דיכאון וחרדה דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וחרדה דחוף!!
    ליאן
    26/03/2015

שלום ד"ר,
    סובלת כבר 4 חודשים כל היום מיובש בפה לשון לבנה חוסר תיאבון חוסר יכולת לאכול הרגשה של טעם חמוץ וסלידה מאוכל שמלווה בבחילות שלא עוברות . לסירוגין מופיע כאב בצוואר וגב ושכמות יותר מוחמר בשכיבה ,כאבי בטן קשים לחץ ובבטן וגוש בגרון וחולשות בא והולך לסירוגין . עברתי בירור רפואי אורתופד ,נוירולוג הכל תקין יש ממצאים בבדיקת גסטרו-דלקת ושט,גסטריטיס אך רופא גסטרו מנפנף אותי ממש אומר זה הכל מחרדה וממצאים אלו מקריים לא קשורים לתלונות בכלל.פשוט שלח אותי לדרכי ללא שום טיפול..
    בבדיקת US צוואר ובלוטת תריס נמצא ציסטות קולוידליות זעירות בגודל 0.4 ס"מ מימין רופאת משפחה הפנתה לא.א.ג להמשך בירור
    כל התופעות התחילו ללא שום טריגר..אני דואגת מהירידה במשקל וסובלת כל יום וכל היום וכל הרופאים ממליצים על טיפול תרופתי כמו ציפרלקס
    האם תופעות פיזיות אלו שאני חווה יכולות להסביר חרדה.דיכאון?
    אני מפחדת כל היום מהתופעות הפיזיות שאף רופא לא השכיל לגלות עדיין כולם מנפנפים אותי וכבר מתעלמים מהתלונות...מפחדת לקחת ציפרלקס לא להחמיר עם המצב הפיזי האם היית ממליץ על בדיקות נוספות או פשוט לקבל את המלצת הרופאים ולטפל בSSRI ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדה דחוף!!

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    26/03/2015

שלום ליאן.

אינני רופא.

רוב התופעות שאת מתארת הן בדרך כלל אינם סימפטומים של דיכאון, רק חוסר תיאבון יכול להיות סימפטום, אם כי יכול להיות שמדובר במקרה יוצא מן הכלל.

ישנם יחסי גומלין בין גוף לנפש, כך שיכולות להיות חרדות ודיכאון כתוצאה מבעייה פיסיולוגית, ובמיוחד כאשר כל הבדיקות נראות תקינות.

לדעתי, את במצב שאת יכולה לקבוע בעצמך האם את סובלת מדיכאון, או שמדובר בבעייה פיסיולוגית, ואולי מדובר בתוצאה של המצב הפיסיולוגי.

על כל פנים, גם אם מדובר בדיכאון או חרדות, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. יכול להיות שבשבילך זה עדיף, במיוחד אם את חוששת מטיפול תרופתי.

מה שלא יהיה, אני מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה דחוף!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/04/2015

יש קשר בין נפש וגוף.
    מאוד חשוב תחילה לשלול בעיה גופנית.
    אם נשללה בעיה גופנית, יש מקום לטיפול בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון, SSRI או טיפול בשיחות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו