לגבי משהו שרשמו פה בקשר לפסיכוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי משהו שרשמו פה בקשר לפסיכוזה
    אחד רגיש
    13/04/2015

ראיתי שיש כאן מישהו בשם אלי שכתב את הדברים האלה..

"פסיכוזה בעיקרון זה מצב שבו המוח לא מתפקד כמו שהוא אמור לתפקד
    מישהו מחייך אליך ואתה חושב שהוא זומם משהו נגדך ועוד צוחק עליך
    אתה כאילו לא שולט על המחשבות שלך הן שולטות בך אתה מפוחד סובל מפארנויות רדוף עד אימה הוזה הזיות ושומע קולות.
    פסיכוזה מתבטאת אצל כל אחד בצורה שונה ישנם סוגי פסיכוזות כמו סכיזופרניה פראנואידית וגם מאניה דיפרסיה
    אני למשל חשבתי שאני סוכן שב"כ וסוכן סמוי של המשטרה הייתי משוכנע שהמחלקה של בית חולים שלוותא בה הייתי זאת מחלקה מיוחדת של אנשי שב"כ
    בחוץ התחיל לרדת גשם חשבתי שזה לכבודי .
    מבחינת החולה עצמו הכל נראה טבעי אתה לא מרגיש שיש לך איזה בעיה למרות שמסביב כולם יודעים שאתה חולה אתה האחרון שמבין את זה"

תמיד שאני מעשן מריחואנה אני חווה חלק ממה שהוא כתב פה.. הקטע הזה שפתאום כולם מסתכלים עליך יותר, פתאום אתה מרכז העולם. גם אם שתי אנשים מסביבי צוחקים אני בטוח ויכול לדמיין שהם אומרים את השם שלי וצוחקים עליי. או במובן החיובי שאני לפעמים חושב שכל הבנות מסתכלות עליי וחושקות בי. וכן גם קורה לי את התחושה הזאת שמישהו מחייך אליי ואני לפעמים אוכל סרט שהוא זומם משהו... בהשפעה של המריחואנה זה קורה לי ממש חזק ואני בטוח שלפעמים יש לי גם הזיות כמו קולות וקצת דלוזיות.

אני אישית לא מבין למה צריך שם כל כך מטריד ומפחיד כמו פסיכוזה להרגשה הזאת, ולמה בנאדם צריך בכלל להתאפז אחרי מצב כזה... אז מישהו חייך אליך וחשבת שהוא דווקא זומם נגדך משהו.. ביג דיל, עוד מעט יאפזו אנשים שגם לא אומרים בוקר טוב כי אוליי הם בכלל מתגייסים בדאעש.

לפי מה שאומרים על פסיכוזה כנראה שהייתי צריך לאשפז את עצמי 100 פעם כי זה בערך הפעמים שהרגשתי את זה במיוחד עם מריחואנה. תלמדו לחיות עם זה, ולא להכניס לעצמכם כדורים פסיכיאטרים.. לקחתי רסיטל במשך חצי שנה שבכלל לא עזר, ולפני חצי שנה עברתי ללוסטרל שגם לא עזר! כי כנראה שזה בכלל לא בעיה במוח אלה בעיה בנפש.

זאת דעתי בנושא, יכול להיות שמה שאני חווה זה לא פסיכוזה קשה, אבל זה כן הרגשה חזקה של פרנויה.. ובחיים לא התאפשזתי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדעתי

אלי
    13/04/2015

מה שאתה חווה כתוצאה מעישון מריחואנה נקרא פרנויה אבל אתה לא מאבד בוחן מציאות . כלומר פרנויה ללא פסיכוזה.
    אדם פסיכוטי סכיזופרן בזמן פסיכוזה ללא טיפול סיכויים מאוד גדולים שיהרוג מישהו או את עצמו יפגע בזולתו או יזיק לאחרים .
    אדם פסיכוטי הוא משוגע לא אחראי למעשיו.
    לפי התרופות שתיארת ( לוסטרל , רסיטל ) שלקחת אתה סובל מהפרעה נפשית בשום אופן לא ממחלת נפש.
    הבדל גדול מאוד בין הפרעה נפשית למחלת נפש במחלת נפש יש אובדן בוחן מציאות מה שהופך את החולה ללא אחראי למעשיו מבחינה חוקית
    בהחלט יש כזה דבר סכיזופרניה
    נ.ב
    אני כתבתי את הדברים שציטטת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שאני מתחיל להבין

אלעד 24
    13/04/2015

אני חושב שאני מתחיל להבין מה זה פסיכוזה, גם אומרים שבזמן התקף פסיכוטי אפשר להרגיש את החושים של האחרים... אגב ראיתי שנותנים כדורים כמו אביליפיי או סרקואל לכאלה שציפרלקס או לוסטרל לא השפיעו עליהן. זאת אומרת שלא רק סכיזופרנים מקבלים תרופות אנטי פסיכוטיות אלה גם אנשים עם פרנויה קלה או דיכאון וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רוני

אלי
    15/04/2015

לפעמים משתמשים בתרופות אנטיפסיכטיות במינון נמוך מאוד בשביל דברים אחרים כמו אוסידי אוטיזם ודברים נוספים.
    מינון מלא זה נוגד פסיכוזה
    אנשים שסובלים מדיכאון לא מקבלים תרופות אנטיפסיכוטיות במינון דומה לזה של סכיזופרניה למחלת נפש מוגדר מינון גבוה לבעיות אחרות נותנים מינון מזערי של זה רק אחרי שניסו תרופות אחרות שלא עזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו