דחוף ביותר ..עניין של טובת קטינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף ביותר ..עניין של טובת קטינה
    אבא מודאג
    23/02/2015

אני אקצר את הנושא כמה שאני יכול

העניין הוא ביני לבין אישתי שהיא פרודה ממני כמעט חודשיים ללא כל קשר ויש ביננו ילדה .

אישתי כיום מקבלת perfnan 8mg פעמיים ליום .
    היא אובחנה שיש שהיה לה פסיכוזה / קיבלה התקף פסיכוטי שהיה כמעט חודשיים לאחר הלידה .

לפי ראיון עם פסיכיאטרית ברמב"ם אישתי אמרה גם את הדברים הבאים :

1- יש לה יכולות לגרום לאנשים למות

2-יש לה מחשבות על רצון למות בחודשים האחרונים .

3- שומעת קולות של אנשים בגוף שלישי שמדברים עליה אך לא נותנים הוראות כל שהן .

4- חושבת שמשהו משונה וחריג בבתה אולי בתה הוחלפה לא בטוחה שזאת באמת הבת שלה ולא יודעת אם יכולה להזיק לה .

**אישתי בנוסף התאשפזה למשך כמעט 6-7 ימים בבית חולים מזרע לבריאות הנפש בצו אשפוז בכפיה על ידי פסיכיאטר מחוזי .

מה שקרה שאני כבעל סבלתי מאוד מאישתי מדברים הבאים : לאישתי כמעט אין יכולת לימודית ותמיד הייתה דעתה מוסחת .. רוב הזמן בדיכאון או מצב רוח לא טוב .. חרדה ממש ממש גדולה עד כדי סיוטים כמעט כל לילה בתקופת ההריון ..עד כדי שהייתה חושבת שמשהו שחור רוצה להרוג אותה בסלון ..ובמציאות אין כלום !!
    וגם היה נסיון של התאבדות בתקופת האירוסין ... ובנוסף לכך הייתה תמיד הולכת אצל מטפלת בפסיכודרמה כי יש לה מחשבות שליליות !!!

כל המודגש זה תמונה או דגימה ממש קטנה מכל התקופה שלפני שקיבלה את ההתקף פסיכוטי :

אז מה שקרה שהפסיכוזה נתנה לי אור אדום על כל העבר והאם הוא ימשיך בחיים שלנו או לא והאם אני הולך להיות בעל סובל ואין לי תמונה ברורה על אישתי או לא ...הרי זה מאוד קשה לחיות כך ???
    ברגע שפתחתי בשאלות האלו מול אישתי וההורים שלה לאחר שיצאה עם הטיפול התרופתי לפסיכוזה ברגע שפניתי בשאלות המתבקשות שלי
    נהיה כאן ברוגיס גדול ופתאומי לאחר שהיינו ממש חברים וקרובים גם עם אישתי וגם עם ההורים שלה

היום הבעיה שאני ממש מפחד על התינוקת בת ה 5 חודשיים
    ורוצה להוציא אותה או לא להשאיר אותה בלי השגחה עם התינוקת לבד

האם הטיפול בפרפנן יגרום לאישתי לא לחזור לפסיכוזה לכל החיים ???
    והאם היא עם הטיפול הזה ולאחר יצאה מהמצב הנ"ל יש לה את הכח לדעתך לגדל את הקטנה כמו כל הילדים ?
    ולספק את כל צרכיה החומריים והנפשיים ?

האם אני יכול להוכיח שאני זכאי יותר למשמורת על הילדה ואו להיות המשמורן עלי בשל המצב הבריאותי אשר נקלעה אליו אישתי ???

והאם זה שהיא מטופלת בתרופה אנטי פסיכוטית שולל את הסיכון לעתיד לפגיעה מסויימת בעצמה או בתינוקת או באחרים ??

דבר אחרון ביטוח לאומי אישר לה 100% דרגת אי כושר ..אין לי מושג כמה נכות רפואית

אני אשמח לכיוון
    אני יודע שצריך תמונה ממש מורחבת ותיק מסודר והכל

אבל בכל זאת לאור מה שתואר לעיל

אני מבקש ד"ר מהלב שלך לתת ולו כיוון מתוך הידע שלך בתחום לאבא לבת קטנה מאוד ובעל פרוד !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי אבא מודאג

אלי
    23/02/2015

אני לא רופא אבל מניסיוני
    מי שחווה התקף פסיכוטי יחווה התקף נוסף ב85 אחוז המקרים
    נטילת תרופות באופן קבוע מקטינה את הסיכוי אבל לא מונעת לחלוטין פסיכוזה נוספת.
    אם היא מאוזנת תרופתית היא יכולה לתפקד בתור אם. ניכר שהיא סובלת מבעיות נוספות מלבד פסיכוזה שחלפה בעזרת תרופות.
    אני לא עורך דין ולא מבין במשמרות נשמע הגיוני שבית משפט יתחשב בזה
    זה שהיא מטופלת בתרופות אנטיפסיכוטיות מקטין סיכוי שהיא תהפוך לפסיכוטית שוב זה לא אומר שבטוח שזה לא יקרה שוב. לכן אי אפשר לדעת מראש מה יהיו תוצאות של פסיכוזה נוספת .
    צריך להקפיד על נטילת תרופות גם לפעמים התרופות מפסיקות לעבוד או שיש החמרה במצב..
    אני מקווה שהזמן קצת יעבור ובסוף הדברים אצלך יסתדרו.
    הכי חשוב תשתדל לקחת דברים בפרופרציות נקווה לטוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    23/02/2015

שלום רב.

אינני רופא, אך עברתי אישפוזים כפויים, והייתי זמן רב מאוד (כשנתיים) במחלקה פתוחה ועוד כשנתיים בדיור מוגן (מסגרת שיקומים), ונראה לי שאוכל להשיב על סמך הניסיון האישי וההיכרות שהייתה לי עם סכיזופרניים.

אני בטוח שגם הרופאים של הפורום יענו, ואין בתשובה שלי משום תחליף, אלא נסיון לתת כיוון כללי על סמל מה שידוע לי.

קודם כל, אני חייב לציין שקשה מאוד לתת תשובות חד משמעייות בנושא. כל מטופל זה משהו אחד וקשה מאוד לעשות הכללות.

הטיפול התרופתי בסכיזופרניה הוא בדרך כלל בתרופות אנטי-פסיכוטיות (פרפנאן, מה שהיא מקבלת היא תרופה כזו).

תרופות כאלה בדרך כלל מונעות הישנות של מצבים פסיכוטיים, אך ישנם מקרים מעטים של פסיכוזות שעמידות מפני טיפול תרופתי. אני מניח שהטיפול התרופתי הואיל וכרגע היא לא נמצאת במצב פסיכוטי.

תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות היא "זומביות" המתבטאת בשינה מרובה ובקשיים תיפקודיים. מסיבה זו, הרבה מטופלים נוטים להפסיק את הטיפול התרופתי, המצב מתדרדר והם מגיעים לאישפוזים חוזרים ונישנים. אם היא קיבלה נכות, אז קרוב לוודאי שיש לה סימטומים כאלו.

קרוב לוודאי שיהיו קשיים גדולים בטיפול בילדה בשל הקשיים התיפקודיים.

סטטיסטית 15% מהמטופלים מצליחים להגיע להחלמה אחרי אישפוז בודד.

אני רוצה להעיר, שישנם מקרים נדירים שבהם מצליחים להחלים גם אחרי יותר מאישפוז אחד. אני דוגמא לכך, ואני מעודד משתתפים אחרים בפורום להתעודד ולהתמודד, אך כיוון שעיקר הדאגה שלך הוא לילדה שלך, אז צריך להודות על האמת ולמסור את הנתונים הסטטיסטיים כפי שהם, אע"פ שהייתי מאוד רוצה שהם ישתנו.

אני מניח, אם כי אינני סגור על זה, שאם הבת עדיין זקוקה להנקה, אז יכול להיות שישנן מגבלות על הנקה בזמן נטילת תרופות אנטי-פסיכוטיות, אבל אני ממש לא סגור על זה.

בקיצור, צריך להיות עם יד על הדופק, ואני מקווה שהמידע הזה עזר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע - שהמצב מרכב

נתנאל לוריא
    24/02/2015

קודם כל אני לא רופא ולכן עדיף לחכות לתגובות הרופא ולהיות מודע שמה שאני כותב זה מניסיוני האישי ומנוקדת המבט שלי הלא מקצועית ולקחת את זה בחשבון.

לפי מה שאני קורא היא באמת במצב לא טוב, אני לא באמת עד כמה רמת המסכונות של גבוהה אבל אם כל הקרים שקורים לצערי אז צריך כמו שאמר שמוליק להיות אם אצע על הדופק, ואם עניים פתוחות לנסות להיות כמו שיותר חד ולראות אם חלים כל מיני- שינוים או החרפה במצב.

אני מציע לך לפנות אולי לרופא - המטפל ולהסביר לו את המצב ולהתייעץ עימו, אחר כך בקשר לבת ולמשומרת אליה אני לא עורך - דין, אבל אני יודע שיש מקרים בהם יש רמת מסוכנות גבוהה בדרך כלל כלפי ילדים- או חסרי ישע שלא יכולים-להגן עליהם, ואפשר לפעול בחינה משפטית ואולי לסייע לך בעניין זה ושתהיה הורה המטפל ככה אני יודע.

אני ממליץ לך לפנות לעורך- דין, ולברר איתו את כל העניין הזה לו יש את הניסיון והידע המקצועי כדאי לסייע לך בעניין הזה.

דבר שלשי שאולי ,אתה יכול לעשות זה לידע את הגורמים המתאמים ולספר ולפרט להם מה המצב ומה בעצם הסיכון, מהודעה שלך אני הבנתי שהיא במצב לא טוב, ויש אמירות שהיא יכולה לפגוע באנשים ולהרוג היא.

לא אמרה,אותו דבר לגבי הבת באופן ברור או בכלל, אבל זה שהיא חושבת,שהחליפו לה אותה וזה לא הבת שלה, זה נראה לי עניין פסיכוטי אבל אני לא מומחה ואת כל הפחדים -והחששות שלך תפנה לגרומים המטפלים.

ועוד דבר,חכה לתגובה של דר דווידאור, יש ימים שהוא לא יכול לענות, כי הוא לא בפרום יש ימים ספציפים שבהם הוא נכנס ועונה, אז שווה לחכות.

אני מקווהשהכל היה בסדר, ואשתף תהיה במצב נפשי ותר יצב- אל תתייאש נקווה לטוב, אבל שוב כלל ברזל עניים תמיד פתחות ואצבע על הדופק שלא היה אסון לא רוצה להפחיד, אבל התגובה שלך ומה שתארת בעיקר הבת די מלחיץ, אם הייתי אבא בטח שזה היה קשה לי מאוד, אני יכול להבין את חשש והפחד שלך מפגיעה בילדה הקטנה שלך.

לילה טוב בברכה
    נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו