שאלה גם לגולשים וגם לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה גם לגולשים וגם לרופאים
    אני
    27/03/2015

לפני שנתיים הפסקתי לקחת ויפאקס (שלקחתי למשך שנים רבות) בגלל תופעות לוואי שהפכו בלתי נסבלות (למשך כל זמן לקיחת התרופה סבלתי מתופעות לוואי תמידיות והן הפכו קיצוניות)

מאז אני אדם אחר- מאוד חשוכה, אובדנית, לא רואה עתיד, משתמשת בסמים, חסרת אמונה, חסרת שמחה או יכולת לנסות להיות כזאת.

ניסיתי במשך תקופה זו כל מיני כדורים, אך שום כדור לא עזר לי.

אני מתחילה לחשוב לקחת שוב ויפאקס, כי אני נזכרת איך הייתי בתקופה שלקחתי את הכדור הזה, ובאמת הייתי אדם אחר- שמח, יוזם, מלא תקווה ועשייה.
    אני נורא פוחדת מתופעות הלוואי, מאוד פוחדת!

כרגע אני שואלת את עצמי- מה עדיף? תופעות לוואי או להמשיך לחיות בצורה הזאת עד שאחליט שאני לא רוצה לחיות יותר (אני בכנות מרגישה מאוד קרובה לשם).

אבל מה עושים עם הפחד מהתופעות לוואי?
    יש את התופעות הראשוניות, שעוברות אחרי שבועיים- שלושה, אני בהחלט מוכנה לסבול אותן.
    אבל מה עם התופעות לוואי שמופיעות לי למשך כל זמן לקיחת התרופה?
    בזמנו שום פסיכיאטר לא מצא לי פתרון לתופעות לוואי, הנוראית מכל- קצרים/ זרמים במוח. הם החריפו עם הזמן, ופשוט הייתי סובלת מזה כל היום, זה היה בא כל הזמן, בכל תזוזה של העין, בכל פעם שאני עושה איזו תנועה.. וכל תקופה הם הפכו חריפים יותר ויותר, באמת- בלתי נסבל!!!

למישהו יש פתרון בשבילי? כל ניסיון מקצועי או אישי יעזור לי.
    אני באמת רוצה לצאת מהמצב הזה, אני לא רוצה לקום בבוקר עם התחושה הזאת, לא רוצה לחפש את הסם הבא, לא רוצה לחשוב על היום שאני אמות. אני רק רוצה לחיות, לחיות כמו שצריך.

מישהו? :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפקסור

אביב
    27/03/2015

ברור שרק רופא יוכל לתת את התשובה הסופית כי יש פה עניין מאוד טכנית.
    אבל בגדול האפקסור כדור מעולה, כמו שאמרת בעצמך. אני לא זוכר ממנו שום תופעות לוואי, אבל זה אינדיווידואלי. ברור שאת לא יכולה להמשיך ככה... צריך או לחזור לויאפקס ולמצוא דרך להתמודד או להיפתר מהתופעות לוואי (פה הרופא נכנס לתמונה), או לעבור לכדור מקביל שיגרום לאותה תחושה, ואל תמהרי להגיד שכבר ניסית אחרים כי יש אינספור.
    צריך גם לשקול את העניין של הסמים וכל דבר אחר שמכניסים לגוף כחלק מהתמונה.
    בהצלחה ואל תאבדי תקווה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הויאפקס לא היה לך טוב למה את

אלי
    27/03/2015

חוזרת אליו?
    יש ארסנל שלם של תרופות שווה לבדוק מחדש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון

רונן
    27/03/2015

תנסי לקחת אפקסור XR זאת התרופה המקורית ובגלל שחרור מושעה ישנם פחות תופעות לוואי. ויפאקס זאת תרופה גנרית ותחליפית לאפקסור והמטובוליזם שלה שונה ולא הכי ידידותי לגוף ולכן את סובלת מתופעות לוואי קיצוניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע הגיוני באמת

אביב
    27/03/2015

גם אני לקחתי את האפקסור (גם בשחרור מושהה אני חושב) ולא היו שום תופעות לוואי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    27/03/2015

שלום רב.

לי היה פחות או יותר את אותו הדבר, רק שהבעייה הייתה אחרת: סכיזו-אפקטיב ולא דיכאון.
    אבל היה לי סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות, והסבל היה כל כך נוראי עד שכבר רציתי למות...

נראה שאצלך המצב הוא הפוך, ולכן נראה לי שבשונה מהמקרה שלי, עדיף לך תופעות לוואי מאשר להסתבך עם סמים...

יכול להיות שכפי שהציעו חברים אחרים בפורום, עם תרופה אחרת יהיו פחות תופעות לוואי, אבל אי אפשר לדעת מראש, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות.

בכל אופן, גם טיפולים פסיכולוגיים יכולים לעזור נגד דיכאון. הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב טיפול פסיכולוגי עם התרופות.

לדעתי, כדאי לחזור לקחת את התרופה, ותוך כדי לשלב טיפולים פסיכולוגיים, שאם הם יעזרו, אז יהיה ניתן להוריד מינונים ולבסוף להפסיק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן הפתרון

מנוסה
    27/03/2015

שלום,
    ניתן לשלב 2 תרופות ועל ידי כך להימנע מתופעות הלוואי. אבל חשוב לעשות את זה תחת פסיכיאטר שמכיר איך משלבים: קצב התקדמות, כמה מכל תרופה וכו'.
    ויאפקס תרופה מעולה. נהוג לשלב אתה וולבוטרין או אדרונקס.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו