מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מר לי ורע לימרת מרת- נפש19/03/2015
מדוכדכת, עצוב לי מר לי, כועסת ולפעמים גם חרדה. כרגע יותר שולט הכעס והדכדוך מאשר החרדה. בעבר לקחתי ציפרלקס 3 חודשים - זה גרם לי להשמנה. לקחתי וויאפקס - זה גרם לי לרעידות לא רצוניות ונשירת שיער מפחידה. לאחרונה לקחתי סרנדה (לוסטרל) וזה גרם לי ליובש מטריד ביותר, ולדעתי גם לעלייה פתאומית בכולסטרול (הפסקתי לקחת והתופעות האלה חלפו כלא היו). בת 62. יש לי פוליפים ואבנים קטנות בכיס המרה (יכול להיות שזה שולח מרירות גם לנפש? :( האם יכול להיות קשר כלשהו? ) חוץ מזה בריאה.
יש לי תופעה שחוזרת על עצמה שהיא התקפים של מצוקת נפש שמלווים בגלי הזעה. כבר שנים. הורמונלי לכאורה בגלל גיל המעבר, אבל מחמיר. אין לי יותר רעיונות איך לטפל בעצמי (לא לוקחת הורמונים). איזו תרופה יכולה להתאים לי?
לאן אפשר להפנות אותי? לאיזה רופא, האם לפסיכיאטר? חשוב לי לציין שאני אדם עובד ומתפקד באופן קבוע ויציב. אבל זקוקה לעזרה.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מר לי ורע לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/03/2015יש לשלב פסיכיאטר + גניקולוג
לישקול תרופות נוגדות דיכאון + הורמון חלופי HRT
וכן מומלץ שיחות טיפוליות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר לי ורע לי
מרת מרת- נפש19/03/2015תודה על התשובה. שלא ממש עוזרת לי, כי בעצם העצה שלכם היא: לכי לרופא.
:) קיוויתי שהפורום הזה עונה באופן יותר תכליתי. קצת מאוכזבת, אבל מילא. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק תרופות
שמוליק19/03/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, אני מבקש לעודד אותך, ונראה שאת מנסה למצוא פתרון, הן בכך שניסית אי אילו כדורים, והן בכך שפנית עכשיו לפורום. מי שרוצה לעזור לעצמו - מצליח.
על כל פנים, נראה שניסית לטפל רק באמצעות תרופות. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שצריך לעשות הערכה מקיפה יותר ולבדוק את כל הגורמים שחוסר איזון כימי במוח שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק אחד מהם. לשיטתם, צריך לבדוק את שאר הגורמים: האורגניים (בעיות רפואיות אחרות), סביבתיות ופסיכולוגיות.
אם הלכת לפסיכיאטר שרק נתן תרופות מבלי לבדוק את שאר המרכיבים, אז כדאי לנסות לפנות לפסיכיאטר אחר שמאמין בגישה של בדיקה מקיפה יותר ומיצוי טיפולים בשאר המרכיבים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
מרת מרת- נפש19/03/2015שלום שמוליק, אני מבינה שאינך רופא, אבל טרחת, קראת ושלחת תשובה מפורטת. מודה לך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
שמוליק19/03/2015שלום רב.
תודה על המשוב :-)
מנסיון רב בפורום, הרבה פעמים תגובה אמפתית עוזרת מאוד, אפילו אם אין שום עצה מעשית.
אני חייב לומר שתגובות כאלו כל פעם מרגשות אותי מחדש.
תודה גם לך :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)