מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפונקס ופגיעה בקוגניציהbastian13/03/2015
אני לוקח 350 מ"ג לפונקס תקופה ארוכה וזה פוגע לי בקוגניציה.
אני לא חושב צלול, הזיכרון שלי לא טוב, אני מתבלבל הרבה.
מה אפשר לעשות בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס. , די להפחדות!
מנוסה13/03/2015יש להמשיך ולחפש טיפול מתאים או מינון מתאים, שבו תופעות הלוואי קלות ביחס לתועלת להרגשה של החולה. בשביל זה יש רופאים שיודעים להתאים את הטיפול.
התרופות מיועדות לסייע ולא להזיק, די להפחדות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואפשר גם לנסות טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק15/03/2015שלום.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים. מסיבה זו, אין לזלזל בחשיבותם של הטיפולים הפסיכולוגיים.
ייתכנו מקרים שבהם הטיפולים הפסיכולוגיים נותנים מענה מספק לבעייה, כך שניתן (כמובן על פי המלצת הרופא המטפל) להפסיק את הטיפול התרופתי.
הדברים שא.ס. כתבה לגבי הצהרות מצד הרופאים שלא מדובר בתופעות לוואי אלא בסימפטומים שליליים של המחלה, הם למרבה הצער נכונים, והדבר חמור מאוד.
האמת היא שאמנם ישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית שסובלים מתסמינים כאלה, כך שלא ניתן לומר שבמקרים באלה, זה בגלל התרופות, אך תופעות כאלו יכולות להיות גם תופעות לוואי של התרופות, וצריך לומר את כל האמת ולא לשלול את האפשרות הזו.
לצערי הרב, חוויתי את הדברים באופן אישי. חייבים לשנות את המדיניות הזו, כי היא פוגעת קשות באמון הציבור במערכת בלי שום סיבה. רק כאשר אומרים את כל האמת, יש מקום לשאלה האם התועלת מרובה על הנזק.
רק במקרים קיצוניים של סבל, יש מקום לשקול את הפסקת הטיפול בניגוד להמלצת הרופא המטפל, אך חייבים להיות מודעים לסיכון הכרוך בכל, ולנקוט באמצעי זהירות הכוללים המשכת הטיפולים הפסיכולוגיים תוך שיתוף המטפל בהחלטה, יידוע הרופא המטפל על ההחלטה מתוך תחושות של כבוד והערכה, ומתן אפשרות של חזרה לטיפול התרופתי אם יהיה צורך בכך.
עם כל הכבוד וההערכה של לי כלפי מנוסה, על כך שהוא עוזר כאן בפורום, לא ידוע לי האם הוא התנסה באופן אישי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות. עד כמה שידוע לי הוא התמודד עם דיכאון, כל שרוב הסיכויים שהוא לא קיבל תרופות אנטי-פסיכוטיות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס ופגיעה בקוגניציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015הכי טוב, אם ניתן זה להפחית.
באם לא ניתן, לישקול תוספת אדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)