לדוקטור הנכבד. איך משנים אבחנה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדוקטור הנכבד. איך משנים אבחנה?
    עובדיה
    04/04/2015

הרופאים החליטו בבית החולים. על סמך התבוננות שבמשך כחצי שנה לפחות הייתי (לדעתם) שרוי במצב פסיכוטי. איך ניתן לערער על זה כאשר הם מחליטים על משהו שרק ״נראה״ פסיכוזה??!. בפועל, הייתי במצב דיסיואצייטיבי (ניתוק) והתנהגתי ״כמו משוגע״. לא חשבתי שזה יוביל לטעות הרסנית שכזאת. בכל משך השנים בהן קיבלתי סם אנטי פסיכוטי המשכתי לחוות חזרה של תכנים והתמודדתי עם הטראומה תוך טשטוש של הסם הפסיכיאטרי. המצב היה כל כך חמור עד כדי כך שהתעללתי בחברים על ידי התנהגות לא ברורה שנחוותה כ״פסיכוטית״ לעיניי כל. אני זוכר שבבית החולים התייחסו אליי כ״פסיכוטי״ בזמן שהתנתקתי כדי להגן על עצמי. בגלל הלחץ שיניתי את ההתנהגות שלי במקום לשתוק. אני זוכר שהרופאים אמרו : ,,הוא לא איתנו״ ,,הוא במצב פסיכוטי״. מה עושים? אני במצב שמחייב טיפול ממוקד בטראומה. אינני חווה תהליך סכיזופרני בכלל. להיפך, כאשר אני עובר תהליך של העלאת הזכרונות עם עצמי. ומנסה קצת לעבד. אני הופך צלול יותר לזמן קצר... מה שלא קורה עם טיפול בסם פסיכיאטרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבהרת השאלה

שמוליק
    06/04/2015

שלום לרופאים.

היה לי דיון על כך עם עובדיה. לא הבנתי את השאלה, טענתי שניתן ללכת לטיפולים פסיכולוגיים ולא לקחת טיפול תרופתי, כך שאין צורך ממשי בשינוי האבחנה.

לקח לי זמן עד שהצלחתי להבין את התרעומת.

אני מביא את דבריו:

אני פניתי לעשרות מקומות שמתמחים בפוסט טראומה. ובחרדות ובחסימות רגשיות. הם לא מוכנים בשום אופן לטפל ב״סכיזופרן״. ברגע שהבנתי שמשהו פה מסריח התחלתי לחקור את הנושא. תשאלתי מטפלים רבים. וניתן לסכם את דבריהם כך:

,,המערכת שולטת בנו. אנו מצטערים. אני מבין שאתה לא חווה פסיכוזות. אבל האבחנה קובעת. אסור לנו לטפל בך...תפנה לפסיכיאטר. ״. ,,אם נטפל בך המערכת תילחם בנו״.

גם אני אשמח לראות את תגובת הרופאים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסברים

עובדיה
    07/04/2015

כל נסיון להסביר את המצב ישמע תמוה למדי.
    מכיוון שאנשים מתקשים להאמין שדברים מושחתים ברמה בלתי נתפסת מתרחשים מאחורי גבינו. בפסיכיאטריה. כבר פריסמתי פה בעבר נתונים כלליים מהמחקר שכלל בין השאר בירור במרכזים מוכרים לבריאות הנפש. רובם בארץ. (מרכז ברהן ״גהה״. ״שלוותה״ - ״ממשלתי נס ציונה״. ״באר יעקב״. ״שער מנשה״. ״אברבנל״..). בכל אלה ביקרתי ואף נחשפתי למחדלים. לדוגמא: בשער מנשה יש אגף של משפטי. שם מתרחשים מקרי אלימות. ואף מוות. המטופלים שם בעבר מתו במהלך השהות שם. ויצרו שם קשר של שתיקה. (תיעוד של מישהו שהיה שם.. הסיפור המלא נמצא אצל אדם שאני מכיר אישית). התעללות כלפי מטופלים נצפתה בכל המרכזים הנל. חוץ מ״שלוותה״. שלא ידוע לי. לא בדקתי. בשלוותה התצפית התמקדה באיזור המעבדה הקוגניטיבית בראשות פרופסור לבקוביץ׳ מעבדה שמבצעים בה ניסויים על בני אדם באמצעות גרייה מגנטית. שחודרת מעל 5 סמ. בעומק המח. זה מסוכן. ניסיתי את זה אצלהם. עד היום אני סובל מתופעות שלא היו קודם. בכל אותם המרכזים יש תיעוד של אנשי צוות שמדברים אל אנשים כ-חולים אומללים חסרי תקנה. ידוע שמהלך כזה פוגע ביכולת המטופל לאסוף את משאביו הטבעיים כדי להיתחזק. הפסיכיאטריה לא מעוניינת שאדם ייתחזק. הסמים הפסיכיאטרים נועדו כדי לרסן. כל מטופל שני שנשאל : האם התרופות עוזרות לו. והאם הוא חושב שאפשר אחרת. אמר: ,,מסממים אותי ולא נותנים לי אלטרנטיבה. לא מתייחסים למצוקה האמיתית..״.. חוקר יזם אחר א.פ גילה במשך תצפית של למעלה מ15 שנה מקרים של ניצול מתמודדים בכמה וכמה היבטים. סחיטת כספים בסתר של מטפלים כלפי מטופלים בעלי הון. מסתבר שהמערכת לימדה את העולם כולו לתפוס את כל נושא הבריאות הנפשית איך שהם מעוניינים שיהיה. בצורה שתלטנית. והעובדה היא שלחסרי ישע. אין ברירה אחרת. אלה לעשות מעשה. משמעותי ולגבש עמדה. כחברה. מול המערכת השתלטנית. ימים יגידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ. אודה לתגובה מאחד הרופאים

שמוליק
    08/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ שוב

שמוליק
    20/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת השאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/04/2015

בדיקה מסודרת ומעקב אצל רופא מומחה. אם הרופא מתרשם מאבחנה אחרת, יכול לשנות.
    בנוסף ניתן לחזק אבחנה או להחלישה בעזרת מבחנים פסיכודיאגנוסטים - פסיכולוג קליני.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו