הכדור שהרס את החיים שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכדור שהרס את החיים שלי
    אריק
    14/04/2015

לפני שהתחלתי לקחת כדורים הייתי שוקל 65 קילו, יוצא מהבית מבלה, וגם קצת עובד, אבל היה לי קצת דיכאון שמלווה בחרדות ופרנויות. לכן החלטתי ביחד עם המשפחה ללכת לפסיכיאטר שיתן לי עזרה והוא החליט לתת לי כדור בשם ציפרלקס, אחרי 6 שבועות הכדור כלל לא השפיע, רק גרם לי לתיאבון מוגבר.. אז הפסיכיאטר העביר אותי לתרופה אחרת בשם סרנדה. בשבוע הראשון הרגשתי אופוריה ותחושה ממש מהנה כל השבוע היה לי ממש כיף עם הכדור החדש והייתי בטוח שסוף סוף מצאתי את מה שחיפשתי.

אבל פתאום אחרי שבוע וחצי ההרגשה הנפלאה דעכה והתזמזמזתי עם הכדור במשך 6 וחצי חודשים ואני פעם ככה.. פעם ככה, יש שינויים חדים במצבי הרוח. אבל אז אני מגלה שהכדור הזה פשוט השמין אותי בצורה מטורפת! מ65 קילו נהפכתי להיות 72 קילו, מה שגם לדיכאון שלי להחריף, אני כבר חודשיים לא יוצא מהבית מפחד לאכול.. מפחד ליצור קשר עם אנשים אם מישהו מתקשר אליי אני מעדיף לא לענות.. אני מרגיש שמן, נפוח, והכי מעצבן שהדיכאון והחרדות שלי רק החמירו.

הכדור הזה נתן לי בהתחלה תחושה טובה אבל עכשיו באלי להתאבד אני ממש רוצה למות! אין לי טעם לחיים האלה יותר... הדבר היחידי שאני רוצה זה שלחזור אחורה בזמן ולשקול שוב 65 קילו. יש כדור שיכול להרזות את הנבאדם..? הבנתי שיש כדורים שמשלבים כדיי למנוע תופעת לוואי של השמנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכדור שהרס את החיים שלי

הוספת תגובה

• רק לא להתאבד

שמוליק
    14/04/2015

שלום אריק.

אינני רופא.

לא יודע אם זה ינחם אותך. אבל יש מצבים הרבה יותר גרועים. אני יודע שכאשר מישהו נמצא בצרה, הוא לא מסוגל לחשוב בכלל על מצבים יותר גרועים...

אני יכול להגיד לך שלי היו דברים גרועים יותר...

לי היו אישפוזים כפויים. קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שהשמנה היא תופעת לוואי קלה יחסית לשאר תופעות הלוואי האחרות שלהן; הן עושות בן אדם זומבי.

גם אני רציתי לסיים את החיים...

אני בטוח מהתיאור שלך שבאמת - אתה ממש לא רוצה להתאבד אלא לרזות.

אז ככה, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב טיפולים פסיכולוגיים, ולפעמים בכלל לא צריך טיפול תרופתי. צריך היה לבדוק גם את המרכיבים הפסיכולוגיים ולטפל גם בהם.

יכול להיות שלו כך היו נוהגים, אז היה אפשר תוך כדי הטבה במצב בעיקבות הטיפולים הפסיכולוגיים להוריד מינונים.

יתר על כן, אני חושב שהרופא היה צריך ליידע אותך על תופעות הלוואי האפשריות של התרופה.

אני מניח שאם תטפל כמו שצריך בגורמים הפסיכולוגיים שהביאו אותך לדיכאון, ותוך כדי תספיק את הטיפול התרופתי שיחזיר לך את הגוף החטוב, תרגיש יותר טוב.

מכל הלב, אני מאחל לך בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קשר לכדור!!!!

רונן
    15/04/2015

מה שאתה מתאר לא קשור לכדור שלקחת בכלל! איך אתה מגיע למצב שאתה רוצה להתאבד בגלל שעלית 7 קילו במשקל ?! אז נשים נשים בהריון ועולות 20 ו30 קילו כולן יתאבדו?! מה נסגר איתך...תנסה להבין מה גורם לך לדיכאון ותתחיל לטפל בעצמך ולהתקדם. תהיה גורם ולא תוצאה! במקום לילל תתחיל לעשות ספורט לרוץ ולהוציא אנרגיה ואז תוכל לאכול כמה שבא לך ועדיין לא להשמין ולהיות חטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכדור שהרס את החיים שלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2015

הכדור עצמו יחסית פחות משמין מתרופות אחרות ולא שכיח.
    יש להקפיד:
    דיאטה- מאכלים דלי קלוריות
    פעילות גופנית
    בדיקות דם - פרופיל הורמונלי ( יכול לגרום להשמנה)
    שתיה מספקת.
    לפעמים ניתן לשלב טופאמקס או להחליף לתרופה עם מרכיב ממריץ, כגון: איקסל.

יש מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתאבד

נתנאל לוריא
    20/04/2015

אני ניסיתי להתאבד לא מעט פעמים, ( לא אציין כמה ) , והגעתי לטיפול נמרץ 3 פעמים .
    ואני יכול לומר לך שהיום אני מצטער שבכלל ניסיתי , כמה שקשה לפעמים תמיד צריך לחשוב או לשאוף - שהיה טוב, ולנסות לשפר את המצב ,השמנת יתר באמת זה לא סיבה להתאבד. פשוט הייתי מציע לך לבקש מהמטפל שלך, להחליף לך את הכדור , שהיה רק בהצלחה-בברכה נתנאל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו