מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצהאנונימי09/04/2015
שלום רב,
אני בת 32, כבר 7 שנים מטופלת בויפאקס 150 xr נגד איפוכינדריה קשה מאוד.
החרדה היא ממחלת הסרטן.
בשנים האלה היו לי סימפטומים של כל המחלות שרק אפשר לתאר.
לדוגמא סרטן הגרון, הייתי צרודה וכאבים בגרון שחלפו רק לאחר כמה חודשים של ביקורים חוזרים לרופאים שונים.
סרטן מעי הגס, עצירויות, שלשולים עד שביצעתי קולונוסקופיה.
כמובן אני תמיד עייפה, תמיד חסרת אנרגיה ומצב רוח.
קשה לי מאוד לתפקד גם בבית וגם בעבודה.
לפני שבוע בישיבה מול הטלויזיה הרגשתי שחסר לי אויר וקשה לנשום.
זה חלף אחרי כמה דקות, אבל מאז לא הפסקתי לחשוב על זה ואני כבר שבוע עם הרגשה של חוסר חמצן. אין לי נשימות מהירות, כיחלון או כלשהו סימן אחר. בבדיקה רפואית, כולל האזנה לריאות וסטורציה 99% הכל תקין.
אבל אחרי חפירות באינטרנט קראתי שזהו סימן ראשון לסרטן הריאות ומאז ההרגשה של חוסר אויר רק התגברה. זה עובר רק כשאני ישנה או שלפעמים יוצא לי להתמקד במשהו אחר אבל ברגע שאני נזכרת בזה זה שוב חוזר.
הכי גרוע אני מרגישה בבוקר, כמה בלחץ נוראי ובצפיה שתכף זה יחזור.
מרגישה דפיקות לב וחוסר שקט. יוצא לי טיפה להירגע לקראת הערב כשאני כבר במיטה.
הרופאת משפחה שלי ניסתה להסביר לי שאם זה היה סרטן ריאות גם בלילה ובמנוחה זה לא היה עוזב אותי. אבל ההסברים האלה עוזרים בדיוק לחצי שעה ואז אני שוב חוזרת לאותו הדבר.
אני מנסה להפסיק לעשן אבל עם הלחץ התמידי הזה זה הופך להיות קשה מהרגיל.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהי שאלה שכבר שאלת
מנוסה09/04/2015שלום,
כפי שנרשם לפני מספר שבועות: יש להעלות מינון הויאפקס ל 225 מ"ג ולאחר כשבועיים, במידת הצורך, ל300 מ"ג. חבל לסבול, אין לך רופא מומחה שמטפל בך? אפשר לקבל הפנייה דרך רופא המשפחה בקופ"ח.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בעניין נפשי
שמוליק09/04/2015שלום אירה.
מדובר בעניין נפשי. חשש מסרטן כשכל הבדיקות תקינות, ושהחששות האלו גורמים לסבל - אלה סימנים די מובהקים שמדובר בעניין נפשי.
הדבר היחידי שיכול להיראות הגיוני בסיפור שלך, הוא שעישון מהווה גורם די משמעותי לסרטן הריאות, אבל לא נראה לי שעד כדי כך; ישנם הרבה אנשים שמעשנים, ואפילו מעשנים כבדים, שלא כל כך מוטרדים מסרטן הריאות, אבל בוודאי שהרצון להפסיק לעשן על מנת לשפר את הבריאות הוא טוב ונכון.
אני מניח שלמנוסה יש זיכרון יותר טוב משלי, ואם הוא אומר שכבר שאלת את השאלה הזו לפני כמה שבועות, אני מאמין לו, ולא טרחתי לבדוק את הדבר.
אני מניח, שאני כתבתי שכדאי לבדוק את כל הגורמים, כולל את הגורמים הפסיכולוגיים, ולתקוף את הבעייה מכל הכיוונים, ובכלל זה למצות גם טיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015יש מקום לבדיקה פסיכיאטרית מסודרת, תכנון טיפול, תרופתי + שיחות , מומלץ CBT ( פרטים באתר שלי).
בדר'כ הסיבה האמיתית לפחדים ומוות זה אירועים וחוויות בעבר, התת מודע, המפתח האמיתי היחיד לפתרון.
תחשיבי לרגע, האם את חשה שפיספסת משהו ולא הספקת עד כה בחיים ?
האם את חשה אשמה במשהו ? האם את חשה שאת מוותרת על חייך עבור הסובבים ולא ממצה אותם ?
אם התשובה כן , לאחד מהנ''ל, הפיתרון המרכזי = שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

