מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשמוליק השועלא.ס02/04/2015
איך הגשת תביעה ללא עורך דין. למי אני צריכה לפנות כדי לתבוע, אתה יודע איפה משיגים עו"ד ציבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט פונים לבית המשפט ומגישים
שמוליק02/04/2015שלום א.ס.
אפשר להגיש תביעה גם בלי עורך דין. צריך פשוט לפנות לבית המשפט ולהגיש. מניסיוני האישי, הרבה פעמים עדיף לפנות לבית המשפט בלי עורך דין...
אינני יודע כיצד ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי למחוסרי אמצעים. אפשר לנסות להיכנס לאתר של משרד המשפטים ולבדוק את העניין.
אני יודע שיש דבר כזה באוניברסיטאות, לפחות בבר אילן, פניתי אליהם כמה פעמים כשהייתי סטודנט.
איזו תביעה את רוצה להגיש? אם זה משהו לא מסובך יותר מדיי מבחינה משפטית, אז אולי אוכל לנסות לעזור. לצערי, היו לי יותר מדיי התחככויות עם המערכת, בזמן שנאלצתי להתמודד עם ההתנהלות הקלוקלת של אימא שלי.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בית משפט?
א.ס02/04/20151. רוצה לתבוע בית חולים אבארבנל על אישפוז אלים, ונזקים כתוצאה מזה.
2. השארתי פנייה בפניות הציבור של מכבי על הפסיכיאטר שמטפל בי, הם אומרים זמן תגובה 30 ימים, מעבר לזה שקט ודממה, אין עדכון אצל מי נמצאת הפנייה ומה הוא עושה בנוגע לזה. חבל שאת הכדורים ואת הטיפול הם נותנים ב 5 דקות, אבל להשיב תשובות לוקח 30 ימים, ואח"כ אם אני אשאל משהו אז שוב 30 ימים לחכות?
כרגע מתנהלת מול עמותת מגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנהלים איתי
א.ס02/04/2015בתדירות של יום אחד ל30 יום. לי זה לא נראה הגיוני. יום אני פונה, 30 יום הם עונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שיש לזה קייס
אני מבין את התיסכול, אבל לא נראה לי שיש טעם לפנות לבית המשפט באף אחד מהעניינים שהזכרת.
לגבי האישפוז האלים באברבנאל, עמותת מגן באמת אמורה לטפל במקרים כאלה, וכדאי לסמוך על הנסיון שלהם; בכל אופן, צריך לקחת בחשבון שקשה מאוד להרים את נטל הראייה; בדרך כלל הדבר היחידי שיכול להוות ראייה אצלך הוא עדות אישית, ובדרך כלל הם שומרים על עצמם וכנגד עדות שלך הם יביאו עדות של לפחות שני אנשי צוות שיוכלו לומר שהיה צורך בהפעלת כוח, כך שזה ממש לא פשוט.
לגבי הפסיכיאטר של קופת חולים שלא רצה לטפל בך אלא בלוויית בן משפחה, נראה לי שחבל על המאמצים. עכשיו התחיל רבעון חדש, אז אפשר פשוט לעבור לרופא אחר ולגמור עניין. אבל בכל אופן, אפשר להתייעץ על כך עם עמותת מגן, ולשמוע מה דעתם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העיצה
א.ס02/04/2015אבל אני מתכוונת לתבוע. זה משפיע על כל מהלך החיים, ועושה נזקים. אתה אולי נמצא בסביבה לא מלחיצה מבחינת כדורים אז פחות איכפת לך, אבל אני נמצאת הרבה פעמים בסכנת אישפוז מצד המשפחה. אני לא חושבת שרופאים יכולים לעשות מה שבא להם ולא לקחת אחריות. אני לא רוצה פסיכיאטר אחר, מטופלת על ידי רופא משפחה, אבל הפסיכיאטר שהחליט להחליף כדור ולא רוצה לקחת אחריות לא יעבור בשקט. אין הצדקה לקשור אדם למיטה, זה פשוט מזעזע ולא ברור לי למה אתה בורח מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי הפסיכיאטר של מכבי
א.ס02/04/2015הוא לא אמור סתם לקבל משכורת, ולהשפיל מטופל ולהגיד לו שהוא יכול לבוא רק בלווית משפחה, ולא לתת מענה אנושי בטלפון. הוא אמר תגיעי מנתניה עד ראשון לציון שהוא יכל גם לייעץ בנתיים בטלפון, ולא רק זה, בנוסף לטרטור הוא אומר לי לבוא עם בן משפחה כי הוא יודע שהם יצדיקו אותו. מבחינתם פסיכיאטר זה אלוהים, אם הוא אומר תיקחי זיפרקסה המשפחה שלי אומרת אמן, ואם אני אומרת לא תן לי משהו אחר, הם אומרים לי אח"כ שאני לוקחת מה שאני רוצה ולא מה שהפסיכיאטר אמר בהתחלה. בנוסף אם הוא נותן טיפול שלא נראה להם הם אומרים שהוא לא בסדר. המשפחה משגעת אותי, ולא יכולה להגיע איתם, וזה לא בסדר שרופא משפיל מטופל ועוד מקבל על זה משכורת, שיצדיק את העבודה שלו ולא ינפנף לקוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להגיש תביעה נגד כל הסיכויים
אפשר להגיש תביעה נגד כל הסיכויים; זה לגיטימי לחלוטין.
היו לי כמה מקרים כאלה, שמישהו עיצבן אותי והגשתי נגדו תביעה משפטית, אע"פ שעורך דין הגון שהתייעצתי איתו אמר שאין לזה קייס (והוא אכן צדק).
לפעמים ישנה הרגשה שצריך להפעיל סנקצייה משפטית ויהי מה.
קודם כל אני לא אמרתי חד וחלק לא, אני רק אמרתי שזה קשה, ואני מניח שסטטיסטית רוב התביעות מהסוג הזה אינן נענות, אבל נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ולכן כדאי להתייעץ עם עומתת מגן, שיש להם יותר נסיון בתחום. אם הם יגידו שיש לזה קייס - אז בוודאי שכדאי ללכת על זה.
גם אם אין לזה קייס, אפשר להגיש תביעה, אם את מודעת לכך שכבר בהתחלה צריך לשלם אגרה בגובה של 2.5% מסכום התביעה. ניתן להגיש בקשה לפטור מאגרה, אבל סביר להניח שלא ייתנו כל כך מהר, וגם אחר כך יכולים לחייב בהוצאות.
אבל את יודעת מה, אולי שווה לך להגיש תביעה ולבקש פטור מאגרה. הדבר היחידי שיעמוד לסיכון הוא רק כ 50 ש"ח שזה מה שמקובל לקחת כששר טירחה להגשת תצהיר תומך לבקשה לפטור מאגרה, וכך תרגישי שלפחות ניסית...
לגבי הפסיכיאטר, אני מבין את הכאב, אבל נראה לי שכדאי להתייעץ עם עמותת מגן; אני ממש לא יודע האם ניתן לנקוט כנגדו באיזו סנקציה, אני רק אומר שתחושת הבטן שלי היא שלא, ויכול להיות שאני טועה לגמרי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים לפונה
יאיר02/04/2015שלום לך,
ראשית אינני עורך דין . קח את כל מה שאומר להלן כדעה סובייקטיבית שלי, ולא בגדר יעוץ או המלצה מקצועית או תחליף להן. פעל על פי שיקול דעתך בלבד:
1. אישית, לא הייתי נכנס להליכים משפטיים בלי ייצוג של עורך דין. ללכת לבד לדיון משפטי, גם אם כדי לחסוך קצת כסף, זו עצת אחיתופל, וממש ממש לא מומלץ, בדיוק כמו שלא מומלץ ליטול תרופת מרשם בלי רופא (כל תרופה, לאו דווקא בהקשר הפסיכיאטרי). לשיקולך.
2. יש עוד דרכים לקבל יצוג משפטי בחינם או בזול, מלבד עמותת מגן לזכויות אנוש שאינני מכיר ואינני יודע מה טיב היצוג שלהם ומה האג'נדות שהם מובילים.
אתה יכול לפנות לקליניקות משפטיות (יש כמעט בכל אוניברסיטה ומכללה - כמו זו של בר אילן שאמורה להיות מוצלחת. בכל מקום יש קריטריונים אחרים לבחירת תיקים ). בנוסף יש את האגף לסיוע משפטי שעשוי לעזור, וכן תכניות פרו-בונו כמו "שכר מצווה" של לשכת עורכי הדין, למי שלא עומד בקריטריונים של הלשכה. בנוסף יש את תכנית "הלב במשפט" שאני יודע שעסקה בעבר בתחום. לא פחות חשוב לנסות לקבל סיוע מעמותת "בזכות" שמתמחה גם בנושאים אלה.
3. ממה שאתה מתאר נשמע, על פניו, שיתכן ויש לך עילות לתביעה (למשל, אם נגרם נזק שלא כדין כתוצאה מרשלנות, או בוצע בך מעשה פלילי כמו הפעלת כח בניגוד לחוק).
בלי לגרוע מזה, כדאי לפנות בתלונה למשטרה אם אתה חש שהיתה עבירה על החוק.
אבל לפני הכל אני שב ואומר שכדאי לקבל יעוץ משפטי מקצועי מעורך דין שמתמצא בתחום הנזיקי / רשלנות רפואית /פסיכיאטריה, ולא להרים ידיים כל כך מהר! לפעמים אפשר לנצח את המערכת, למרות הדעה הרווחת שעולה כאן.
4. אם קשה לך לחכות 30 יום לתגובה מקופת חולים (זמן סביר בהחלט ) אין טעם להכנס להליכים משפטיים.... הליכים כאלה יכולים לקחת הרבה יותר מ-30 יום, ואחר כך יש לפעמים ערעורים וכו'. חייבים להתאזר בהמון המון סבלנות עד שהצדק יצא לאור.
5. בשולי הדברים, מוזמן לשתף את סיפורך בדף "מטופלים ומטופלות שוברים שתיקה" בפייסבוק (אפשר גם בעילום שם דרך מנהלי הקבוצה). תתפלא כמה אנשים עברו חוויות דומות..
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת לא בן
א.ס02/04/201530 יום זה הרבה. את הכדורים הם נותנים תוך 5 דקות, למה זה סביר לענות אחרי 30 יום? ותודה על העצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ס - תשובה
יאיר04/04/2015סליחה לא שמתי לב שאת בת.
את צודקת שיש משהו מתסכל בזמני המתנה לתגובה במערכת ביורוקרטית, אבל כמי שעובד בתחום אני יכול להגיד לך ש-30 יום זה זמן לגמרי נורמאלי בשביל גוף ציבורי / ממשלתי להגיב בכתב לפנייה. (לא רק במערכת הבריאות, ככה זה כמעט בכל ארגון גדול בישראל ובעולם) .
טיפול בתלונות הציבור לוקח כ-30 יום , אבל הליכים משפטיים בדרך כלל לוקחים הרבה יותר זמן מזה בברוטו. זה המצב. מי שרוצה למצות את הדין, להתלונן ולקבול - צריך לבוא מוכן לתכתובות שיכולות להמרח על פני חודשים ולהליכים משפטיים שיכולים לקחת במקרים מסויימים גם שנים.
(לא מצדיק את זה, פשוט משקף לך את המציאות כפי שאני מכיר אותה )
בכל מקרה הייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד בהקדם כדי לבחון מהן האפשרויות העומדות בפניך
בהצלחה,
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין זה עדיף
שמוליק03/04/2015שלום א.ס.
עדיף לעבור רופא ולשלם 122 ש"ח מאשר להיתקע עם רופא שאת לא מרגישה איתו בנוח.
אם תקחי בחשבון גם את העלות של הנסיעות מנתניה לראשון לציון, אז בכלל.
לשיקולך.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בדיוק הבעייה
שמוליק05/04/2015שלום א.ס.
הבעייה היא שבן משפחה אחר יכול לקבוע לך תור. אין דבר כזה; כאילו מה? את קטינה? (אני מניח שלא); את בלתי כשירה משפטית?
מה זאת אומרת שבן משפחה אחר קובע לך תור???
זה מה שלא תקין, וכנראה שכל השאר, זה יחס שנובע מאותו שדר, שמישהו אחר קובע לך תור.
הגיע הזמן שתבהירי למשפחה שלך, שאף אחד לא יקבע לך תור לאף רופא; לא פסיכיאטר ולא אף רופא מסוג אחר, ושרק את תחליטי האם ומתי את רוצה ללכת לרופא אם בכלל, ואם את הולכת לרופא, אז רק לך יש את זכות הדיבור ואף אחד אינו ממונה להיות הדובר שלך.
אני מניח שזה בדיוק מה שאמור לקרוא אם מטופל (אפילו בגיר וכשיר משפטית) בא לרופא בלווית בן משפחה ובכך הוא מראה שבן המשפחה המלווה הוא בעצם האדם האחראי שאיתו ניתן לדבר.
ברגע שאת נותנת להם להשתלט עלייך, אז ממש אין מה להתפלא שזה מה שקורה. צריך לשבור את הנוהל הזה!
כל טוב, וחג שמח :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זו בדיוק הבעייה.
שמוליק05/04/2015שלום א.ס.
אכן, זו בדיוק הבעייה, שאחיך קבע לך תור לפסיכיאטר ואמר לך ללכת לדבר איתו.
בעצם המעשה הזה, הוא שידר שאת כביכול חסרת אחריות, ואני מניח שבגלל זה העניין התדרדר כמו כדור שלג...
אם זה אותו פסיכיאטר מראשון שעשה בלאגן, אז בעצם זה שהוא כבר גיבש עלייך דעה שאת כביכול חסרת אחריות וצריך לדבר עם אח שלך, אז הוא כבר לא מתאים, ואין שום טעם ללכת אליו יותר...
לא ברור לי למה הסכמת ללכת לפסיכיאטר אחרי שאח שלך קבע לך תור; אני מניח שהפעילו עלייך לחץ שלא יכולת לעמוד בו, ושוב פעם: הלחץ המשפחתי הזה, שהוא בלתי אפשרי, זה מה שתוקע...
כשתיפרדי מהמשפחה ותצאי לחיים עצמאיים - זה ייראה אחרת
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה סימן שהוא לא מתאים לך
שמוליק06/04/2015שלום א.ס.
אינני רוצה לשפוט את הרופא ההוא, אבל אם הוא קבע שלא בצדק שיש לך התקף, זה אומר שהוא פשוט לא מתאים לך. אני במקומך לא הייתי רוצה ללכת לרופא שטעה טעות כה גסה פעם נוספת; אני הייתי מחליף רופא.
אינני יודע איך בדיוק תלונה נגדו תעזור; בדרך כלל, רק שכמדובר בטעויות חמורות מאוד, עושים משהו לרופאים. עם כל הזעם והתיסכול, הם גם כן בני אדם, וגם הם עלולים לעשות טעויות...
גם אם יעשו לו משהו, אני מניח שעלולה להיות לו טינה עלייך, כך שבין כך ובין כך, לא כדאי לך ללכת אליו שוב.
כדאי אולי ללמוד לקח, שלא כדאי ללכת לרופא כשאח שלך או בן משפחה אחר קובע לך תור אצלו, כאשר בין כה וכה היחסים מעורערים, אפשר ללכת, רק כאשר ישנו איזה אמון בסיסי, וכאשר המטרה היא להרגיע את בן המשפחה, אבל אם בין כה וכה את חושבת שהמשפחה שלך רעה, אז אין טעם. הכי טוב שזה שתעמדי על שלך, ותגידי שאת תחליטי אם ומתי ללכת לרופא, ושאת לא מוכנה שמישהו אחר יחליט החלטות כאלו בשבילך. מה שעלול לצאת מזה, זה שהרופא יראה כחסרת שיקול דעת, והוא יעשה בדיוק את מה שבן המשפחה המלווה ירצה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע משפטי. בהנריטה סולד 4 תל אביב
עובדיה04/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)