רספרידל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רספרידל
    כבדה
    10/04/2015

שלום אני בת 35 אובחנתי כסכיזופרנית אצל רופא אחד ורופא אחר אבחן מאניה פסיכוזה. כיום אני מטופלת ב׳ ריספרידל 1 מיליגרם עליתי במשקל יותר מ10קג והערכים של תפקודי הכבד שלי מאוד גבוהים ( הדיאטנית אומרת שבעקבות הכדור). חוץ מזה הכדור לא עושה לי תופעות לוואי קשות, ואני מאוד מרוצה ממנו חשוב לי להראות במיטבי היות ואני שחקנית וצריכה את הקול והתנועה שלי יציבים. אני מאוד מתלבטת מה עלי לעשות ואם להחליף את הכדור בגלל התפקודי כבד או שכול הכדורים יגרמו לתופעה הזאת? או שאפשר באיזושהי דרך לטפל בכבד? ולגבי המשקל האם הכדור מנפח או רק גורם לתיאבון מוגבר? אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רספרידל

הוספת תגובה

• יכול להיות שטיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    12/04/2015

שלום רב.

אינני רופא.

מנסיון אישי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות - כל התרופות שניסיתי גרמו לי להשמנה, אם כי אודה בכך שלא ייחסתי לכך יותר מדיי משמעות.

לא ניסיתי את התרופות שא.ס. מנתה שלטענתה פחות משמינים, אך אציין שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ואין הכרח.

על כל פנים, הרופאים של הפורום ממליצים למצות גם טיפולים פסיכולוגיים, כי טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

יכול להיות שהטיפולים הפסיכולוגיים יאזנו את הכימיה במוח עד כדי כך שלא יהיה צורך בטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2015

ראשית יש צורך להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.
    אם יש פגיעה בכבד, חובה התייעצות עם רופא גסטרו + US בטן עליונה.
    ניתן לשקול שינוי לתרופה מייצבת , כגון דפאלפט או טגרטול.
    מאוד חשוב , אבחון חוזר ותכנון טיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו