצב יחזור לקדמותו במקום השיפור האיטי שהיה יכול להיות אילו לא הייתי לוקח אותו.
אתה:
תיאורתית המצב יכול לחזור.
מאוד חשוב לעשות שינויים לאחר שיפור, סביבתיים, חברתיים ועוד..
הרציונל הטיפולי בדר'כ:
ביולוגי - איזון גופני , שימוש בתרופות, שינוי תזונתי, שינה.. לשיפור המצב נפשי גופני
בהמשך
דגש על שינוי פסיכולוגי , שיחות , טיפול .. ועוד..
בהמשך
שינוי סביבתי - סוציאלי( עבודה, זוגיות, משפחה, פעילות תחביבים ועוד.. )
לאחר שיפור הנ''ל
ניתן לישקול הפסקת הטיפול התרופתי
בהמשך, לישקול הפסקת טיפול פסיכולוגי.
וסיום טיפול..
זה מה שמנחה אותי עם המטופלים שלי, וכן, בהחלט מספר לא מבוטל של מטופלים גם מחלימים - מסיימים טיפול. לכן טיפול אצל רופא פסיכיאטר, בדר'כ הרבה יותר יסודי ומשולב, וסיכוי לתוצאות טובות יותר.
*שתי אלו הודעות שלא קיבלתי התייחסות אליהן:
אני:
שלום רב,
יש לי חששות גדולות שאני ייקח את הוולבטרין, לא יהיה מודע למצב האמיתי שלי ואחרי שנתיים המצב יחזור לקדמותו.
רציתי לשאול האם ניתן לקחת את הוולבטרין כל 3 או 4 ימים ככה שההשפעה לא תהיה גדולה ואז אני פחות או יותר יהיה מודע למצב שלי,
ואוכל לראות אם המצב שלי משתפר ואם לא אז לפעול בהתאם. זה אפשרי?
אני:
שלום ד''ר דוידאור,
בהמשך לשאלתי, הלכתי על זה ולקחתי את הוולבטרין פעם ב4 ימים, כבר שבועיים שאני עושה זאת ואני חש שיפור במצבי, האם קיימת אפשרות לקחת את הוולבטרין בצורה הזאת? (כל 4 ימים)
אשמח לקבל תשובה (מצטער על השינוי שם, פשוט העדפתי לא לכתוב את שמי האמיתי (שהוא הראל, לא דוד)
בתודה מראש,
הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015היי דוד
תיאורתית , יכול להיות שינוי בעתיד, חוסר תגובה, תופעות לוואי וכו..
בדר'כ כאשר מפסיקים, לאחר תקופה תופעות לוואי חולפות, לגבי השפעה בעתיד, זה מאוד אינדבידואלי.
מעבר לזה, קיבלתה תשובה מפורטת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)