חושש משלילת רישיון נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושש משלילת רישיון נהיגה
    phiz
    15/04/2015

בדיוק הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית כי אני סובל מOCD ודכאון.
    עכשיו אני ממש מפחד שהם ידווחו עלי למשרד התחבורה והם יזמנו אותי לראות אם אני כשיר לנהיגה.
    הם עושים בעיות לאנשים עם OCD או דכאון? אני סובל בעיקר מחרדות שנובעות ממחשבות טורדניות וקצת טקסים כפייתיים. אני התחלתי טיפול בSERTRALINE ומתחיל גם טיפול CBT.
    אני חושש גם כי אני כבר כמה שנים נמצא בבית, לא עובד או לומד וזה יראה להם שאני כאילו "לא מתפקד".
    הפסיכיאטר שלי כמובן רשם באיבחון שאין לי בעיות בשיפוט, בתפיסה, או בקוגניציה.

עשיתי טעות בכך שהגשתי תביעה לביטוח לאומי? הם יקחו לי את הרשיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושש משלילת רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• לא!

שמוליק
    15/04/2015

שלום רב.

אם תעשה השוואה אליי, שאחרי אישפוז כפוי כתבו לי בסיכום האישפוז כי היה דיווח רק על כשירות לנשיאת נשק ולא ראו לנכון לדווח על כשירות לנהיגה, ומדובר באישפוז כפוי, אז הגשת תביעה לקיצבת נכות היא הרבה פחות מפחידה; יש כאלה שהגישו וקיבלו נכות אע"פ שלא התאשפזו כלל, כך שסביר להניח שלא ייקחו לך את הרשיון כל כך מהר.

הדבר היחידי שבאמת צריך לקחת בחשבון הוא שהתרופות עלולות לפגוע בעירנות, ויכול להיות שיהיו לך אי אילו קשיים שבגלל תצטרך לנהוג יותר בזהירות, אבל בעיקרון, סומכים עליך שתהיה מספיק אחראי.

בלי שום קשר, אני מאחל לך שתצא מהדיכאון, ותגיע למצב שתוכל להשתכר בכבוד, ושלא תצטרך שום קיצבה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל OCD לא לוקחים רישיון

אלי
    15/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש משלילת רישיון נהיגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2015

כל עוד אדם נוטל תרופות, מעקב מסודר, יציב וללא תופעות לוואי, אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו