קושי מערכתי בטיפול בילד אוטיסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי מערכתי בטיפול בילד אוטיסט
    רררשששתתת
    19/03/2015

אני אחת מצוות טיפולי במסגרת ביס בכיתה רגילה לביס אוטיסט .
    הילד אוטיסט קלאסי בתפקוד נמוך - כל אנשי הצוות שמכירים אותו מסכימים על כך .
    ההורים בהכחשה מוחלטת , התנגדו למסגרת מתאימה ואחרי משפט הכריכו את המערכת לקבל אותו בכיתה רגילה .
    הצוות יוצא מגידרו כדי לקבל ולעזור לו ולתת לו מענה אמיתי , אבל האמא מאשימה את הצוות בכל מיני טענות הזויות שלא היו ולא ניבראו .
    המפקחת המחוזית התערבה וליוותה את המיקרה מקרוב כולל פגישות חוזרות ונישנות עם הצוות וההורים .
    בסופו של דבר המפקחת החליטה שהיא תשב עם ההורים כמה זמן שזה ייקח (גם עם ייקח 4 שעות) לעזור להם ולתדרך אותם , אלא שההורים מסרבים להפגש עם המפקחת , הוציאו את הילד מבית הספר , לא שולחים אותו יותר (אחרי שכבר כמה פעמים הוציאו והחזירו לסירוגין) , וגם לא קיבלו אישור מסודר לחינוך הייתי .
    אנשי הצוות חושבים שהאמא לא יציבה בנפשה וחוששים לגורל הילד .
    מה ניתן לעשות כדי לשכנע את ההורים לשתף פעולה ?
    אני רוצה לציין שהקב"סית מעורבת וביקרה מספר פעמים בבית הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זה לא עניין של מחלקת הרווחה?

שמוליק
    20/03/2015

שלום רב.

אינני רופא.

לדעתי, לא ניתן לכפות על ההורים לשתף פעולה. עד כמה שהדברים ידועים לי, חוק חינוך חובה מטיל על ההורים לשלוח את הילד לבית ספר, וכל עוד מי שאמור להחליט על כך (ואינני יודע לומר מי בדיוק אמור לקחת החלטה) החליטו על מסגרת רגילה שאיננה מתאימה, לא ניתן לעשות כלום.

לא תמיד ניתן לשכנע, זו אמת מרה שגם איתה צריך להתמודד. אני יודע מנסיון אישי של אישפוז כפוי, שלא היה ניתן לעשות שום דבר כדי למנוע אותו לשכנע אותי או כיו"ב.

על כל פנים, אני מאחל כל טוב.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו