מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה קיימת או לא קיימת.. ?אחד רגיש13/04/2015
אבא של חבר שלי פסיכיאטר, הוא מטפל בבית החולים גהה.
עכשיו חבר שלי סיפר לי שאבא שלו אמר לו שסכיזופרניה לא באמת קיימת, גם כל מי שהוא פסיכיאטר יודע את זה וגם החולים עצמם בתוך תוכם יודעים את זה.. אבל הפסיכיארטים נאלצים לשחק את המשחק של החולים שכאילו כן אמורים להאמין שיש להם סכיזופרניה. אותם אנשים פשוט לא יכולים להתמודד עם החיים, חלקם מאוד עצלנים, אז הם מוותרים לעצמם בזה שהם ממציאים לעצמם כל מיני מחלות כדיי להקל על החיים שלהם.
אבל בפועל סכיזופרניה לא קיימת, וגם אין שום הוכחה שהיא קיימת. בגלל זה רוב הפסיכאטרים שמטפלים בסכיזופרנים מתנהגים אליהם בזלזול ובחוסר אמון.. כי בתכלס כאילו על מי אתם באים לעבוד.. אתם לא באמת חולים.
אזז.. השאלה שלי היא בעצם מה גורם לבנאדם להגיע למצב שהוא חושב שהוא שומע קולות, או שהוא חושב שעוקבים אחריו.. האם זה באמת הדרך שלהם כדיי להתמודד עם החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון אישי
שמוליק13/04/2015שלום דנה.
כיוון שחוויתי את החוויה המפוקפקת הזו, אז אני יכול לומר, לפחות מצד ההרגשה הסובייקטיבית שלי, מה עבר עליי.
מה שקרה זה חוסר אונים נרכש. דבר כזה קורה כאשר סובלים ממשהו שלא ניתן לשלוט עליו.
באופן ספציפי, זה התחיל אצלי בפטור מהצבא על סעיף נפשי, ואחר כך אישפוז באברבנאל, וכתוצאה מכך, היה נראה שלעולם תרדוף אחריי סטיגמה מרושעת, ומה שלא אעשה, אין לי דרך להיפטר ממנה.
גם באישפוז באברבנאל היה בגלל התחושה הזו שהפטור מהצבא הוא גם כן סטיגמה מרושעת שאין דרך להיפטר ממנה.
זה בעצם ההיגיון והבסיס למחשבה שרודפים אחריי.
ואגב, תודה על השאלה :-) עצם כתיבת הדברים עם הרגשה שמישהו מתעניין בכך, עשתה לי טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה קיימת או לא קיימת.. ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015מי זה הפסיכיאטר שאמר זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשם של הפסיכיאטר נשמר במערכת
אחד רגיש16/04/2015הפסיכיאטר עצמו מטפל בגהה, ונדמה לי בעוד כמה מקומות.. לקבוע אליו פגישה פרטית עולה משהו כמו 600 שקל.
ושמתי לב שהבן שלו בכלל לא מאמין גם הוא באותם מחלות, עזוב שהוא בזמנו הפנוי מעביר את הזמן בלעשות באנגים כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהצמד למדע הרפואה
מנוסה17/04/2015שלום רב,
כאשר יש ספק, יש להסתמך על המדע ולא על תחושות.
למדע הרפואה יש כבר עשרות רבות שנים במהלכן נצבר ידע רב בתחום המחלות הנפשיות וכן ניסיון טיפולי. סכיזופרניה זו מחלה, חד משמעית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיצמד אבל לא יותר מדיי חזק...
שמוליק17/04/2015שלום.
האם סכיזופרניה היא מחלה או לא? תלוי בשאלה מה התירגום הנכון למילה disorder.
לא צריך להיכנס לזה...
אנשים סכיזפורניים סובלים וצריך ונכון להקל מעליהם את הסבל.
צריך להיצמד ככל שמדובר בתחזיות אופטימיות, אבל - כמו שאומרים - ניתנה לרופא רשות לרפא ולא ניתנה לו רשות לייאש.
מי שינסה להגיד שלא ניתן להחלים מסכיזופרניה, או לייאש עם נתונים סטטיסטיים שאחרי אישפוז אחד 85% אינם מחלימים ואחרי שני אישפוזים כבר מדובר על הרבה פחות מאחוז בודד, אז אני מקווה שהנתונים האלה יישתנו.
אני משתייך לאותו אחוזון שהחלים אחרי ארבעה אישפוזים, ואני רואה שליחות חשובה להעביר את המסר שאומר להתמודד ובשום פנים ואופן לא להתייאש מהנתונים הסטטיסטיים.
אכן, ישנם דרכים להתמודד, וכל הזמן נעשים מחקרים שמטרתם לשפר דרכים קיימות ולחפש דרכים אחרות, וצריך למצות אותם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מנוסה, מה שלומך?
שמוליק17/04/2015שמח לראות אותך שוב בפורום :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמוליק,
מנוסה17/04/2015סוף שבוע נעים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)