מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפלפט והשמנהורד24/03/2015
שלום,
לפני כ3.5 שנים התחלתי ליטול זיפרקסה בהמלצת הרופא המטפל כעבור 4 חודשים ממשקל 52 קילו הגעתי ל80 קילו מה שגרם למצבי הנפשי להדרדר יותר עקב דימוי הגוף ברגע שהבנתי שזה הזיפרקסה ביקשתי להפסיק ואכן הפסיקו לי אותה וא"כ ירדתי 15 קילו. העניין הוא שאני עדיין מרגישה מלאה ואני לא מצליחה לרדת עוד. איני מבינה מדוע. בעקרון יש לי נטייה טובה לרדת במשקל. אני אוכלת בריא ועושה ספורט. אני לוקחת דפלפט למיקטל ופרפנאן. האם יכול להיות שזה הדפלפט שמונע ממני את הירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר יותר שהפרפנאן
שמוליק24/03/2015שלום ורד.
אינני רופא.
זיפרקסה ופרפנאן, שתיהן תרופות השייכות למשפחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.
אם ההשמנה הייתה בגלל הזיפרקסה, אז סביר להניח שתרופות אנטי-פסיכוטיות משמינות אותך, ויותר הגיוני שזה בגלל הפרפנאן מאשר מהדפלפט.
ככלל, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים.
במקרים רבים, הטיפולים הספיכולוגיים יכולים להביא את המטופל למצב שבו אין יותר צורך בטיפול תרופתי.
אם כבר הייתה הפסקה של הזיפרקסה, ובכלל הבעייה היא דיכאון ולא פסיכוזות (אם כי במקרים מסויימים גם תרופות נוגדות פסיכוזה יעילות נגד דיכאון), אז כדאי לחזור לרופא המטפל כדי לבדוק מה ניתן לעשות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן והשמנה
ורד24/03/2015שלום שמוליק,
תודה על ההתייחסות.
האם אתה יודע/ ידוע לך אם פרפנאן במינון 12 מ"ג גם גורמת להשמנה?
כי הבנתי מהרופא שזה מינון לא גבוה.
באופן כללי יש לי קושי רב עם הרופא.
הוא אומר ששום תרופה שאני נוטלת לא גורמת להשמנה. והגוף שלי מכביד עלי ואני מאד מאד סובלת ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק25/03/2015שלום ורד.
אי אפשר לומר בוודאות שפרפנאן הוא הגורם העיקרי להשמנה, אבל השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, וגם בגלל העובדה שזיפרקסה השמינה אותך, אז ישנה סיבה טובה לשער שבאופן כללי תרופות אנטי-פסיכוטיות משמינות אותך.
השאלה האם גם מינון נמוך יכול לגרום להשמנה היא תלוייה בכל מטופל באופן אינדבידואלי.
אם הרופא שלך אמר שאף תרופה שאת לוקחת איננה אמורה לגרום להשמנה, זה חמור. צריך לומר את כל האמת, ובכלל זה את העובדה שלתרופות אנטי-פסיכוטיות ישנה תופעת לוואי שכיחה של השמנה, גם אם לא ניתן לקבוע בוודאות שהן הגורם העיקרי, וגם אם לדעתו של הרופא עדיף לקחת את התרופה למרות תופעות הלוואי שלה.
לצערי הרב, נתקלתי בתופעה כזו ואני רואה אותה בחומרה רבה. לי עיקר הסבל מתרופות אנטי-פסיכוטיות היה מכך שהם עשו אותי "זומבי", כלומר עייף ומתפקד בקושי רב. אמרו לי שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה. אמנם יש דבר כזה, אבל אי אפשר לשלול בוודאות את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי. לו היו אומרים לי את כל האמת, שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי, אך לדעתם, התועלת מרובה על הנזק - לא הייתי מקים קול צעקה.
עוד משהו שמאוד הפריע לי, זה שאפשר להתמודד עם הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים. עובדה, שכעת אני לא מטופל תרופתית, ואיני זקוק לטיפול תרופתי.
כשלא אומרים את כל האמת זה מערער את האמון במערכת, ואמון הוא תנאי הכרחי להצלחת הטיפול.
גם כאן, צריך לבחון את התועלת מול הנזק, ואת האפשרות לפתור את הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים.
אינני רוצה לשפוט את הרופא שלך, אך אם את מרגישה שלא בנוח עם איתו, אז שווה לשקול החלפת רופא. זכותך להחליף רופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/03/2015מומלץ בדיקות דם, פרופיל הורמונלי מלא.
דפאלפט בהחלט יכול להשפיע, שינוי על תיאבון, אך לא כמו זיפרקסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרגישה שינוי בתאבון
ורד24/03/2015בהקשר לדפלפט איני מרגישה אישזהו שינוי בתאבון. ז"א אני לא מרגישה שהולכת המון.
והנושא הזה מטריד אותי כבר המון זמן..לא הבנתי איך אוכל לדעת אם זה מהדפלפט...?
השאלה אם אוריד את הדפלפט יש סיכוי שארד באופן משמעותי במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע. זה הדבר הנכון
עובדיה28/03/2015כדי ״לטפל״ בקשיים נפשיים. אדם חייב סיוע מאדם אחר. שאכפת לו ממנו באמת. הסיוע מאפשר לאותו נזקק להתחזק ולכוון לשימוש במשאביו הטבעיים. הפסיכיאטריה ככל הנראה משכנעת שכל ה״בעיות״ הנפשיות מקורן בחומר. זא. במח. בחומרים. זאת טעות פאטלית. הקשיים הינם רוחניים בלבד. וכל ״משחק״ של חומרים במח מייצר תמונת מצב שגויה וסיכון בריאותי גבוה. (בעיקר לפגיעה במערכת העצבים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטועות
רונן29/03/2015בתור אחד שלקח כדורים וכן הכדורים עזרו וזאת עובדה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)