מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון מוטעה מה עושים?פליקס21/03/2015
אבחנו אותי כסובל מסכיזופרניה,וגם קיבלתי תרופות של סכיזופרניה,למרות שבפועל אני לא סובל מהבעיה הזאת ביכלל,הרקע שלי לדעתי ממה שאני יכול להעיד על עצמי זה הפרעה אובססיבית טורדנית וטיפה דיכאון,אני לא לוקח ביכלל תרופות כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצורך מה?
שמוליק21/03/2015שלום סמי.
קודם כל, אני מניח שאני יכול להבין את התחושה הזו מנסיון אישי.
אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב (באמת שאני לא ממש יודע להסביר מה ההבדל הגדול בין סכיזו-אפקטיב לסכיזופרניה).
גם אני לא מטופל תרופתית כבר כמה שנים. לא מזמן נזדקקתי לחוות דעת מהרופאה שלי, שכתבת בצורה חד משמעית שאינני נזקק לטיפול תרופתי, ושאין שום תמסינים פסיכופתלוגיים.
יש אולי קצת בעייה לבטל את האיבחון, כי על פי התיאוריה מדובר במחלה כרונית של המוח. ניתן אולי לומר על פי התיאוריה הזו שיש לי איזו בעייה במוח שמהווה דיספוזיציה לפסיכוזות, אך כיוון שנדרשים גורמיםמ סביבתיים נוספים להתפרצויות שהם מנוטרלים, אז אין לכך יותר מדיי משמעות.
יכול להיות שזה בדיוק המצב שלך, או שלכל הפחות אתה בכיוון הזה...
לדעתי, שוב פעם צריך לשאול בשביל מה צריך להיכנס לוויכוח הזה מה בדיוק האיבחון הנכון, כי יכול להיות שפשוט אין לוויכוח הזה משמעות למעשה, ויכול להיות שאם יש לכך איזו משמעות, אז ניתן לפתור את הבעייה בלי צורך לשנות את האיבחון.
אני אשמח לנסות לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא המצב אצלי
פליקס22/03/2015המצב אצלי זה שאני לא סובל מסכיזופרניה ואף פעם לא סבלתי גם,קיבלתי טיפול שגוי שגרם לי לנזק לתפקוד השכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, אין לכך שום משמעות
שמוליק22/03/2015שלום סמי.
אם זה המצב, אז באמת שאין שום חשיבות לשאלה איזה איבחון בדיוק קיבלת. מה שצריך לעשות זה להשתדל להשתקם.
אתה לא הראשון בפורום שמעלה את הטענה שהתרופות הרסו לו את החיים.
אצלי, המצב היה הפיך, והרור לי שאין יותר מדיי מידע על התופעה הזו; מבחינת הגישה הרווחת, צריך להמשיך עם התרופות, ויש רק מעטים שיכולים לעשות את הצעד הזה של הפסקת הטיפול התרופתי. הרבה פעמים, בגלל הפחד מהצעד הזה שנחשב לצעד "אסור" המצב מתדרדר והם חוזרים לאישפוזים נוספים ונכנעים.
אני מניח שחברות התרופות גם כן דואגות לטייח מקרים כאלה, כי זה פוגע באינטרס שלהם...
הדבר היחידי שאני יכול לעשות, אם בכלל, זה רק לאחל לך שזה יעבור ושתחזור לעצמך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם העובדה סמי שהפסקת על דעת עצמך
אלי22/03/2015טיפול אנטי פסיכוטי עלול לגרום לך נזק חמור.
אתה עלול לדרדר את מצבך לתהומות עמוקים מים המלח.
אל תחשוב שאתה מומחה יותר מרופא שלמד 7 שנים והתמחה בנושא.
הסיכוי שרופא יאבחן אותך בטעות כחולה בסכיזופרניה הוא מאוד נמוך ( אני לא אומר שזה לא ייתכן אומר שהסיכוי אפסי )
יותר סביר שאתה לא ממש מודע למצבך ולא סגור על עצמך אתה תפסיק טיפול אנטיפסיכוטי אתה תחזור לפסיכוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר שנה וכמה חודשים בלי טיפול
פליקס23/03/2015אני חוזר בפעם ה 3 שמעולם לא התפרצה לי פסיכוזה ואף פעם לא סבלתי מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלתי מדיכאון
פליקס23/03/2015שהוביל לחוסר תפקוד,אבל לא מסכיזופרניה. טעו באבחנה שלי ונתנו לי טיפולים שגויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מוטעה מה עושים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2015בדיקת פסיכיאטר נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)