מעבר מציפרלקס לאיקסל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מציפרלקס לאיקסל
    מאי
    25/02/2015

בשל הפסקת השפעה של ציפרלקס 20 מ"ג ביום לאחר כמה שנים הרופאה העבירה אותי לאיקסל,100 מ"ג.
    איקסל זו תרופה שנטלתי לפני שמונה שנים ופעלה מצויין אך בהריון הפסקתי אותה וכשחזרתי אליה היא לא השפיעה.האם יכול להיות שהאיקסל לא ישפיע שוב? ושאלה נוספת: האם צפויה התדרדרות נוספת במעבר בין הציפרלקס לאיקסל?(היום נתבקשתי לקחת רק 10 מ"ג ציפרלקס בלבד בפעם האחרונה, מחר 50 מ"ג איקסל בלבד ומחרתיים 100 מ"ג מחולקים לבוקר וערב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מציפרלקס לאיקסל

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    25/02/2015

שלום מאי.

אינני רופא.

לדעתי, לפחות מנקודת מבט לא מקצועית של מטופל, זה נראה תמוה מדוע הרופאה מצאה לנכון להחליף לתרופה שנסיון קודם הראה שהיא פסקה מלהיות יעילה. היה נראה הגיוני יותר לנסות תרופה אחרת שעדיין לא נוסתה.

על כל פנים, אינני רוצה להטיל עליה סתם כך דופי, בוודאי כאשר אין לי ידע מקצועי. אני בטוח שהיו לרופאה שלך סיבות טובות להחליט דווקא על איקסל, שבאיזה שלב לא פעלה עלייך טוב.

קשה לי להאמין שתהיה התדרדרות במצב. בסך הכל את עוברת עכשיו מתרופה שלא פעלה עלייך טוב לתרופה שאמורה להיות טובה בשבילך. ההחלפה יכולה להיות מלווה באי אילו תופעות לוואי של התרגלות בגוף לתרופה החדשה, אך לא מדובר במשהו שאמור לדרדר את המצב.

התדרדרות במצב יכולה להיות בגלל גורמים אחרים, קרוב לוודאי שלא בגלל ההחלפה התרופתית.

על כל פנים, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לטפל בבעייה גם ע"י טיפולים פסיכולוגיים.

שיהיה רק טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מציפרלקס לאיקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

קשה לנחש, אין תשובות חד משמעיות..
    יש סיכוי לשינוי בזמן המעבר.. אך זמני.
    כל עוד יש מעקב סדיר של פסיכיאטר מטפל, המעבר מקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו