ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    נטלי
    18/04/2015

שלום
    נוטלת ציפרלקס במינון 10 מג בשעות הלילה איך אני מתחילה לקחת בבוקר? האם זה משנה? אם אני רוצה להיגמל מהכדור איך אני עושה זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    19/04/2015

שלום נטלי.

אינני רופא.

הן לגבי ההחלטה לקחת את התרופה בבקר במקום בערב והן לגבי הפסקת התרופה - כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. הפסקה ללא התייעצות עלולה להחמיר את המצב.

עם זאת, אני גם מודע לכך, שלא תמיד יש לרופאים מספיק רגישות לנושא של סבל מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות (לצערי הרב התנסיתי בכך), ולכן אני מוכן לגלות פתיחות כלפי החלטה להפסיק טיפול תרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות, אך בכל זאת, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני כן, וגם אם לא תהיה הסכמה, אז צריך לשמוע לעצותיו כיצד לנקוט באמצעי זהירות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק

נטלי
    23/04/2015

תודה שמוליק על העזרה .. אני נוטלת ציפרלקס 10 מג 1 ביום האם זה גורם להשמנה מנסיונך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר לומר באופן חד משמעי

שמוליק
    23/04/2015

שלום נטלי.

האמת היא שגם לו הייתי נוטל ציפרלקס באותו מינון שאת נוטלת - לא היה בכך כלום על מנת שיהיה ניתן להסיק על כך משהו לגבייך; כל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות - הן לגבי התועלת והן לגבי תופעות הלוואי.

אני לא לקחתי ציפרלקס. התרופות האנטי-דיכאוניות שלקחתי היו רסיטל אנדרונקס וויאפקס.

את כולם לקחתי בנוסף לתרופות אנטי-פסיכוטיות. באותו זמן הייתה לי כרס ענקית (ואודה שזה לא הפריע לי יותר מדיי), ואי אפשר לדעת האם זה היה בגלל האנטי-פסיכוטיות או בגלל האנטי-דיכאוניות (או גם וגם). וגם אם ניתן יהיה לדעת, זה נכון רק לגביי ולא בהכרח נכון לגבי מטופלים אחרים.

אגב, אעיר שעיקר הסבל היה מ"זומביות" שהיא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.

בכל אופן, השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-דיכאוניות, ולכן יש מקום לחשוד בכך.

כפי שד"ר דוידאור כתב, ניתן להוריד מינונים ואפילו להפסיק (וכמובן שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל), כאשר ישנו שיפור במצב הקליני. ניתן לשפר את המצב גם בדרכים אחרות, כגון טיפולים פסיכולוגיים; בכלל הרופאים בפורום ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/04/2015

באופן תיאורתי לא משנה , אך אם מתחילים בשעה מסויימת, עדיף להמשיך ולא לשנות, לימנוע תופעות לוואי.
    הפסקת טיפול בהתאם לחומרה של המצב, ההיסטוריה, גורמי דחק ועוד.
    לכן, הכי נכון, תחת מעקב רופא שמכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ניתן לשנות, ביום שאת אמורה לקחת בלילה - לדלג ולא לקחת, ולהתחיל מיד בבוקר שלאחר.
    גמילה והפסקה רק על פי המלצת רופא מטפל ובמעקבו.
    ( סכנה להחמרה וסיבוך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו