מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדה דחוף!!ליאן26/03/2015
שלום ד"ר,
סובלת כבר 4 חודשים כל היום מיובש בפה לשון לבנה חוסר תיאבון חוסר יכולת לאכול הרגשה של טעם חמוץ וסלידה מאוכל שמלווה בבחילות שלא עוברות . לסירוגין מופיע כאב בצוואר וגב ושכמות יותר מוחמר בשכיבה ,כאבי בטן קשים לחץ ובבטן וגוש בגרון וחולשות בא והולך לסירוגין . עברתי בירור רפואי אורתופד ,נוירולוג הכל תקין יש ממצאים בבדיקת גסטרו-דלקת ושט,גסטריטיס אך רופא גסטרו מנפנף אותי ממש אומר זה הכל מחרדה וממצאים אלו מקריים לא קשורים לתלונות בכלל.פשוט שלח אותי לדרכי ללא שום טיפול..
בבדיקת US צוואר ובלוטת תריס נמצא ציסטות קולוידליות זעירות בגודל 0.4 ס"מ מימין רופאת משפחה הפנתה לא.א.ג להמשך בירור
כל התופעות התחילו ללא שום טריגר..אני דואגת מהירידה במשקל וסובלת כל יום וכל היום וכל הרופאים ממליצים על טיפול תרופתי כמו ציפרלקס
האם תופעות פיזיות אלו שאני חווה יכולות להסביר חרדה.דיכאון?
אני מפחדת כל היום מהתופעות הפיזיות שאף רופא לא השכיל לגלות עדיין כולם מנפנפים אותי וכבר מתעלמים מהתלונות...מפחדת לקחת ציפרלקס לא להחמיר עם המצב הפיזי האם היית ממליץ על בדיקות נוספות או פשוט לקבל את המלצת הרופאים ולטפל בSSRI ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/03/2015שלום ליאן.
אינני רופא.
רוב התופעות שאת מתארת הן בדרך כלל אינם סימפטומים של דיכאון, רק חוסר תיאבון יכול להיות סימפטום, אם כי יכול להיות שמדובר במקרה יוצא מן הכלל.
ישנם יחסי גומלין בין גוף לנפש, כך שיכולות להיות חרדות ודיכאון כתוצאה מבעייה פיסיולוגית, ובמיוחד כאשר כל הבדיקות נראות תקינות.
לדעתי, את במצב שאת יכולה לקבוע בעצמך האם את סובלת מדיכאון, או שמדובר בבעייה פיסיולוגית, ואולי מדובר בתוצאה של המצב הפיסיולוגי.
על כל פנים, גם אם מדובר בדיכאון או חרדות, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. יכול להיות שבשבילך זה עדיף, במיוחד אם את חוששת מטיפול תרופתי.
מה שלא יהיה, אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה דחוף!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015יש קשר בין נפש וגוף.
מאוד חשוב תחילה לשלול בעיה גופנית.
אם נשללה בעיה גופנית, יש מקום לטיפול בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון, SSRI או טיפול בשיחות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)